Τελευταία Νέα
Διεθνή

Οι ΗΠΑ απειλούν την Κίνα με «κόλαση των drone» στα στενά της Ταϊβάν

Οι ΗΠΑ απειλούν την Κίνα με «κόλαση των drone» στα στενά της Ταϊβάν
Ο αμερικανικός στρατός σχεδιάζει να χρησιμοποιήσει χιλιάδες drones, συμπεριλαμβανομένων υποβρύχιων, για να επιβραδύνει την προέλαση των κινεζικών δυνάμεων
Οι Ηνωμένες Πολιτείες έχουν ανακοινώσει την ετοιμότητά τους να δημιουργήσουν μια «μη επανδρωμένη κόλαση» στα στενά της Ταϊβάν, εάν το Πεκίνο ξεκινήσει στρατιωτική επιχείρηση κατά της Ταϊβάν.
Όπως αναφέρει η Washington Post, επικαλούμενη τον επικεφαλής της Διοίκησης Ινδο-Ειρηνικού των ΗΠΑ, ο αμερικανικός στρατός σχεδιάζει να χρησιμοποιήσει χιλιάδες drones, συμπεριλαμβανομένων υποβρύχιων, για να επιβραδύνει την προέλαση των κινεζικών δυνάμεων.
Σύμφωνα με το δημοσίευμα, εάν ο κινεζικός στόλος διασχίσει τη ζώνη των 100 μιλίων ανοιχτά της Ταϊβάν, οι Ηνωμένες Πολιτείες θα ενεργοποιήσουν drones που μπορούν να καθυστερήσουν τον κινεζικό στρατό για ένα μήνα. Αυτό, σύμφωνα με τον αμερικανικό στρατό, θα δώσει τον απαραίτητο χρόνο για κινητοποίηση και λήψη περαιτέρω μέτρων.
Οι Ηνωμένες Πολιτείες σκοπεύουν να έχουν έτοιμα drones μέχρι το 2027, πιστεύοντας ότι φέτος το Πεκίνο μπορεί να αποφασίσει να ξεκινήσει μια επιχείρηση κατά της Ταϊβάν.
Η προετοιμασία περιλαμβάνει την ανάπτυξη και τη δοκιμή νέων μοντέλων μη επανδρωμένων εναέριων οχημάτων που θα μπορούν να λειτουργούν αποτελεσματικά σε συνθήκες μάχης στη θάλασσα και στον αέρα.

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης