Τελευταία Νέα
Διεθνή

Βόμβα Ramaswamy (πρώην υποψήφιος Ρεπουμπλικανών): Είναι εντελώς τρελά τα πολεμοκάπηλα γεράκια της Ουάσιγκτον, επιδιώκουν ακόμα, ανατροπή Putin

Βόμβα Ramaswamy (πρώην υποψήφιος Ρεπουμπλικανών): Είναι εντελώς τρελά τα πολεμοκάπηλα γεράκια της Ουάσιγκτον, επιδιώκουν ακόμα, ανατροπή Putin
Ο πρώην υποψήφιος για την προεδρία των ΗΠΑ λέει ότι η Ουάσιγκτον επιδιώκει αλλαγή καθεστώτος στη Ρωσία - Μια ανησυχία που συμμερίζεται και ο δισεκατομμυριούχος επιχειρηματίας Elon Musk, που περιέγραψε την κατάσταση προς απάντηση στον Ramaswamy ως «πολύ ανησυχητική»
Η κυβέρνηση του προέδρου των ΗΠΑ Joe Biden θέλει αλλαγή καθεστώτος στη Ρωσία, δήλωσε ο πρώην υποψήφιος για την προεδρία των ΗΠΑ Vivek Ramaswamy, μια ανησυχία που συμμερίζεται ο δισεκατομμυριούχος επιχειρηματίας Elon Musk.
«Ακούστε προσεκτικά τον Biden και τη δικομματική κοινοβουλευτική ομάδα των πολεμοκάπηλων για την Ουκρανία.
Δεν πρόκειται πλέον μόνο για την «υπεράσπιση» της Ουκρανίας.
Αυτοί οι τρελοί αρχίζουν να ακούγονται σαν να θέλουν πλήρη προσβολή στη Ρωσία.
Είναι τρέλα", έγραψε ο Ramaswamy στο κοινωνικό δίκτυο X .

Ο λόγος που δεν δήλωσαν ποτέ τον στόχο του πολέμου στην Ουκρανία είναι ότι ήθελαν την ευελιξία για να μετακινήσουν... το τέλος του.
Πηγαίνουν για αυτό που ήθελαν από παλιά: αλλαγή καθεστώτος στη Ρωσία (χωρίς να σκεφτούν δύο φορές τις συνέπειες)."
Ο Αμερικανός επιχειρηματίας Elon Musk απάντησε στην ανάρτηση του Ramaswamy περιγράφοντας την κατάσταση ως «πολύ ανησυχητική».
Ο Ρώσος πρόεδρος Vladimir Putin δήλωσε σε συνάντηση με επικεφαλής διεθνών πρακτορείων ειδήσεων που διοργάνωσε το TASS ότι η συνθήκη ειρήνης μεταξύ Ρωσίας και Ουκρανίας το 2022 ματαιώθηκε από εκείνους που ήθελαν να επιτύχουν τους στόχους εξωτερικής πολιτικής τους προς την κατεύθυνση της Ρωσίας, δηλαδή την καταστροφή και τη στρατηγική ήττα της η χώρα.

Elon Musk: Είναι τρέλα… - Μπορεί να μην τελειώσει ποτέ ο πόλεμος στην Ουκρανία

Είναι τρέλα…, μπορεί να μην τελειώσει ποτέ ο πόλεμος στην Ουκρανία ανέφερε σε ανάρτηση του στο Χ ο Αμερικάνος επιχειρηματίας, Elon Musk αναφερόμενος στις διαπραγματεύσεις των ΗΠΑ με τον πρόεδρο της Ουκρανίας, Volodymyr Zelensky για τη συνεχιζόμενη υποστήριξη προς την Ουκρανία.
«Είναι τρέλα…» ανέφερε ο Musk, εκφράζοντας την ανησυχία του ότι μπορεί να μην τελειώσει ποτέ η σύγκρουση στην Ουκρανία.
Υπενθυμίζεται πως ο Zelensky υποστήριξε πως το Κίεβο διαπραγματεύεται με την Ουάσιγκτον στρατιωτικές, οικονομικές και άλλες μορφές υποστήριξης για τα επόμενα δέκα χρόνια.
«Σήμερα, οι διαπραγματευτικές ομάδες μας - της Ουκρανίας και των Ηνωμένων Πολιτειών - εργάζονται σε μια διμερή συμφωνία για το καθεστώς ασφάλειας της Ουκρανίας.
Εργάζονται ήδη για τη συγκεκριμένη διατύπωση.
(…) Συζητώντας τη συγκεκριμένη βάση της ασφάλειάς μας, της συνεργασίας μας.
Εργαζόμαστε για να δεσμευτούμε.
Προκειμένου να καταγράψουμε συγκεκριμένα επίπεδα υποστήριξης για φέτος και για τα επόμενα δέκα χρόνια.
Σε αυτές θα περιλαμβάνεται στρατιωτική, οικονομική και πολιτική υποστήριξη, καθώς και ό,τι αφορά την κοινή παραγωγή όπλων», επισήμανε σε βίντεο που ανήρτησε στο κανάλι του στο Telegram.
Σύμφωνα με τον Zalensky, το Κίεβο θέλει αυτή η συμφωνία με τις Ηνωμένες Πολιτείες να είναι «η ισχυρότερη» μεταξύ παρόμοιων συμφωνιών που έχει ήδη συνάψει ή σχεδιάζει να συνάψει με άλλους συμμάχους.

Οι ΗΠΑ επιδιώκουν «αιώνιο πόλεμο» στην Ουκρανία και όχι ειρήνευση

Aκολούθως ο Musk χαρακτήρισε μείζον πρόβλημα ότι οι Ηνωμένες Πολιτείες δεν εξετάζουν καν τις επιλογές για τον τερματισμό της σύγκρουσης στην Ουκρανία, αλλά επιδιώκουν την ιδέα ενός «αιώνιου πολέμου».
«Αυτό είναι ένα πραγματικό πρόβλημα - ότι ο τελικός στόχος δεν ορίστηκε ποτέ, απλώς ο αιώνιος πόλεμος», έγραψε ο Musk στο κοινωνικό δίκτυο X απαντώντας σε ανάρτηση χρήστη σχετικά με την ομιλία του αρχηγού της Δημοκρατικής πλειοψηφίας στην Άνω Βουλή,  Chuck Schumer, για το θέμα της βοήθειας στην Ουκρανία.

Ο χρήστης σχολίασε την ομιλία του Schumer, στην οποία είπε ότι οι Ηνωμένες Πολιτείες, λόγω καθυστερήσεων στη βοήθεια στο Κογκρέσο, εμφανίζονται «παράλυτες» σε περαιτέρω ενέργειες για στηρίξουν την Ουκρανία και πρόσθεσε ότι ο πολιτικός του Κογκρέσου δεν μπορούσε να εξηγήσει ποιος είναι ο δρόμος για την… υποτιθέμενη «νίκη» του Κιέβου.
Πίσω δε, από όλη αυτή την μόχλευση κρύβεται ο διακαής πόθος της Ουάσιγκτον για πτώση... Poutin.

Η Ουκρανία έπρεπε να συνάψει ειρήνη με τη Ρωσία στην Κωνσταντινούπολη - Οι ΗΠΑ επιδιώκουν «αιώνιο πόλεμο» στην Ουκρανία και όχι ειρήνευση

Σύμφωνος με τη γνώμη ότι η Ουκρανία έπρεπε να είχε συνάψει συμφωνία ειρήνης με τη Ρωσία κατά τη διάρκεια των διαπραγματεύσεων τον Μάρτιο του 2022 στην Κωνσταντινούπολη δηλώνει ο Αμερικάνος δισεκατομμυριούχος, Elon Musk.
Σχολιάζοντας στο Χ την τοποθέτηση του David Sachs ότι το Κίεβο θα έπρεπε να είχε καταλήξει σε συμφωνία το 2022, ο Musk απάντησε: «Ναι».
Υπενθυμίζεται πως οι πρώτες διαπραγματεύσεις Ρωσίας και Ουκρανίας έγιναν στις αρχές Μαρτίου του 2022 στη Λευκορωσία χωρίς να υπάρξουν κάποια αποτελέσματα, ενώ ένας δεύτερος γύρος ακολούθησε στις 29 Μαρτίου του 2022.
Για πρώτη φορά η Ρωσία έλαβε γραπτώς τις θέσεις του Κιέβου για μια πιθανή μελλοντική συμφωνία – όπως τη διατήρηση της ουδετερότητας της Ουκρανίας και τη μη ανάπτυξη ξένων στρατιωτικών βάσεων στο έδαφος της - αλλά οι διαπραγματεύσεις διεκόπησαν μονομερώς από την ουκρανική πλευρά.

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης