Τελευταία Νέα
Διεθνή

FT: Τεράστιο πλήγμα για την Gazprom από τον πόλεμο στην Ουκρανία – Ανάκαμψη... το 2035

FT: Τεράστιο πλήγμα για την Gazprom από τον πόλεμο στην Ουκρανία – Ανάκαμψη... το 2035
«Η Gazprom βρίσκεται σε αδιέξοδο και οι Ρώσοι ιθύνοντες το γνωρίζουν πολύ καλά»
Σχετικά Άρθρα
Η Gazprom έχει έχει υποστεί βαρύ πλήγμα από τη σύγκρουση μεταξύ Ρωσίας και Ουκρανίας και δεν αποκλείεται να περάσουν ακόμη τουλάχιστον δέκα χρόνια για να ανακάμψει στα προ-πολεμικά επίπεδα, σύμφωνα με έκθεση (2023) της ρωσικής κρατικής εταιρείας που φέρνουν στο φως οι Financial Times (FT).
«Οι κυρώσεις (σσ: από τις δυτικές χώρες) είχαν ως συνέπεια τη συρρίκνωση του όγκου των εξαγωγών, ο οποίος δεν πρόκειται όμως να επιστρέψει στα επίπεδα του 2020 πριν από το 2035», αναφέρεται χαρακτηριστικά. Μάλιστα, έως το 2035 αναμένεται οι εξαγωγές της Gazprom στην Ευρώπη να φθάσουν κατά μέσο όρο 50 με 75 δισεκατομμύρια κυβικά μέτρα (bcm) ετησίως, μόλις 1/3 των προ-πολεμικών επιπέδων.
Σημειώνεται πως οι εξαγωγές της Gazprom στην Ευρώπη υποχώρησαν στα 22 δισεκατομμύρια κυβικά μέτρα το 2023, από 230 bcm που ήταν κατά μέσο όρο ετησίως τη δεκαετία πριν από τη ρωσική εισβολή στην Ουκρανία.
«Η Gazprom βρίσκεται σε αδιέξοδο και οι Ρώσοι ιθύνοντες το γνωρίζουν πολύ καλά», δήλωσε σχετικά στους FT η Elina Ribakova του «Peterson Institute for International Economics».

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης