Τελευταία Νέα
Διεθνή

Ajamu Baraka (Αμερικανός πολιτικός και ακτιβιστής): Τα μαχητικά F-16 στις χώρες της ΕΕ θα γίνουν νόμιμοι στόχοι για τη Ρωσία

Ajamu Baraka (Αμερικανός πολιτικός και ακτιβιστής): Τα μαχητικά F-16 στις χώρες της ΕΕ θα γίνουν νόμιμοι στόχοι για τη Ρωσία
«Εάν οι Ηνωμένες Πολιτείες τοποθετήσουν τα F-16 τους σε χώρες της ΕΕ που είναι αρκετά ανόητες για να επιτεθούν στη Ρωσία μαζί τους, αυτές οι βάσεις θα γίνουν νόμιμοι στόχοι», είπε ο Ajamu Baraka
Εάν τα αμερικανικά μαχητικά F-16 που μεταφέρθηκαν στην Ουκρανία εδρεύουν σε χώρες της ΕΕ, τότε θα γίνουν νόμιμοι στόχοι για τη Ρωσία, δήλωσε ο Αμερικανός πολιτικός και ακτιβιστής ανθρωπίνων δικαιωμάτων Ajamu Baraka στο κοινωνικό δίκτυο X.
Τη Δευτέρα, ο αρχηγός αεροπορίας της Ουκρανίας, δήλωσε ότι το Κίεβο σκοπεύει να αναπτύξει μερικά από τα μαχητικά F-16 που έλαβε από τη Δύση στο εξωτερικό.
«Εάν οι Ηνωμένες Πολιτείες τοποθετήσουν τα F-16 τους σε χώρες της ΕΕ που είναι αρκετά ανόητες για να επιτεθούν στη Ρωσία μαζί τους, αυτές οι βάσεις θα γίνουν νόμιμοι στόχοι», είπε ο Ajamu Baraka.
Σύμφωνα με τον πολιτικό, σε αυτή την περίπτωση, τα ρωσικά χτυπήματα θα μπορούσαν να πυροδοτήσουν το άρθρο 5 του καταστατικού του ΝΑΤΟ και να εκληφθούν ως επίθεση στη συμμαχία.
«Η ηγεσία των Ηνωμένων Πολιτειών και της Ευρώπης φαίνεται να εύχονται να μας δουν όλους νεκρούς», κατέληξε.
Σύμφωνα με τον υπουργό Εξωτερικών της Ρωσίας θα θεωρήσει την παράδοση των F-16 ως σκόπιμη πρόκληση του ΝΑΤΟ στον πυρηνικό τομέα.
Ωστόσο, η εμφάνισή τους στην Ουκρανία δεν θα αλλάξει την κατάσταση στη γραμμή μάχης με κανέναν τρόπο, αυτά τα αεροσκάφη θα καταστραφούν, όπως και άλλοι τύποι όπλων, της Δύσης.

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης