Τελευταία Νέα
Διεθνή

Peskov: Οι ασκήσεις με πυρηνικά, ζωτικής σημασίας για τη διατήρηση της πολεμικής ετοιμότητας

Peskov: Οι ασκήσεις με πυρηνικά, ζωτικής σημασίας για τη διατήρηση της πολεμικής ετοιμότητας
Το ρωσικό υπουργείο Άμυνας ανακοίνωσε την έναρξη της δεύτερης φάσης των ασκήσεων με πυρηνικά
Τη σημασία των τακτικών πυρηνικών ασκήσεων για τη Ρωσία, υπογράμμισε ο εκπρόσωπος του Κρεμλίνου, Dmitry Peskov.
Όπως επεσήμανε, οι μη στρατηγικές πυρηνικές ασκήσεις που διεξάγονται από τη Ρωσία και τη Λευκορωσία είναι ζωτικής σημασίας για τη διατήρηση της πολεμικής ετοιμότητας εν μέσω κλιμακούμενων εντάσεων με την Ευρώπη και τις Ηνωμένες Πολιτείες.
«Πράγματι, το θέμα είναι τώρα ψηλά στην ατζέντα. Γνωρίζετε ότι οι εμπειρογνώμονες ασχολούνται τώρα πολύ με το θέμα αυτό. Το θέμα των τακτικών όπλων, στην πραγματικότητα, είναι μια μάλλον τεταμένη κατάσταση στην ευρωπαϊκή ήπειρο, που προκαλείται καθημερινά από νέες εχθρικές αποφάσεις και ενέργειες των ευρωπαϊκών πρωτευουσών και, κυρίως, της Ουάσιγκτον. Αυτή η πρόκληση λαμβάνει χώρα σε καθημερινή βάση- επομένως, φυσικά, τέτοιου είδους ασκήσεις και η διατήρηση της μαχητικής ετοιμότητας είναι πολύ σημαντικές για εμάς», δήλωσε στους δημοσιογράφους ο εκπρόσωπος του Κρεμλίνου.
Νωρίτερα την Τρίτη, το ρωσικό υπουργείο Άμυνας ανακοίνωσε την έναρξη της δεύτερης φάσης των ασκήσεων αυτών. Τα γυμνάσια περιλαμβάνουν κοινή εκπαίδευση για την πολεμική χρήση μη στρατηγικών πυρηνικών όπλων από τις ρωσικές και τις λευκορωσικές δυνάμεις.

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης