Τελευταία Νέα
Διεθνή

Pistorius (Γερμανία): Πρέπει να είμαστε έτοιμοι για πόλεμο με τη Ρωσία μέχρι το 2029 - Ο Putin δεν θα σταματήσει στην Ουκρανία

Pistorius (Γερμανία): Πρέπει να είμαστε έτοιμοι για πόλεμο με τη Ρωσία μέχρι το 2029 - Ο Putin δεν θα σταματήσει στην Ουκρανία
Ο Pistorius εξέφρασε τη βεβαιότητα ότι απαραίτητη προϋπόθεση για την αύξηση της μαχητικής αποτελεσματικότητας του γερμανικού στρατού είναι η επιστροφή της στρατιωτικής θητείας στη χώρα
Σχετικά Άρθρα
Η Γερμανία πρέπει να λάβει μέτρα ώστε να είναι προετοιμασμένη για έναν πιθανό πόλεμο με τη Ρωσία έως το 2029», δήλωσε ο υπουργός Άμυνας της χώρας, Boris Pistorius προκαλώντας τριγμούς στη Bundestag.
«Τρία ζητήματα είναι κεντρικής σημασίας - το στρατιωτικό προσωπικό μας, ο εξοπλισμός και το οικονομικό σκέλος», αναφέρει σχετικά το Spiegel μεταδίδοντας τις δηλώσεις Pistorius.
Ταυτόχρονα, ο Γερμανός ΥΠΑΜ εξέφρασε την εκτίμηση ότι απαραίτητη προϋπόθεση για την αύξηση της μαχητικής αποτελεσματικότητας του γερμανικού στρατού είναι η επιστροφή της υποχρεωτικής στρατιωτικής θητείας στη χώρα.
O πολιτικός του SPD μίλησε την Τετάρτη 5 Ιουνίου στη Bundestag: «Δεν πρέπει να πιστεύουμε ότι ο Putin θα σταματήσει στα σύνορα της Ουκρανίας», συνέχισε ο Pistorius.
Η Ρωσία δεν αποτελεί απειλή μόνο για την Ουκρανία, αλλά και για τη Γεωργία, τη Μολδαβία και εν τέλει και για το ΝΑΤΟ. «Πρέπει να αποτρέψουμε την επιδείνωση της κατάστασης, πριν τα πράγματα φτάσουν
στο χειρότερο τους σημείο».

Παραδοχή Γερμανίας: «Η Ρωσία είναι ήδη... έτοιμη»


Επιπλέον, ο κορυφαίος υπουργός της Γερμανίας υποστήριξε ότι η Ρωσία «έχει περάσει από καιρό σε μια πολεμική οικονομία και συνεχίζει να εξοπλίζεται», παραδεχόμενος έτσι πως η Ρωσία είναι βήματα μπροστά.
Τάχθηκε, επίσης, υπέρ της συνέχισης της παροχής στρατιωτικής βοήθειας στο Κίεβο.
«Θα πρέπει να καταστεί σαφές ότι μια ρωσική νίκη στην Ουκρανία θα μας κοστίσει περισσότερο από την τρέχουσα υποστήριξη μας προς την Ουκρανία», τόνισε σε αυστηρούς τόνους ο Γερμανός Υπουργός Άμυνας.

«Χρειαζόμαστε γενναίες γυναίκες και άνδρες που μπορούν να υπερασπιστούν τη χώρα»

«Σε περίπτωση έκτακτης ανάγκης, χρειαζόμαστε γενναίες νέες γυναίκες και άνδρες που μπορούν να υπερασπιστούν αυτή τη χώρα», τόνισε επιπροσθέτως ο Pistorius.
Γι' αυτό εκτιμά - όπως εξήγησε ο ίδιος - ότι είναι απαραίτητη μια «νέα μορφή στρατιωτικής θητείας», η οποία δεν μπορεί να είναι «εντελώς απαλλαγμένη από καθήκοντα».
Στη Γερμανία, η υποχρεωτική στρατιωτική θητεία ανεστάλη το 2011.
Οι προτάσεις του Pistorius για πιθανή επανεισαγωγή, έχουν ανακοινωθεί πολλές φορές, αναμένονται όμως σύντομα και επίσημα με τη νομική βούλα.

Υπενθυμίζεται ότι η Γερμανία είναι ο δεύτερος μεγαλύτερος προμηθευτής όπλων στην Ουκρανία μετά τις Ηνωμένες Πολιτείες. Ο όγκος της στρατιωτικής βοήθειας προς την Ουκρανία από τη Γερμανία (που παρέχεται και υποσχέθηκε) εκτιμάται σε 28 δισεκατομμύρια ευρώ.
Ο προϋπολογισμός για το 2024 περιλαμβάνει περισσότερα από 7 δισεκατομμύρια ευρώ για αυτούς τους σκοπούς.
Οι ρωσικές αρχές έχουν επανειλημμένα δηλώσει ότι η άντληση όπλων της Ουκρανίας δεν θα επηρεάσει την αποφασιστικότητα της Ρωσικής Ομοσπονδίας να πραγματοποιήσει τους στόχους της ειδικής στρατιωτικής επιχείρησης.

Κλιμακώνει η Γερμανία με το «Ναι» στη χρήση γερμανικών όπλων κατά της Ρωσίας

Υπενθυμίζεται ότι οι Γερμανοί, μετά τις ΗΠΑ είπαν «ναι» στη χρήση των όπλων της κατά ρωσικών στόχων προκαλώντας νέα, επικίνδυνη κλιμάκωση και εμπλοκή (31/05).
Ειδικότερα, ο Γερμανός κυβερνητικός εκπρόσωπος, Stephen Hebestreit, ανακοίνωσε ότι η Γερμανία επιτρέπει στην Ουκρανία να χρησιμοποιήσει γερμανικά όπλα εναντίον ρωσικών στόχων.
Σύμφωνα με τον ίδιο, «τις τελευταίες εβδομάδες η Ουκρανία δέχθηκε επίθεση, κυρίως στο Χάρκοβο, από θέσεις στην άμεσα γειτονική ρωσική περιοχή των συνόρων».
«Είμαστε από κοινού πεπεισμένοι ότι η Ουκρανία έχει, σύμφωνα με το διεθνές δίκαιο, το δικαίωμα να αμυνθεί έναντι αυτών των επιθέσεων», τόνισε ο Γερμανός εκπρόσωπος.

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης