Τελευταία Νέα
Διεθνή

Καταπέλτης η Zakharova - Οι ΗΠΑ υποστηρίζουν ενεργά τις ταραχές στη Γεωργία, δεν καταδικάζουν την καταστολή στην Αρμενία

Καταπέλτης η Zakharova - Οι ΗΠΑ υποστηρίζουν ενεργά τις ταραχές στη Γεωργία, δεν καταδικάζουν την καταστολή στην Αρμενία
Δύο μέτρα και δύο σταθμά από τις ΗΠΑ, καταγγέλλει η εκπρόσωπος του ρωσικού ΥΠΕΞ
Οι Ηνωμένες Πολιτείες υποστηρίζουν ενεργά τις αναταραχές στη Γεωργία, αλλά δεν καταδικάζουν τις αρμενικές αρχές για την καταστολή των συνεχιζόμενων διαδηλώσεων στη χώρα, κατήγγειλε την Παρασκευή η εκπρόσωπος του ρωσικού υπουργείου Εξωτερικών Maria Zakharova.
Η διπλωμάτης συνέκρινε δύο δηλώσεις που έκαναν οι πρεσβείες των ΗΠΑ στην Αρμενία και τη Γεωργία σχετικά με τις συνεχιζόμενες διαδηλώσεις στις χώρες αυτές.

Δύο μέτρα και δύο σταθμά

«Τόσα πολλά για τη δημοκρατία: στη μία περίπτωση η Ουάσινγκτον μέσω της πρεσβείας της, δηλώνει ότι τα συλλαλητήρια πρέπει να διεξάγονται με υπευθυνότητα και δεν καταδικάζει τις τοπικές αρχές για την καταστολή τους, και στην άλλη αντίθετη περίπτωση, υποστηρίζει ενεργά τις ταραχές που οργανώνονται από δυτικούς ξένους πράκτορες», δήλωσε η Zakharova στο κανάλι της στο Telegram.
«Πρόκειται για μια προφανή απεικόνιση της "παγκόσμιας τάξης, βασισμένης σε κανόνες", όπου είναι δηλαδή οι Ηνωμένες Πολιτείες που αλλάζουν όλους τους "κανόνες" για να βολεύουν τον εαυτό τους με ένα χτύπημα του δακτύλου, με βάση τη συγκυρία της στιγμής», πρόσθεσε η Ρωσίδα αξιωματούχος.

Κυρώσεις στη Γεωργία

Οι σχέσεις της Γεωργίας με τις Ηνωμένες Πολιτείες, καθώς και με την Ευρωπαϊκή Ένωση, έχουν διαραγγεί μετά την υιοθέτηση από το κοινοβούλιο της χώρας του νόμου για τους ξένους πράκτορες.
Το State Department ανακοίνωσε ότι θα επιβάλει κυρώσεις για τη χορήγηση βίζας σε δεκάδες Γεωργιανούς πολίτες, συμπεριλαμβανομένων μελών της κυβέρνησης, του κοινοβουλίου και συγγενών τους, καθώς και σε στελέχη των υπηρεσιών επιβολής του νόμου σε σχέση με τον νόμο για τους ξένους πράκτορες.

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης