Τελευταία Νέα
Διεθνή

Το Ανώτατο Δικαστήριο των ΗΠΑ επικυρώνει την πρόσβαση στο χάπι για την άμβλωση, απορρίπτοντας τους περιορισμούς – Δικαίωση Biden

Το Ανώτατο Δικαστήριο των ΗΠΑ επικυρώνει την πρόσβαση στο χάπι για την άμβλωση, απορρίπτοντας τους περιορισμούς – Δικαίωση Biden
Νίκη μπορεί να θεωρηθεί για την ατζέντα Biden η απόφαση του Ανωτάτου Δικαστηρίου 
Σχετικά Άρθρα

Με ομόφωνη απόφαση, το Ανώτατο Δικαστήριο των ΗΠΑ τάχθηκε στο πλευρό της κυβέρνησης του προέδρου Joe Biden, διατηρώντας την ευρεία πρόσβαση στο χάπι για τις αμβλώσεις, τη μιφεπριστόνη.
Η απόφαση ανατρέπει μια απόφαση κατώτερου δικαστηρίου που επεδίωκε την κατάργηση των κανονισμών της Υπηρεσίας Τροφίμων και Φαρμάκων (FDA) που διευκολύνουν τη συνταγογράφηση και τη διανομή του φαρμάκου.
Η μιφεπριστόνη, εγκεκριμένη από τον FDA από το 2000, χρησιμοποιείται σε πάνω από το 60% των αμβλώσεων στις Ηνωμένες Πολιτείες.
Η απόφαση του Δικαστηρίου βασίστηκε στην έλλειψη νομικής ικανότητας των εναγόντων να αμφισβητήσουν τις ενέργειες του FDA, τονίζοντας την απαίτηση ότι η βλάβη πρέπει να είναι αποδεδειγμένα ανιχνεύσιμη στις κανονιστικές αλλαγές του FDA.
Εάν οι ενάγοντες είχαν πετύχει, η εξουσία του FDA σχετικά με τους κανονισμούς για την ασφάλεια των φαρμάκων θα μπορούσε να είχε υπονομευθεί σημαντικά.
Οι αμφισβητούμενες ενέργειες του FDA περιελάμβαναν την παράταση της περιόδου για φαρμακευτικές αμβλώσεις έως και 10 εβδομάδες και επιτρέποντας την παράδοση αλληλογραφίας χωρίς μια αρχική αυτοπροσώπως επίσκεψη στον κλινικό ιατρό.
Αυτή η υπόθεση προσθέτει στις συνεχιζόμενες νομικές μάχες γύρω από τα δικαιώματα των αμβλώσεων στις ΗΠΑ, οι οποίες εντάθηκαν από την απόφαση του Ανώτατου Δικαστηρίου το 2022 να ανατρέψει το Roe v. Wade, που νομιμοποίησε τις αμβλώσεις σε εθνικό επίπεδο.
Με συντηρητική πλειοψηφία, η πρόσφατη απόφαση του Δικαστηρίου σηματοδοτεί μια κομβική στιγμή για τη διατήρηση της πρόσβασης στην αναπαραγωγική υγειονομική περίθαλψη εν μέσω ευρύτερων πολιτικών και νομικών προκλήσεων.

Τα δικαιώματα και ο... Biden

Ο Πρόεδρος Biden, υποστηρίζοντας σθεναρά τα δικαιώματα των αμβλώσεων, έχει τοποθετήσει το ζήτημα σε περίοπτη θέση ενόψει των επικείμενων εκλογών.
Η απόφαση για τη μιφεπριστόνη υπογραμμίζει τη στάση της διοίκησης για τη διαφύλαξη των αναπαραγωγικών ελευθεριών και τη διασφάλιση της πρόσβασης σε ασφαλείς επιλογές υγειονομικής περίθαλψης.
Το Ανώτατο Δικαστήριο αναμένεται επίσης να αποφανθεί για άλλες αμφισβητούμενες υποθέσεις αμβλώσεων φέτος, συμπεριλαμβανομένης της αυστηρής απαγόρευσης των αμβλώσεων στο Αϊντάχο, διαμορφώνοντας περαιτέρω το τοπίο των αναπαραγωγικών δικαιωμάτων στις ΗΠΑ.

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης