Τελευταία Νέα
Διεθνή

Putin: Σημαντική η βοήθεια της ΕΣΣΔ στον ηρωικό αγώνα του Βιετνάμ ενάντια σε ΗΠΑ – Γαλλία

Putin: Σημαντική η βοήθεια της ΕΣΣΔ στον ηρωικό αγώνα του Βιετνάμ ενάντια σε ΗΠΑ – Γαλλία
«Η χώρα μας συνέβαλε σημαντικά στον ηρωικό αγώνα του βιετναμέζικου λαού ενάντια στους ξένους εισβολείς», τόνισε ο Ρώσος ηγέτης
Η Μόσχα συνέβαλε σοβαρά στον αγώνα του βιετναμέζικου λαού ενάντια στους ξένους εισβολείς, τόνισε ο Ρώσος Πρόεδρος Vladimir Putin στο άρθρο του για την κύρια εφημερίδα του Βιετνάμ, Nhan Dan, σημειώνοντας τη βοήθεια που ακολούθησε για την ανοικοδόμηση της χώρας από Ρώσους ειδικούς.
«Η χώρα μας συνέβαλε σημαντικά στον ηρωικό αγώνα του βιετναμέζικου λαού ενάντια στους ξένους εισβολείς.
Μετά τη νίκη και την πλήρη απελευθέρωση του βιετναμέζικου εδάφους από τους κατακτητές, ήταν οι Σοβιετικοί οικοδόμοι, μηχανικοί, γιατροί, δάσκαλοι και επιστήμονες που βοήθησαν στην ανοικοδόμηση του Βιετνάμ», είπε ο Putin στο άρθρο του με αφορμή την επίσκεψή του στο Βιετνάμ.
Σημείωσε ότι οι Σοβιετικοί ειδικοί «κατέβαλαν μεγάλη προσπάθεια για να αναπτύξουν το οικονομικό και αμυντικό δυναμικό του Βιετνάμ και να αντιμετωπίσουν τις κορυφαίες κοινωνικές προτεραιότητες».
Ο Ρώσος πρόεδρος υπογράμμισε ότι o Ho Chi Minh, «ο μεγάλος γιος του βιετναμέζικου λαού και καλός φίλος της χώρας μας» βρίσκεται στην κορυφή της διμερούς συνεργασίας Ρωσίας-Βιετνάμ.
«Πάντα υπερασπιζόταν σταθερά και ασυμβίβαστα την κυριαρχία και την ελευθερία της Πατρίδας του», σημείωσε ο Putin, προσθέτοντας ότι ένα μνημείο για τον Βιετναμέζο ηγέτη αναγέρθηκε στην Αγία Πετρούπολη το 2023. Ξεκινώντας από το πρώτο μισό του 20ου αιώνα, το Βιετνάμ διεξήγαγε έναν εθνικοαπελευθερωτικό πόλεμο: πρώτα με Γάλλους αποικιοκράτες και μετά, κατά τη διάρκεια του Β' Παγκοσμίου Πολέμου, με Ιάπωνες.
Στη δεκαετία του 1960, το Βιετνάμ, που κέρδισε την ανεξαρτησία του, αλλά μόνο στο βόρειο τμήμα του, δέχθηκε την επίθεση των ΗΠΑ και του καθεστώτος μαριονέτας στο νότιο τμήμα της χώρας.
Στη δεκαετία του 1970, το Ανόι βγήκε νικητής και ένωσε τη χώρα.
Η ΕΣΣΔ παρείχε κάθε βοήθεια για την ανοικοδόμηση της δημοκρατίας μετά από δεκαετίες εχθροπραξιών που μάχονταν για ελευθερία και ανεξαρτησία.

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης