Τελευταία Νέα
Διεθνή

Ευρωεκλογές 2024 - Σλοβακία: Ψήφισε από το νοσοκομείο ο Robert Fico

Ευρωεκλογές 2024 - Σλοβακία: Ψήφισε από το νοσοκομείο ο Robert Fico
H Σλοβακία εκλέγει 15 ευρωβουλευτές
Σχετικά Άρθρα
Από το νοσοκομείο ψήφισε για τις ευρωεκλογές ο πρωθυπουργός της Σλοβακίας, Robert Fico, ο οποίος τραυματίστηκε σε απόπειρα δολοφονίας του στις 15 Μαΐου.
Ο 59χρονος Robert Fico, που είναι υπέρμαχος του Putin και εχθρικός στη στρατιωτική βοήθεια προς το Κίεβο, τραυματίστηκε από 4 σφαίρες που δέχθηκε εξ επαφής στις 15/5 τη στιγμή που χαιρετούσε υποστηρικτές του μετά το πέρας μιας κυβερνητικής σύσκεψης στην πόλη Χάντλοβα.
«Ψήφισα στο νοσοκομείο», δήλωσε ο Robert Fico, στον λογαριασμό του στο Facebook, δημοσιεύοντας τη φωτογραφία στην οποία διακρίνεται όρθιος με πατερίτσα και να ρίχνει το ψηφοδέλτιό του σε μια κάλπη, μέσα σε δωμάτιο νοσοκομείου.
Σημειώνεται ότι η Σλοβακία εκλέγει 15 ευρωβουλευτές, εκ του συνόλου των 720 μελών του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου
«Είναι αναγκαίο να εκλέξουμε μέλη του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου, που θα στηρίξουν τις πρωτοβουλίες για την ειρήνη και όχι τη συνέχιση του πολέμου», σύμφωνα με τον Robert Fico, ο οποίος επικρίνει «τη συναίνεση των δυτικών χωρών, οι οποίες επέτρεψαν στην Ουκρανία να χρησιμοποιήσει δυτικά όπλα για να επιτεθεί εναντίον στόχων στο ρωσικό έδαφος».
Κατά τον ίδιο, πρόκειται για «την απόδειξη ότι οι μεγάλες δυτικές δημοκρατίες δεν θέλουν την ειρήνη, αλλά την κλιμάκωση των εντάσεων με τη Ρωσική Ομοσπονδία, κάτι που είναι βέβαιο πως θα συμβεί».
Τέλος, επανέλαβε την υπόσχεσή του να «μην οδηγήσει τη Σλοβακία σε τέτοιες στρατιωτικές περιπέτειες».

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης