Τελευταία Νέα
Διεθνή

Σενάριο τρόμου για την Tesla – Αποχωρεί ο Elon Musk – Αν δεν πληρώσουν οι μέτοχοι, ετοιμάζεται για νέες… business

Σενάριο τρόμου για την Tesla – Αποχωρεί ο Elon Musk – Αν δεν πληρώσουν οι μέτοχοι, ετοιμάζεται για νέες… business

Ο Elon Musk μπορεί να φύγει από την Tesla εάν δεν εγκριθεί το πακέτο αποδοχών των 56 δισεκατομμυρίων δολαρίων

Σχετικά Άρθρα

Η πρόεδρος της Tesla, Robyn M. Denholm, προτρέπει τους μετόχους της εταιρείας να εγκρίνουν το τεράστιο πακέτο αποζημίωσης 56 δισεκατομμυρίων δολαρίων του Elon Musk, διαφορετικά κινδυνεύουν να χάσουν τον δισεκατομμυριούχο διευθύνοντα σύμβουλο σε πιο πράσινα… βοσκοτόπια, σύμφωνα με το The Verge.
Στις 13 Ιουνίου, οι μέτοχοι της Tesla θα αποφασίσουν την τύχη αυτού του πακέτου.
Αυτή θα είναι η δεύτερη ψήφος των μετόχων για την αποζημίωση του Διευθύνοντος Συμβούλου, αφού ένας δικαστής του Ντέλαγουερ ακύρωσε την πρώτη ψηφοφορία στις αρχές του 2024, επικαλούμενος μια «βαθιά εσφαλμένη» διαδικασία έγκρισης.
Κατά συνέπεια, η εταιρεία συμμετέχει τώρα σε μια σημαντική νομική εκστρατεία για να πείσει τους μετόχους να εγκρίνουν την πρόταση για δεύτερη φορά.
«Ο Elon δεν είναι τυπικός διευθύνων σύμβουλος και η Tesla δεν είναι μια τυπική εταιρεία.
Επομένως, ο τυπικός τρόπος με τον οποίο οι εταιρείες επιβραβεύουν βασικά στελέχη δεν θα λειτουργήσει για την Tesla.
Η παρακίνηση ανθρώπων όπως ο Musk απαιτεί κάτι διαφορετικό», έγραψε η Denholm σε επιστολή προς τους μετόχους που κατατέθηκε στην Επιτροπή Κεφαλαιαγοράς.
Σύμφωνα με την Denholm, μια ψηφοφορία για την έγκριση του πακέτου αμοιβών των 56 δισεκατομμυρίων δολαρίων θα έκανε τον Musk το πιο ακριβοπληρωμένο στέλεχος στη σύγχρονη ιστορία.
Η δημοσίευση σημείωσε επίσης ότι ο Musk σκοπεύει να αποκτήσει μεγαλύτερο έλεγχο της Tesla μέσω μεριδίου 25% για να πετύχει τους στόχους του στην ανάπτυξη τεχνητής νοημοσύνης και αυτοοδηγούμενων αυτοκινήτων.
Στην πλατφόρμα κοινωνικής δικτύωσης X, απείλησε ακόμη και να διασπάσει τη δουλειά του Tesla σε μια ξεχωριστή εταιρεία εάν δεν ικανοποιηθούν τα αιτήματά του.

Για τα προβλήματα στην Tesla είχαμε γράψει και παλαιότερα.
Τουλάχιστον δύο μήνες πριν προειδοποιούσαμε και γράφαμε
:
«Σε επίπεδα τιμής penny stock θα μπορούσε να υποχωρήσει η μετοχή της αυτοκινητοβιομηχανίας Tesla, σύμφωνα με τον γνωστό διαχειριστή κεφαλαίων Per Lekander.
Ειδικότερα, σύμφωνα με όσα ανέφερε στο CNBC, βλέπει τη μετοχή της εταιρείας του Elon Musk στα 14 δολ., από το επίπεδο των 190 δολ. στο οποίο βρίσκεται σήμερα, όπερ σημαίνει πτώση -93%.
Αφορμή για τη δυσοίωνη οπτική του Lekander αποτέλεσε το γεγονός πως η Tesla ανέφερε 386.810 παραδόσεις οχημάτων το πρώτο τρίμηνο του έτους, που είναι σημαντικά χαμηλότερες από τις χαμηλότερες εκτιμήσεις της αγοράς.
«Αυτή ήταν πραγματικά η αρχή του τέλους της φούσκας της Tesla, η οποία πιθανώς, αναμφισβήτητα ήταν η μεγαλύτερη φούσκα στο χρηματιστήριο στη σύγχρονη ιστορία», δήλωσε ο διευθύνων σύμβουλος στην εταιρεία διαχείρισης επενδύσεων Clean Energy Transition, Lekander.
«Πιστεύω πραγματικά ότι η εταιρεία θα μπορούσε να καταρρεύσει» συμπλήρωσε…
Ο Lekander ήταν πρώην διαχειριστής χαρτοφυλακίου στην επενδυτική εταιρεία Lansdowne Partners, ο οποίος προκάλεσε ράλι στις τιμές του άνθρακα το 2018.
Ο Lekander παρουσίασε διάφορους λόγους για να δικαιολογήση αρνητική του προοπτική.
Όπως είπε, το επιχειρηματικό μοντέλο της Tesla βασίζεται σε ισχυρή αύξηση εσόδων, κάθετη ολοκλήρωση και απευθείας πωλήσεις στους καταναλωτές.
Η κάθετη ολοκλήρωση σημαίνει ότι μια εταιρεία χειρίζεται εσωτερικά πολλά μέρη μιας διαδικασίας: από την κατασκευή του αυτοκινήτου έως το λογισμικό.
Αυτό το μοντέλο είναι «λαμπρό» όταν μια εταιρεία αναπτύσσεται, αλλά πηγαίνει «αντίστροφα» όταν οι πωλήσεις πέφτουν είπε ο Lekander, συμπληρώνοντας:
Τα προβλήματα του πρώτου τριμήνου της Tesla δεν σχετίζονται με ορισμένους από τους λόγους που ανέφερε η εταιρεία, όπως η διακοπή της εφοδιαστικής αλυσίδας.
Αντίθετα, είναι ένα πρόβλημα ζήτησης».
Και όπως φαίνεται τα προβλήματα στην εταιρεία δεν σταμάτησαν ποτέ..

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης