Τελευταία Νέα
Διεθνή

Παγκόσμιος διασυρμός για το Ισραήλ: Με ΑΙ παρουσίασε Παλαιστίνιους ως ριζοσπάστες ισλαμιστές που εφαρμόζουν τη Σαρία

Παγκόσμιος διασυρμός για το Ισραήλ: Με ΑΙ παρουσίασε Παλαιστίνιους ως ριζοσπάστες ισλαμιστές που εφαρμόζουν τη Σαρία

Αρνείται τις κατηγορίες, όμως τα γεγονότα είναι εναντίον του

Σχετικά Άρθρα
Το Ισραήλ αρνείται τη σύνδεση με ισλαμοφοβική εκστρατεία στον Καναδά, όμως η Meta λέει ότι ξεκίνησε από εκεί.

Η ισραηλινή κυβέρνηση κατηγορείται σε δημοσιευμένες αναφορές για εμπλοκή σε επιχείρηση με στόχο τη μείωση της υποστήριξης προς τους Παλαιστίνιους στον Καναδά, η οποία επισημάνθηκε από ερευνητές τεχνητής νοημοσύνης.
Οι λογαριασμοί που φέρουν το όνομα United Citizens for Canada δημοσίευσαν περιεχόμενο που απεικονίζει τους Καναδούς μουσουλμάνους ως απειλητικές για τις δυτικές αξίες και υποδηλώνοντας ότι οι φιλοπαλαιστίνιοι διαδηλωτές στον Καναδά προσπαθούσαν να εφαρμόσουν το νόμο της Σαρία.
Το Εργαστήριο Ψηφιακής Εγκληματολογικής Έρευνας, ένα έργο που διευθύνεται από το Ατλαντικό Συμβούλιο, μια εξέχουσα δεξαμενή σκέψης της Ουάσιγκτον, δημοσίευσε για πρώτη φορά τις δημοσιεύσεις σε μια ανάλυση του Μαρτίου.
Σημείωσε ότι η εκστρατεία χρησιμοποίησε τεχνητή νοημοσύνη για να αλλάξει τις λέξεις που έλεγε ένας άνδρας με γένια σε μια συγκέντρωση.
Σημείωσε επίσης ότι μια φωτογραφία μουσουλμάνων που κρατούσαν ένα πανό τροποποιήθηκε ψηφιακά, κάνοντας την αφίσα να γράφει «Σαρία για τον Καναδά».
«Το δίκτυο, το οποίο περιλάμβανε τουλάχιστον 50 λογαριασμούς στο Facebook, 18 στο Instagram και περισσότερους από εκατό στο X, ενίσχυσε τις αντιμουσουλμανικές και ισλαμοφοβικές αφηγήσεις που απευθύνονταν στο καναδικό κοινό», αναφέρει η ανάλυση του Μαρτίου.
Έτσι, η Meta έκλεισε τώρα «πάνω από 500 λογαριασμούς που συνδέονται με την καμπάνια».

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης