Τελευταία Νέα
Διεθνή

Άνοδος στις ευρωπαϊκές αγορές, μετά τον πληθωρισμό στις ΗΠΑ - Ο DAX +1,5%

Άνοδος στις ευρωπαϊκές αγορές, μετά τον πληθωρισμό στις ΗΠΑ - Ο DAX +1,5%
Στο 3,3% διαμορφώθηκε ο πληθωρισμός στις Ηνωμένες Πολιτείες τον Μάιο, έναντι 3,4% τον Απρίλιο
(uupd) Οι ευρωπαϊκές αγορές ενισχύθηκαν εν όψει της τελευταίας απόφασης της Fed, μετά την υποχώρηση του πληθωρισμού στις ΗΠΑ.
Στη Φρανκφούρτη, ο δείκτης DAX ενισχύθηκε 1,5%, στις 18.644 μονάδες.
Στο Λονδίνο, ο δείκτης FTSE 100 σημείωσε άνοδο 0,83%, στις 8.215 μονάδες.
Στο Παρίσι, ο δείκτης CAC 40 διαπραγματεύτηκε στις 7.864 μον. με κέρδη 0,97%.
Στο Μιλάνο, ο δείκτης FTSE MIΒ διαμορφώθηκε στις 34.358 με αύξηση 1,43%
.
Οι τραπεζικές μετοχές ηγήθηκαν των κερδών και ήταν τελευταία 0,61% υψηλότερα, ενώ οι αυτοκινητοβιομηχανίες υποχώρησαν 0,64%.
Τα στοιχεία από το Ηνωμένο Βασίλειο την Τετάρτη έδειξαν ότι η οικονομική ανάπτυξη της χώρας ήταν αμετάβλητη τον Απρίλιο, καθώς η παραγωγή κατασκευών μειώθηκε για τρίτο συνεχόμενο μήνα.
Η μηνιαία μέτρηση του ακαθάριστου εγχώριου προϊόντος ήταν σύμφωνη με τις προσδοκίες, αλλά ήταν χαμηλότερη από την ανάπτυξη 0,4% του Μαρτίου.

Εν αναμονή της Fed

Στο 3,3% διαμορφώθηκε ο πληθωρισμός στις Ηνωμένες Πολιτείες τον Μάιο, έναντι 3,4% τον Απρίλιο, σύμφωνα με την ανακοίνωση του Γραφείου Στατιστικής της Εργασίας.
Σε επίπεδο μήνα, οι τιμές ήταν αμετάβλητες, ενώ οι αναλυτές ανέμεναν ότι θα αυξάνονταν κατά 0,1%.
Επίσης, οι εκτιμήσεις έκαναν λόγο για άνοδο 3,4% στις τιμές και σε ετήσια βάση, με τα στοιχεία να είναι ελαφρώς καλύτερα του αναμενομένου.
Η απόφαση της Fed την Τετάρτη θα έρθει λίγες ώρες μετά την έκθεση για τον πληθωρισμό της χώρας τον Μάιο.
Η κεντρική τράπεζα αναμένεται να διατηρήσει το επιτόκιο δανεισμού μίας ημέρας αναφοράς της σε ένα εύρος μεταξύ 5,25% και 5,5%, η αγορά θα παρακολουθεί για επικαιροποιήσεις των οικονομικών προβλέψεων της Fed, οι οποίες θα μπορούσαν να αποσαφηνίσουν την πορεία της πολιτικής.
Οι επενδυτές ανησυχούν όλο και περισσότερο ότι η πρόσφατη ισχυρή έκθεση για την απασχόληση και ο πληθωρισμός υποστηρίζουν ένα περιβάλλον υψηλότερων για μεγαλύτερο χρονικό διάστημα επιτοκίων.

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης