Τελευταία Νέα
Διεθνή

Στο Βιετνάμ ο Putin: Προτεραιότητα μας η ενίσχυση της στρατηγικής συνεργασίας μας

Στο Βιετνάμ ο Putin: Προτεραιότητα μας η ενίσχυση της στρατηγικής συνεργασίας μας
Το Βιετνάμ υποστηρίζει μια ισότιμη και αδιαίρετη αρχιτεκτονική ασφαλείας και συνεργασίας στην περιοχή Ασίας - Ειρηνικού λέει ο To Lam
Η ενίσχυση της στρατηγικής μας προτεραιότητας με το Βιετνάμ είναι ανάμεσα στις προτεραιότητες μας υποστήριξε ο Ρώσος πρόεδρος, Vladimir Putin κατά τις συνομιλίες που είχε με τον Βιετναμέζο ομόλογό του, Το Lam στο Ανόι.
«Η ενίσχυση μιας συνολικής στρατηγικής εταιρικής σχέσης με το Βιετνάμ είναι πάντα μία από τις προτεραιότητές μας» υπογράμμισε ο Putin, ο οποίος μετά τη Βόρεια Κορέα πραγματοποιεί επίσημη επίσκεψη στο Βιετνάμ, γεγονός που έχει προκαλέσει ιδιαίτερο εκνευρισμό στη Δύση, και ιδιαίτερα στις ΗΠΑ.
Οι δύο πρόεδροι υπέγραψαν τουλάχιστον 11 συμφωνίες (μεταξύ άλλων στους τομείς της εκπαίδευσης, της πυρηνικής επιστήμης, της υγείας, της ενέργειας, κοκ) και υιοθέτησαν δήλωση για την περαιτέρω εμβάθυνση της στρατηγικής εταιρικής σχέσης μεταξύ των δύο κρατών.

Τακτικές επαφές

Σύμφωνα με τον Ρώσο πρόεδρο, αυτές τις ημέρες συμπληρώνεται η 30η επέτειος από τη Συνθήκη για τα Θεμέλια των Φιλικών Σχέσεων μεταξύ των δύο κρατών.
«Όλο αυτό το διάστημα, έχουμε διατηρήσει τακτικές και ουσιαστικές πολιτικές επαφές, μέσω των Κοινοβουλίων, των υπουργείων, των υπηρεσιών, κομμάτων, περιοχών και δημόσιων οργανισμών» επισήμανε ο Ρώσος πρόεδρος, αναφέροντας πως οι εμπορικοί και οικονομικοί δεσμοί των δύο κρατών αναπτύσσονται σημαντικά.
«Πέρσι ο εμπορικός κύκλος εργασιών αυξήθηκε κατά 8%.
Η διακυβερνητική επιτροπή εργάζεται στενά για αυτό» υποστήριξε ο Ρώσος πρόεδρος, ο οποίος έγινε δεκτός με ιδιαίτερο ενθουσιασμό από το Βιετνάμ, το οποίο δεν ξεχνά τον ιδιαίτερα σημαντικό ρόλο που είχε η Σοβιετική Ένωση και την υποστήριξη που παρείχε στην χώρα μετά τους πολέμους του με τη Γαλλία και τις ΗΠΑ.

To Lam: Η διεθνής θέση της Ρωσίας ενισχύεται σημαντικά

Από την πλευρά του ο πρόεδρος του Βιετνάμ, To Lam αφού συνεχάρη τον Putin για τη νίκη του στις προεδρικές εκλογές του περασμένου Μαρτίου, υποστήριξε πως η θέση της Ρωσίας ενισχύεται σταθερά στη διεθνή σκηνή.
«Το Βιετνάμ συγχαίρει τη Ρωσική Ομοσπονδία για την επίτευξη σημαντικών επιτυχιών, υπό την ηγεσία σας, τις τελευταίες δύο δεκαετίες.
Είμαστε πολύ χαρούμενοι που η πολιτική και κοινωνική σταθερότητα στη Ρωσία ενισχύεται, η οικονομία αναπτύσσεται ενεργά, οι ζωές του πληθυσμού βελτιώνονται ενώ η θέση της Ρωσίας αυξάνεται σταθερά στη διεθνή σκηνή», δήλωσε ο To Lam, επισημαίνοντας πως το Βιετνάμ υποστηρίζει μια ισότιμη και αδιαίρετη αρχιτεκτονική ασφαλείας και συνεργασίας στην περιοχή Ασίας - Ειρηνικού.
Επιπλέον, επισήμανε πως Βιετνάμ και Ρωσία συνδέονται με παραδοσιακή φιλία και στρατηγική εταιρική σχέση, τονίζοντας πως «είμαστε πάντα πολύ ευγνώμονες για την τεράστια βοήθεια και υποστήριξη που μας παρείχε ο ρωσικός λαός στον αγώνα μας για ανεξαρτησία στο παρελθόν».

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης