Τελευταία Νέα
Διεθνή

Αποστάσεις κρατάει ο Biden για την εισβολή στη Γάζα: Ο Netanyahu συνεχίζει τον πόλεμο για δικούς του πολιτικούς λόγους

Αποστάσεις κρατάει ο Biden για την εισβολή στη Γάζα: Ο Netanyahu συνεχίζει τον πόλεμο για δικούς του πολιτικούς λόγους
Προτρέπει και τις δύο πλευρές να σταματήσουν τον πόλεμο 
Σχετικά Άρθρα

Ο πρόεδρος των ΗΠΑ Joe Biden είπε πως ο Ισραηλινός ηγέτης Benjamin Netanyahu, μπορεί να κωλυσιεργεί σχετικά με το τέλος του πολέμου στη Γάζα για πολιτικούς λόγους, σύμφωνα με μια συνέντευξη στο περιοδικό Time που δημοσιεύτηκε την Τρίτη (4/6/2024).
Η συνέντευξη δόθηκε στις 28 Μαΐου, λίγες μέρες προτού ο Biden αναπτύξει την τελευταία πρόταση για κατάπαυση του πυρός στη Γάζα και καθώς ο Ισραηλινός πρωθυπουργός έχει να αντιμετωπίσει βαθιές πολιτικές διαιρέσεις στο εσωτερικό.
Απαντώντας σε ερώτηση αν πιστεύει πως ο Netanyahu παρατείνει τον πόλεμο για τους δικούς του πολιτικούς λόγους, ο Biden είπε:
«Υπάρχει κάθε λόγος οι άνθρωποι να βγάλουν αυτό το συμπέρασμα».
Εξάλλου, σε νεότερες δηλώσεις εκπροσώπου του Λευκού Οίκου επισημαίνεται η πεποίθηση του Joe Biden ότι η τελευταία πρόταση για ειρήνη που ανακοίνωσε ο πρόεδρος των ΗΠΑ σε συμφωνία με το Ισραήλ αποτελεί την καλύτερη ευκαιρία προκειμένου να απελευθερωθούν οι όμηροι και να παύσουν οι εχθροπραξίες.
O Αμερικανός πρόεδρος, που προέτρεπε για τερματισμό του πολέμου που διαρκεί ήδη οκτώ μήνες, είπε επίσης στο Time πως «είναι αβέβαιο» αν οι ισραηλινές δυνάμεις έχουν διαπράξει εγκλήματα πολέμου στη Γάζα.

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης