Τελευταία Νέα
Διεθνή

Ρωσία: ΗΠΑ, ΕΕ πήραν το μήνυμα Putin για την ασύμμετρη απάντηση στα δυτικά όπλα

Ρωσία: ΗΠΑ, ΕΕ πήραν το μήνυμα Putin για την ασύμμετρη απάντηση στα δυτικά όπλα
«Αυτή η δήλωση είναι σαφής, ξεκάθαρη, διαβάζεται εύκολα από όλους. Και έχει διαβαστεί», τόνισε ο εκπρόσωπος του Κρεμλίνου
Οι αποδέκτες της δήλωσης του Ρώσου προέδρου Vladimir Putin για τη δυνατότητα παροχής όπλων στους αντιπάλους της Δύσης έχουν «ήδη ακούσει» τα πάντα, δήλωσε ο εκπρόσωπος του Κρεμλίνου Dmitry Peskov.
Σύμφωνα με τον ίδιο, η ευρεία μετάδοση των λεγομένων του Putin στα μέσα ενημέρωσης υποδηλώνει ότι η Δύση «το έχει ήδη ακούσει, ίσως μια από τις πιο σημαντικές δηλώσεις που έκανε χθες ο πρόεδρος».
«Αυτή η δήλωση είναι σαφής, ξεκάθαρη, διαβάζεται εύκολα από όλους. Και έχει διαβαστεί», πρόσθεσε ο Peskov.
«Όπως είπε ο πρόεδρος δεν θα θέσουμε σε κίνδυνο τα συμφέροντά μας», τόνισε ο Peskov.
Όταν ρωτήθηκε αν θα αποκαλυφθεί σε ποιον θα παραδοθούν τα ρωσικά όπλα, ο Peskov είπε ότι η Ρωσία «δεν είναι υποχρεωμένη να το κάνει».
Ο Ρώσος ηγέτης είπε την Τετάρτη (5/6/2024) σε συνάντηση με εκπροσώπους κορυφαίων ξένων ΜΜΕ στο περιθώριο του Διεθνούς Οικονομικού Φόρουμ της Αγίας Πετρούπολης (SPIEF) ότι η Μόσχα εξετάζει το ενδεχόμενο απάντησης στην προμήθεια όπλων στο Κίεβο για χτυπήματα κατά της Ρωσίας.
Σύμφωνα με τον Putin, μια πιθανή επιλογή θα ήταν μια παρόμοια προμήθεια σε εκείνες τις περιοχές του κόσμου από τις οποίες θα μπορούσαν να εξαπολύσουν «ευαίσθητα χτυπήματα» κατά των εγκαταστάσεων δυτικών χωρών.

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης