Τελευταία Νέα
Διεθνή

Η Τουρκία επιβεβαίωσε τη συμφωνία αγοράς των αμερικανικών F-16

Η Τουρκία επιβεβαίωσε τη συμφωνία αγοράς των αμερικανικών F-16
Η Τουρκία σχεδιάζει να αγοράσει συνολικά 40 μαχητικά F-16 Block-70/72 μονοθέσια και διθέσια, καθώς και 79 σετ εξοπλισμού που απαιτείται για τον εκσυγχρονισμό και την παράταση της διάρκειας ζωής των τουρκικών αεροσκαφών F-16C/D Block -40/50+
Η Τουρκία υπέγραψε συμφωνία με τις Ηνωμένες Πολιτείες για την αγορά μαχητικών αεροσκαφών F-16, επιβεβαίωσε πηγή στο υπουργείο Άμυνας στο TASS.
«Έχουν υπογραφεί συμβάσεις για την προμήθεια F-16 από τις ΗΠΑ και οι εργασίες για λεπτομέρειες συνεχίζονται μεταξύ των αντιπροσωπειών», ανέφερε το τηλεοπτικό κανάλι TRT.
Στις 6 Ιουνίου, το Υπουργείο Εξωτερικών των ΗΠΑ ανέφερε ότι οι τουρκικές αρχές υπέγραψαν την Επιστολή Αποδοχής (LOA) που τους έστειλε η αμερικανική πλευρά σχετικά με την αγορά νέων μαχητικών F-16 και κιτ τροποποίησης και Block-70/72 εκσυγχρονισμού για τα F- 16 που έχει ήδη.

Οι ΗΠΑ χαρακτήρισαν αυτό ένα σημαντικό βήμα προς την επίτευξη μιας συμφωνίας.

Στις 6 Ιουνίου, ο πρεσβευτής των ΗΠΑ στην Τουρκία Jeff Flake ανακοίνωσε επίσης ότι η συμφωνία αγοράς μαχητικών αεροσκαφών από την Άγκυρα προχωρά, χωρίς να δώσει λεπτομέρειες.
Η Τουρκία σχεδιάζει να αγοράσει συνολικά 40 μαχητικά F-16 Block-70/72, μονοθέσια (F-16C) και διθέσια (F-16D), καθώς και 79 σετ εξοπλισμού που απαιτούνται για τον εκσυγχρονισμό και την επέκταση του διάρκεια ζωής του τουρκικού αεροσκάφους F-16C/D Block-40/50+.
Αυτό περιλαμβάνει ανταλλακτικά, απαραίτητο εξοπλισμό σέρβις, προγράμματα εκπαίδευσης και τεχνικής υποστήριξης και ένα πλήρες συγκρότημα όπλων αέρος-αέρος και αέρος-εδάφους.

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης