Τελευταία Νέα
Διεθνή

Hamas: Μεγάλο εμπόδιο η στάση του Blinken (ΗΠΑ) στην επίτευξη εκεχειρίας για τη Γάζα

Hamas: Μεγάλο εμπόδιο η στάση του Blinken (ΗΠΑ) στην επίτευξη εκεχειρίας για τη Γάζα
Άμεση απάντηση της παλαιστινιακής οργάνωσης στον Αμερικανό ΥΠΕΞ
Σχετικά Άρθρα
Η στάση του Αμερικανού υπουργού Εξωτερικών Antony Blinken, αποτελεί ένα «μεγάλο εμπόδιο» για την επίτευξη εκεχειρίας με το Ισραήλ για τον πόλεμο στη Γάζα, κάνοντας λόγο για «μεροληπτικά» σχόλια υπέρ της κυβέρνησης του Benjamin Netanyahu.
Νωρίτερα, ο υπουργός Εξωτερικών των ΗΠΑ σχολίασε ότι το παλαιστινιακό ισλαμιστικό κίνημα είναι το μόνο που δεν αποδέχεται την πρόταση για συμφωνία τριών φάσεων που περιλαμβάνει την απελευθέρωση ομήρων και συνομιλίες για τον τερματισμό των μαχών, στις οποίες το Ισραήλ έχει συμφωνήσει.
Προέτρεψε, μιλώντας από το Κάιρο (πρώτο σταθμό της νέας περιοδείας του στη Μέση Ανατολή), τους ηγέτες των χωρών της περιοχής να ασκήσουν πίεση στη Hamas να αποδεχθεί μια πρόταση κατάπαυσης του πυρός για να σταματήσει ο πόλεμος στη Λωρίδα της Γάζας.
«Πιστεύω ακράδαντα ότι η συντριπτική πλειοψηφία» των Ισραηλινών και των Παλαιστινίων «θέλει να πιστέψει σε ένα μέλλον» στο οποίο οι δύο λαοί «ζουν με ειρήνη και ασφάλεια», πρόσθεσε ο επικεφαλής της αμερικανικής διπλωματίας, λίγο παραπάνω από οκτώ μήνες πολέμου μεταξύ της Hamas και του Ισραήλ.

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης