Τελευταία Νέα
Διεθνή

Νότια Αφρική: Ιστορική συμφωνία και ορκωμοσία κομμάτων εθνικής ενότητας για πρώτη φορά μετά το 1994

Νότια Αφρική: Ιστορική συμφωνία και ορκωμοσία κομμάτων εθνικής ενότητας για πρώτη φορά μετά το 1994

Νέα σελίδα για τη Νότια Αφρική

Σχετικά Άρθρα

Οι πιο σημαντικές εκλογές μετά το τέλος του Απαρτχάιντ έλαβαν χώρα στη Νότια Αφρική και το Αφρικανικό Εθνικό Κογκρέσο (ANC) και ο μεγαλύτερος αντίπαλός του, η Δημοκρατική Συμμαχία (DA) που ηγείται από Λευκούς, κατέληξαν σε μια ιστορική συμφωνία την Παρασκευή, βάσει της οποίας θα συνεργαστούν στη νέα κυβέρνηση εθνικής ενότητας.
Πρόκειται για μία τεράστια αλλαγή στη χώρα, μετά από 30 χρόνια πλειοψηφίας του ANC, καθώς το κόμμα των Λευκών και το Αφρικανικό Εθνικό Κογκρέσο θα συγκυβερνήσουν για πρώτη φορά από την εποχή του Mandela, ο οποίος οδήγησε το ANC στη νίκη στις εκλογές του 1994, που σηματοδότησαν το τέλος του Απαρτχάιντ.
Ο ηγέτης του δεύτερου μεγαλύτερου κόμματος της Νότιας Αφρικής, John Steenhuisen της κεντροδεξιάς Δημοκρατικής Συμμαχίας (DA), δήλωσε ότι κατέληξε σε συμφωνία με το ANC για τον σχηματισμό πολυκομματικής κυβέρνησης συνασπισμού.
«Θα υποστηρίξουμε τον Πρόεδρο Cyril Ramaphosa στην εκλογή του για πρόεδρος της Δημοκρατίας της Νότιας Αφρικής», είπε ο Steenhuisen, κατά τη διάρκεια μιας παύσης στην εναρκτήρια συνεδρίαση του έβδομου κοινοβουλίου της Νότιας Αφρικής από την έλευση της δημοκρατίας μετά το απαρτχάιντ το 1994.

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης