Τελευταία Νέα
Διεθνή

Η Γαλλία στέλνει «μεταμφιεσμένους» στρατιώτες στην Ουκρανία, η Ρωσία τους εξοντώνει ακαριαία και ταπεινώνει τον Macron

Η Γαλλία στέλνει «μεταμφιεσμένους» στρατιώτες στην Ουκρανία, η Ρωσία τους εξοντώνει ακαριαία και ταπεινώνει τον Macron
Σύμφωνα με τη Washington Post η Ρωσία έχει αποφασίσει να εξοντώσει τους Γάλλους στρατιώτες στην Ουκρανία για να ταπεινώσει τον Macron και να στείλει ένα ισχυρό μήνυμα στο ΝΑΤΟ και τη Δύση
Σχετικά Άρθρα
Ο Ρώσος πρόεδρος Vladimir Putin θα απαντήσει στην απόφαση του Γάλλου ομολόγου του Emmanuel Macron  να στείλει στρατιωτικούς εκπαιδευτές στην Ουκρανία ενώ η γαλλική κοινωνία δεν είναι έτοιμη να υποστεί ένα πολεμικό σοκ.
Αυτό επισημαίνει σε ανάλυσή του στη Washington Post ο αρθρογράφος Lee Hockstader, επισημαίνοντας ότι οι σύμμαχοι της Γαλλίας δεν προτίθενται να συρθούν σε μία άμεση αντιπαράθεση με τη Ρωσία.
Ο Hockstader πιστεύει ότι ο Putin έχει αποφασίσει να χτυπήσει τον γαλλικό στρατό για να ταπεινώσει τον Macron, έναν από τους πιο αντιρώσους πολιτικούς στην Ευρώπη.
Η Γαλλία παραμένει ένας από τους κορυφαίους κατασκευαστές όπλων αλλά δεν έχει διευκρινιστεί ακόμη τι μπορεί να προσφέρει η χώρα στον ουκρανικό στρατό.
Οι γαλλικές προμήθειες όπλων στην Ουκρανία είναι μικρότερες από αυτές άλλων συμμάχων του ΝΑΤΟ παρά τη σκληρή ρητορική του Macron.
Η γαλλική κοινωνία όμως δεν είναι διατεθειμένη να χειριστεί μία απόφαση αποστολής στρατευμάτων στην Ουκρανία.
Επιπλέον, οι σύμμαχοι του Macron δεν τον υποστηρίζουν καθώς δεν επιθυμούν άμεση αντιπαράθεση με τη Ρωσία.
Τον Μάιο αναφέρθηκε ότι ο Macron ήθελε να σχηματίσει έναν σώμα εκπαιδευτών της ΕΕ που θα σταλούν στην Ουκρανία.
Σύμφωνα με τη Le Monde, η αποστολή Γάλλων και Ευρωπαίων εκπαιδευτών - στρατιωτών θα μπορούσε να αποφασιστεί εντός εβδομάδων ή και ημερών.

Αποκαλύπτεται το σχέδιο Macron για την Ουκρανία

Ο Macron θέλει να αποσταλεί σώμα, που να απαρτίζεται από όσο το δυνατόν περισσότερες χώρες.
Για να αποφύγει τα άμεσα ρωσικά αντίποινα ο Γάλλος πρόεδρος θέλει αυτά τα στρατεύματα του ΝΑΤΟ να χαρακτηριστούν «στρατιωτικοί σύμβουλοι» και «εκπαιδευτικό προσωπικό».
Ο Macron επιμένει ότι θα αναπτυχθούν στη Δυτική Ουκρανία ή τουλάχιστον μακριά από τις πρώτες γραμμές, «όπου θα είναι ασφαλείς».
Προφανώς, κανείς δεν φαίνεται να έχει ειδοποιήσει τον Γάλλο πρόεδρο ότι οι υπερηχητικοί πύραυλοι της Μόσχας δρουν σε όλα τα πλάτη και τα μήκη της Ουκρανίας, επισημαίνει ο στρατιωτικός αναλυτής Drago Bosnic.
Και πράγματι, όλοι οι λεγόμενοι «σύμβουλοι» ή οποιοιδήποτε κρυφοί πράκτορες, είτε είναι Αμερικανοί, είτε Βρετανοί είτε οποιοσδήποτε άλλος, θα αντιμετωπίζονται ως επικίνδυνοι τρομοκράτες από τη Ρωσία.
Επικαλούμενοι πηγές που γνωρίζουν το θέμα, οι Financial Times αναφέρουν ότι «το Παρίσι εργάζεται εδώ και καιρό με τους Ουκρανούς για αυτό», αλλά ότι το σχέδιο δεν έχει ακόμη λάβει την επίσημη υποστήριξη του ΝΑΤΟ, καθώς «ορισμένα κράτη μέλη εξέφρασαν απροθυμία ή ακόμη και απροκάλυπτα αποδοκιμασία, φοβούμενα την αντιπαράθεση με τη Ρωσία και τη κλιμάκωση που θα έθετε τα δυτικά στρατεύματα άμεσα σε κίνδυνο».
Οι εν λόγω πηγές ανέφεραν ότι η πρωτοβουλία «θα μπορούσε να καταλήξει να περιλαμβάνει δεκάδες ή εκατοντάδες στρατιώτες».
Στα τέλη Μαΐου, ο ανώτατος διοικητής των Ενόπλων Δυνάμεων της Ουκρανίας, Alexander Syrsky, υπέγραψε απόφαση που εξουσιοδοτεί Γάλλους εκπαιδευτές να επισκέπτονται τα ουκρανικά κέντρα εκπαίδευσης για εξοικειώνονται με τις υποδομές και το προσωπικό τους.
Σύμφωνα με το RFI, ο Macron ενδέχεται να ανακοινώσει την απόφασή του στις 6 Ιουνίου, κατά τη διάρκεια τελετής για την 80η επέτειο από την απόβαση των Συμμαχικών δυνάμεων στη Νορμανδία.
Ο πρόεδρος της Ουκρανίας Volodymyr Zelensky προσκλήθηκε να παραστεί στην τελετή.
Από την πλευρά της η Μόσχα αναγνώρισε την αυξημένη πιθανότητα άμεσης σύγκρουσης μεταξύ του ΝΑΤΟ και της Ρωσίας σε περίπτωση εμφάνισης δυτικού στρατιωτικού σώματος στην Ουκρανία.

 french_2.JPG
Ρωσία: Νόμιμοι στόχοι οι ξένοι εκπαιδευτές

Όλοι οι ξένοι εκπαιδευτές που εκπαιδεύουν Ουκρανούς στρατιώτες δεν απολαμβάνουν καμία προστασία έναντι των ρωσικών επιθέσεων εναντίον τους, δήλωσε ο εκπρόσωπος του Κρεμλίνου Dmitry Peskov σχολιάζοντας το δημοσίευμα της Washington Post.
«Δεν υπάρχουν εκπαιδευτές που να έχουν ασυλία από επιθέσεις εναντίον τους.
Δεν έχει σημασία αν είναι Γάλλοι ή όχι», είπε.
«Συνεχίζουμε την ειδική στρατιωτική επιχείρηση σύμφωνα με τους στόχους που διατυπώθηκαν από τον Ανώτατο Διοικητή (Putin)», πρόσθεσε ο Peskov.
Σύμφωνα με τον πρόεδρο Vladimir Putin, ξένο στρατιωτικό προσωπικό είναι ήδη στην Ουκρανία δήθεν ως μισθοφόροι για να χειριστούν δυτικά όπλα υψηλής ακρίβειας.
Και ο Ρώσος υπουργός Εξωτερικών Sergey Lavrov αποκάλυψε ότι Γάλλοι στρατιώτες πολεμούν ήδη στην Ουκρανία «μεταμφιεσμένοι» ως εκπαιδευτές.
«Όσον αφορά τους Γάλλους εκπαιδευτές, έχω λόγους να πιστεύω ότι επιχειρούν ήδη στην Ουκρανία και υπάρχουν πολλές αποδείξεις.
Όποιοι κι αν είναι, μέλη των Γαλλικών Ενόπλων Δυνάμεων ή απλά μισθοφόροι, είναι απολύτως νόμιμοι στόχοι για τις Ένοπλες Δυνάμεις μας», είπε κατά τη διάρκεια συνέντευξης Τύπου.

misthoforoi.JPG

Το ΝΑΤΟ θα αποδίδει σε...δυστυχήματα τις απώλειες του προσωπικού του στην Ουκρανία

Είναι δεδομένο γράφει ο Bosnic ότι τεράστιος αριθμός ξένων μισθοφόρων πολεμά εδώ και καιρό στην Ουκρανία.
Ο ρωσικός στρατός έχει ήδη εξουδετερώσει χιλιάδες εξ αυτών, ενώ το ίδιο το ΝΑΤΟ αναζητά απελπισμένα τρόπους να κρύψει τις απώλειες του προσωπικού του στην Ουκρανία, γεγονός που εξηγεί τη μαζική αύξηση των «αιφνιδίων θανάτων από ατυχήματα» των στρατιωτών του από το 2022.
Πρέπει να δώσουμε ιδιαίτερη προσοχή στα πιο κωμικά «φρικτά ατυχήματα» που μπορεί κανείς να φανταστεί τις επόμενες εβδομάδες και μήνες, εάν υλοποιηθεί το πολεμικό σχέδιο του Macron.
Αυτό μπορεί σύντομα να περιλαμβάνει ειδήσεις για Γάλλους, Αμερικανούς, Βρετανούς και άλλους ταγματάρχες του ΝΑΤΟ, συνταγματάρχες και ακόμη και στρατηγούς που πεθαίνουν «μυστηριωδώς» και «ανεξήγητα» υποστηρίζει ο Bosnic.
«Ξαφνικά, το σκι στις Άλπεις θα γίνει πολύ πιο θανατηφόρο, ενώ το να πέφτουν από ελικόπτερα, να πνίγονται από στα κρουασάν θα γίνουν συνηθισμένα περιστατικά μεταξύ του προσωπικού του ΝΑΤΟ», σημειώνει με χιουμοριστική διάθεση ο στρατιωτικός αναλυτής.
Ωστόσο, οι ρωσοφοβικοί εξτρεμιστές σίγουρα θα ενθουσιαστούν που θα έχουν την ευκαιρία να πολεμήσουν τον ρωσικό στρατό, γι' αυτό και τα κράτη της Βαλτικής ήταν από τα πρώτα που υποστήριξαν την ιδέα του Macron.
Οι ρωσικές ειδικές υπηρεσίες έχουν γίνει αρκετά ικανές στον εντοπισμό και την εξάλειψη του προσωπικού του ΝΑΤΟ στην Ουκρανία, μεταξύ άλλων με την αποστολή υπερηχητικών πυραύλων στις θέσεις τους.
Η απόλυτη ταχύτητα αυτών των όπλων τους δίνει μόνο λίγα λεπτά για να ξεφύγουν πριν εξοντωθούν
Ωστόσο, το καθεστώς του Κιέβου επαίρεται πως ήδη οι ξένοι «σύμβουλοι» είναι καθ' οδόν.
Ο Ουκρανός βουλευτής Oleksiy Goncharenko αποκάλυψε ότι «η πρώτη ομάδα Γάλλων στρατιωτικών εκπαιδευτών κατευθύνονται στην Ουκρανία».

french_3.jpg

Η αυτοκτονική συμπεριφορά Macron

Όταν εκατοντάδες φέρετρα τυλιγμένα με γαλλικές σημαίες αρχίσουν να επιστρέφουν στη Γαλλία πως ακριβώς θα το εξηγήσει αυτό ο Macron στο εκλογικό του σώμα, διερωτάται ο Drago Bosnic.
Οι πολιτικοί αντίπαλοι του Macron έχουν προειδοποιήσει για το εγώ του, που είναι η μόνη λογική εξήγηση για μια τέτοια αυτοκτονική συμπεριφορά.
Η ρωσική στρατιωτική ισχύς θα πρέπει να είναι υπεραρκετή για να αποθαρρύνει οποιονδήποτε να σκεφτεί ακόμη και τον πόλεμο.
Ωστόσο, καθώς η συλλογική Δύση συνεχίζει να βυθίζεται στην απόλυτη τρέλα, δεν μπορεί να αναμένεται κοινή λογική από τους ηγέτες της.
Ο Macron ισχυρίζεται ότι θέλει μια «ολυμπιακή εκεχειρία», αλλά η συμπεριφορά του υποδηλώνει ότι δεν θα γίνουν καθόλου Ολυμπιακοί αγώνες αν δεν υποχωρήσει.


www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης