Τελευταία Νέα
Διεθνή

Μνήμες... Ψυχρού Πολέμου: Ρωσικά πολεμικά πλοία στο λιμάνι της Αβάνας – Κούβα: Δεν έχουν πυρηνικά

Μνήμες... Ψυχρού Πολέμου: Ρωσικά πολεμικά πλοία στο λιμάνι της Αβάνας – Κούβα: Δεν έχουν πυρηνικά
«Η επίσκεψη αυτή αφορά τις ιστορικές φιλικές σχέσεις μεταξύ της Κούβας και της Ρωσικής Ομοσπονδίας»
Σχετικά Άρθρα
Ρωσικά πολεμικά πλοία θα φθάσουν στο λιμάνι της Αβάνας μεταξύ 12 Ιουνίου και 17 Ιουνίου 2024, όπως γνωστοποίησε σήμερα 6/6 το υπουργείο Εξωτερικών της Κούβας.
Ωστόσο, η Κούβα ξεκαθάρισε ότι τα τέσσερα πλοία του ρωσικού Πολεμικού Ναυτικού δεν φέρουν πυρηνικά όπλα και δεν αποτελούν απειλή για την περιοχή.
«Η επίσκεψη αυτή αφορά τις ιστορικές φιλικές σχέσεις μεταξύ της Κούβας και της Ρωσικής Ομοσπονδίας και τηρεί αυστηρά τους διεθνείς κανονισμούς. Κανένα από τα πλοία δεν φέρει πυρηνικά όπλα, επομένως η αγκυροβόλησή τους στη χώρα μας δεν αποτελεί απειλή για την περιοχή», αναφέρει σε ανακοίνωσή του το υπουργείο Εξωτερικών της Κούβας.
Η ανακοίνωση έρχεται μία ημέρα αφότου ένας Αμερικανός αξιωματούχος δήλωσε ανώνυμα- στο Reuters ότι η Ρωσία σχεδιάζει να στείλει πολεμικά πλοία στην περιοχή της Καραϊβικής, συμπεριλαμβανομένων των συμμάχων Κούβα και Βενεζουέλας, για να πραγματοποιήσουν ναυτικά γυμνάσια.
Βέβαια, οι ΗΠΑ δεν θεωρούν την αναμενόμενη άφιξη μικρού αριθμού αεροπλάνων και πλοίων ως απειλητική, υπογράμμισε ο ίδιος αξιωματούχος.

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης