Τελευταία Νέα
Διεθνή

O Ted Pick της Morgan Stanley προσπαθεί να πείσει τη Wall Street ότι τα υψηλά επιτόκια είναι καλά…

O Ted Pick της Morgan Stanley προσπαθεί να πείσει τη Wall Street ότι τα υψηλά επιτόκια είναι καλά…
Ενώ υπήρξε αλλαγή στην ηγεσία, δεν υπάρχει αλλαγή στη στρατηγική της Morgan Stanley
Τα υψηλότερα επιτόκια για μεγαλύτερο χρονικό διάστημα είναι «καλά για τις επιχειρήσεις», υποστηρίζει ο Διευθύνων Σύμβουλος της Morgan Stanley, Ted Pick.
"Πιστεύω ότι είναι πραγματικά καλό για την επιχείρησή μας, επειδή έχουμε αφιερώσει τόσο πολύ χρόνο για να βελτιώσουμε τη στρατηγική", δήλωσε ο Pick σε ένα συνέδριο χρηματοοικονομικών υπηρεσιών που διοργανώθηκε από την Morgan Stanley Research.
Οι υπεύθυνοι χάραξης πολιτικής των κεντρικών τραπεζών προειδοποιούν τους επενδυτές να αναμένουν τα επιτόκια να παραμείνουν υψηλά μετά από μια σειρά σταθερών στοιχείων για τον πληθωρισμό κατά το πρώτο τρίμηνο και τα εκπληκτικά ισχυρά οικονομικά στοιχεία.
Η Federal Reserve αναμένεται αυτή την Τετάρτη να διατηρήσει τα επιτόκια σε υψηλό 23 ετών και να υποβαθμίσει τις προσδοκίες των περικοπών που αναμένουν για το υπόλοιπο του 2024.
Η τρέχουσα πορεία των επιτοκίων αποτελεί ένα αίνιγμα για πολλές τράπεζες που βασίζονται σε μεγάλο βαθμό στην διαφορά μεταξύ των όσων πληρώνουν για τις καταθέσεις και κερδίζουν από τα δάνειά τους και των τραπεζών που εκτίθενται σε μεγάλο βαθμό σε ορισμένους τύπους προβληματικών δανειοληπτών.
Αλλά ο Pick είπε ότι η στρατηγική που αναπτύχθηκε από τον προκάτοχό του, James Gorman, προστατεύει τη Morgan Stanley από τους κινδύνους ενός περιβάλλοντος με αυξημένα επιτόκια.
«Γνωρίζουμε ότι δεν χορηγούμε ακάλυπτες πιστώσεις στις αναδυόμενες αγορές, πιστωτικές κάρτες μέσω ενός κύκλου δανείων», είπε.
«Αυτές είναι εξαιρετικές επιχειρήσεις, αλλά ξέρουμε τι κάνουμε και γι’ αυτό είναι τόσο σημαντικό, η πειθαρχία που αποκρυστάλλωσε ο James».
Ο Pick έγινε Διευθύνων Σύμβουλος στις αρχές του τρέχοντος έτους, αφού ο Gorman ανακοίνωσε την απόφασή του να συνταξιοδοτηθεί, καθιστώντας σαφές ότι το σχέδιο του Gorman θα παραμείνει σε ισχύ.
«Ενώ υπήρξε αλλαγή στην ηγεσία, δεν υπάρχει αλλαγή στη στρατηγική», έγραψε στην επιστολή του το 2024 προς τους μετόχους.

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης