Τελευταία Νέα
Διεθνή

Απάντηση της Ρωσίας στις νέες αμερικανικές κυρώσεις – Το Χρηματιστήριο Μόσχας σταματά τις συναλλαγές σε δολάρια και ευρώ

Απάντηση της Ρωσίας στις νέες αμερικανικές κυρώσεις – Το Χρηματιστήριο Μόσχας σταματά τις συναλλαγές σε δολάρια και ευρώ
Το αμερικανικό ΥΠΟΙΚ αποφάσισε να διευρύνει τις κυρώσεις
Σχετικά Άρθρα
Το Χρηματιστήριο της Μόσχας γνωστοποίησε ότι θα σταματήσει τις συναλλαγές συναλλάγματος σε δολάρια και ευρώ, ως απάντηση στις νέες κυρώσεις που επέβαλαν σήμερα 12/6 οι ΗΠΑ.
Νωρίτερα, το υπουργείο Οικονομικών των ΗΠΑ ανακοίνωσε νέες κυρώσεις σε περισσότερες από 300 οντότητες και φυσικά πρόσωπα προκειμένου να αποκόψει την πρόσβαση της Ρωσίας σε προϊόντα και υπηρεσίες που απαιτούνται για τη συντήρηση της στρατιωτικής παραγωγής, συμπεριλαμβανομένων δεκάδων Κινέζων προμηθευτών εξαρτημάτων.
Η ανακοίνωση, μαζί με τους νέους περιορισμούς στις εξαγωγές ημιαγωγών και άλλων τεχνολογικών προϊόντων που επέβαλε το Υπουργείο Εμπορίου, έλαβε χώρα παραμονή της Συνόδου Κορυφής των ηγετών της G7 στην Ιταλία, όπου οι προσπάθειες να περιορισθεί η αυξανόμενη πολεμική οικονομία της Ρωσίας, θα είναι μείζον θέμα συζήτησης.
Οι κυρώσεις στοχεύουν επιχειρήσεις και οντότητες τρίτων, συμπεριλαμβανομένων δεκάδων προμηθευτών ηλεκτρονικών ειδών στην Κίνα, καθώς και εκείνων που δραστηριοποιούνται στη Μέση Ανατολή, την Αφρική, την Ευρώπη και την Καραϊβική. Η ενέργεια αυτή δεν περιορίζεται στην επιβολή δευτερογενών κυρώσεων σε τράπεζες στην Κίνα και σε άλλες χώρες όπου το Υπουργείο Οικονομικών έχει προειδοποιήσει ότι οι συναλλαγές με ρωσικές οντότητες θα μπορούσαν να αποκόψουν τα ιδρύματα από την πρόσβαση σε δολάρια.
Το Υπουργείο Οικονομικών ανακοίνωσε επίσης ότι τροποποιεί τις κυρώσεις που είχαν επιβληθεί προηγουμένως σε ρωσικές τράπεζες, συμπεριλαμβανομένων των VTB και Sberbank, ώστε να συμπεριληφθούν υποκαταστήματα και θυγατρικές στην Κίνα, την Ινδία, το Χονγκ Κονγκ, το Κιργιστάν και άλλες τοποθεσίες.
«Αυξάνουμε τον κίνδυνο για τα χρηματοπιστωτικά ιδρύματα που συναλλάσσονται με την πολεμική οικονομία της Ρωσίας και εξαλείφουμε τα μονοπάτια διαφυγής και μειώνουμε την ικανότητα της Ρωσίας να επωφελείται από την πρόσβαση σε ξένη τεχνολογία, λογισμικό εξοπλισμού και υπηρεσίες πληροφορικής», ανέφερε η υπουργός Οικονομικών των ΗΠΑ, Janet Yellen.

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης