Τελευταία Νέα
Διεθνή

Απάντηση στις σφαγές του Ισραήλ: Η Ισλαμική Αντίσταση στο Ιράκ χτύπησε «ζωτικό στόχο» του Ισραήλ με drones - καμικάζι

Απάντηση στις σφαγές του Ισραήλ: Η Ισλαμική Αντίσταση στο Ιράκ χτύπησε «ζωτικό στόχο» του Ισραήλ με drones - καμικάζι
Η επίθεση έπληξε έναν «ζωτικό στόχο» στο Ισραήλ, ανέφερε η οργάνωση σε ανακοίνωσή της χωρίς να δώσει περισσότερες λεπτομέρειες
Η Ισλαμική Αντίσταση στο Ιράκ (IRI), μια ομάδα-ομπρέλα ένοπλων φατριών που υποστηρίζονται από το Ιράν, εξαπέλυσε το βράδυ της 8ης Ιουνίου άλλη μια επίθεση με μη επανδρωμένα αεροσκάφη κατά του Ισραήλ.
Η επίθεση έπληξε έναν «ζωτικό στόχο» στο Ισραήλ, ανέφερε η οργάνωση σε ανακοίνωσή της χωρίς να δώσει περισσότερες λεπτομέρειες.
Ωστόσο, η φατρία που πραγματοποίησε την επίθεση, η Saraya Awliya al-Dam, αποκάλυψε σε ξεχωριστή δήλωση ότι είχε εκτοξεύσει δύο μη επανδρωμένα αεροσκάφη στο εργοστάσιο παραγωγής ενέργειας Orot Rabin κοντά στη βόρεια ισραηλινή πόλη Καισάρεια κατά τη διάρκεια της επίθεσης.
Βίντεο που κυκλοφόρησε από τη Saraya Awliya al-Dam δείχνει μασκοφόρους μαχητές να προσεύχονται σε υπόγειο καταφύγιο διακοσμημένο με φωτογραφίες ζωντανών και νεκρών διοικητών του λεγόμενου Άξονα της Αντίστασης πριν εκτοξεύσουν αυτό που φαίνεται να είναι δύο ιρανικής κατασκευής drones αυτοκτονίας Shahed-101 στο Ισραήλ.

Απάντηση στις σφαγές του Ισραήλ

Η επίθεση με drone πραγματοποιήθηκε ως απάντηση στις «σφαγές» του Ισραήλ εναντίον Παλαιστινίων αμάχων στη Λωρίδα της Γάζας, σημείωσε η οργάνωση IRI σε δήλωσή της.
Από την πλευρά της, η Saraya Awliya al-Dam διευκρίνισε στη δήλωσή της ότι η επίθεση πραγματοποιήθηκε ως αντίποινα για τις συνεχιζόμενες ισραηλινές χερσαίες επιχειρήσεις στη νότια περιοχή της Ράφα της Γάζας.
Τα εβραϊκά μέσα ενημέρωσης δεν ανέφεραν προειδοποιήσεις ή υποκλοπές στο Ισραήλ λόγω επιθέσεων από το Ιράκ.
Ωστόσο, αυτό δεν σημαίνει ότι η επίθεση ήταν αποτυχημένη, καθώς ο ισραηλινός στρατός έχει τη δύναμη να λογοκρίνει όλες τις ειδήσεις που σχετίζονται με περιστατικά ασφαλείας στη χώρα.
Το IRI άρχισε να εξαπολύει επιθέσεις κατά του Ισραήλ καθώς και εναντίον των δυνάμεων των Ηνωμένων Πολιτειών στο Ιράκ και τη γειτονική Συρία στις 17 Οκτωβρίου ως απάντηση στον ισραηλινό πόλεμο στη Γάζα -που ξέσπασε μόλις δέκα ημέρες νωρίτερα- και την ακλόνητη υποστήριξη της Ουάσιγκτον σε αυτόν.

Η ομάδα ανέστειλε τις επιθέσεις κατά των αμερικανικών δυνάμεων τον περασμένο Φεβρουάριο μετά τον θάνατο τριών Αμερικανών στρατιωτών σε επίθεση με μη επανδρωμένο αεροσκάφος σε βάση στην Ιορδανία, σύμφωνα με πληροφορίες μετά από αίτημα του Σώματος των Φρουρών της Ισλαμικής Επανάστασης του Ιράν.
Ωστόσο, κλιμάκωσε τις επιθέσεις κατά του Ισραήλ από τον Μάρτιο, ως απάντηση στα πολλά πλήγματα που στόχευαν ένοπλες φατρίες που υποστηρίζονται από το Ιράν κατά μήκος των συνόρων Συρίας-Ιράκ και κοντά στη συριακή πρωτεύουσα, τη Δαμασκό, μετά την έναρξη του πολέμου στη Γάζα, όπου Ιρακινοί μαχητές σκοτώθηκαν σε ορισμένα από αυτά τα χτυπήματα.
Το Ισραήλ δεν έχει ακόμη απαντήσει ανοιχτά στις επιθέσεις της IRI.

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης