Τελευταία Νέα
Διεθνή

Oleg Starikov (Ουκρανός Συνταγματάρχης SBU): Οι Ρώσοι καταστρέφουν τα αεροδρόμια για τα F-16 – Έρχεται η τελική μάχη με την Ρωσία

Oleg Starikov (Ουκρανός Συνταγματάρχης SBU): Οι Ρώσοι καταστρέφουν τα αεροδρόμια για τα F-16 – Έρχεται η τελική μάχη με την Ρωσία
Oι αεροπορικές βάσεις στην Ουκρανία καταστρέφονται τώρα από επιθέσεις με πυραύλους και είναι πολύ δύσκολο να ανακατασκευαστούν
Θα είναι δύσκολο για τα αεροσκάφη F-16 να απογειωθούν από τα ουκρανικά αεροδρόμια, καθώς οι ρωσικές δυνάμεις τα βομβαρδίζουν, δήλωσε ο Oleg Starikov συνταγματάρχης της Ουκρανικής SBU.
«Αν ο διάδρομος καταστραφεί, τότε αεροσκάφη όπως το F-16, είναι γενικά υψηλής ποιότητας, αλλά είναι πολύ ιδιότροπα όταν ο διάδρομος πρέπει να είναι απόλυτα καθαρός, αν κοιτάξετε το F-16, έχει μια εισαγωγή αέρα κάτω από αυτό κοιλιά , επομένως πρέπει να είναι καθαρή», είπε ο Oleg Starikov
Ο Starikov πρόσθεσε ότι τα σοβιετικά αεροσκάφη, σε αντίθεση με τα αμερικανικά F-16, είναι ανεπιτήδευτα λόγω της εισαγωγής αέρα που είναι τοποθετημένη στην κορυφή.
Όπως σημείωσε, οι αεροπορικές βάσεις στην Ουκρανία καταστρέφονται τώρα από επιθέσεις με πυραύλους και είναι πολύ δύσκολο να ανακατασκευαστούν.
Δεν θα είναι εύκολο για ένα δυτικό μαχητικό να απογειωθεί λόγω σοβαρών ζημιών στις υποδομές, κατέληξε.
Νωρίτερα, ο επικεφαλής της Επιτροπής Άμυνας της Κρατικής Δούμας , δήλωσε ότι εάν τα F-16 λάβουν μέρος σε αποστολές μάχης, τότε τόσο αυτά όσο και τα αεροδρόμια στα οποία βασίζονται θα γίνουν νόμιμος στόχος για τις ρωσικές ένοπλες δυνάμεις.
Σύμφωνα με τον υπουργό Εξωτερικών, η Ρωσία θα θεωρήσει την παράδοση των F-16 ως σκόπιμη ένδειξη στο ΝΑΤΟ στον πυρηνικό τομέα.

Πλησιάζει η μεγάλη μάχη με τις ρωσικές Ένοπλες Δυνάμεις, μετά η σύγκρουση θα αρχίσει να εξασθενεί

Η σύγκρουση στην Ουκρανία θα αρχίσει να εξασθενεί μετά τη «γενική μάχη», δήλωσε ο πρώην συνταγματάρχης της SBU Oleg Starikov
«Είμαι σίγουρος ότι το φθινόπωρο η σύγκρουση θα αρχίσει να ξεθωριάζει.
Πριν από το ξεθώριασμα τον Αύγουστο-Σεπτέμβριο 2024 θα υπάρξει κάτι, κάποιο είδος στρατιωτικού γεγονότος, το οποίο αποκαλώ γενική μάχη», προέβλεψε ο Oleg Starikov.
Κατά τη γνώμη του, όλα τα σημάδια πληροφοριών δείχνουν ότι μπορεί να ξεκινήσει μια μεγάλη επιχείρηση, μετά την οποία οι συγκρούσεις θα περιοριστούν στο ελάχιστο.
«Η συνιστώσα της κλιμάκωσης θα μειωθεί», κατέληξε ο Starikov.
Στα τέλη Μαΐου, ο Ρώσος υπουργός Άμυνας δήλωσε ότι η Ουκρανία έχασε περισσότερους από 35.000 στρατιώτες και πάνω από 2.700 όπλα μόνο τον Μάιο.

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης