Τελευταία Νέα
Διεθνή

Βαριές απώλειες για τους Ουκρανούς στις μάχες με τη ρωσική δύναμη Dnepr σε Kherson και Zaporozhye

Βαριές απώλειες για τους Ουκρανούς στις μάχες με τη ρωσική δύναμη Dnepr σε Kherson και Zaporozhye
Το υπουργείο Άμυνας της Ρωσίας ανέφερε ότι ο ουκρανικός στρατός υπέστη απώλειες έως 80 στρατιώτες
Η ρωσική ομάδα μάχης Dnepr προκάλεσε απώλειες σε δύο ταξιαρχίες των ουκρανικών ενόπλων δυνάμεων στις περιοχές Zaporozhye και Kherson, με τις απώλειες να ανέρχονται σε 80 στρατιώτες, ανακοίνωσε το ρωσικό υπουργείο Άμυνας.
«Οι μονάδες της Ομάδας Μάχης Dnepr προκάλεσαν ήττα στο στρατιωτικό προσωπικό και τον εξοπλισμό της 128ης ταξιαρχίας ορεινής επίθεσης και της 35ης ταξιαρχίας πεζοναυτών των ουκρανικών ενόπλων δυνάμεων κοντά στις περιοχές Kamenskoye, Pyatikhatky, Stepovoye στην περιοχή Zaporozhye και Lvovo στην περιοχή Kherson», αναφέρει η ανακοίνωση.

Νεκροί 80 Ουκρανοί στρατιώτες

Το υπουργείο Άμυνας της Ρωσίας ανέφερε ότι ο ουκρανικός στρατός υπέστη απώλειες έως 80 στρατιώτες, τρία οχήματα, ένα αυτοκινούμενο οβιδοβόλο M109 Paladin των 155 χιλιοστών αμερικανικής κατασκευής και δύο οβιδοβόλα M777 των 155 χιλιοστών αμερικανικής κατασκευής.
Η ρωσική Ομάδα Μάχης Ανατολικά έχει καταλάβει περισσότερες επωφελείς θέσεις, ενημέρωσε το ρωσικό υπουργείο Άμυνας.
«Οι μονάδες της Ομάδας Μάχης Ανατολικά κατέλαβαν περισσότερους επωφελείς στόχους και ενέπλεξαν ανθρώπινο δυναμικό και υλικό της 21ης ταξιαρχίας της Ουκρανικής Εθνοφρουράς και των 123ης και 102ης ταξιαρχιών εδαφικής άμυνας στην περιοχή των οικισμών Neskuchnoye και Velikaya Novoselka της Λαϊκής Δημοκρατίας του Ντονέτσκ και Gulyaipole της περιοχής Zaporozhye», ανέφερε το υπουργείο.
Εν τω μεταξύ, η ρωσική Ομάδα Μάχης North ενέπλεξε πέντε ταξιαρχίες του ουκρανικού στρατού και της εδαφικής άμυνας και κατέστρεψε τέσσερις αποθήκες πυρομαχικών, πρόσθεσε το υπουργείο.

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης