Τελευταία Νέα
Διεθνή

Bloomberg: Η Amazon θα επενδύσει 10 δισ. ευρώ σε υποδομές cloud και logistics στη Γερμανία

Bloomberg: Η Amazon θα επενδύσει 10 δισ. ευρώ σε υποδομές cloud και logistics στη Γερμανία
Η AWS αντιμετωπίζει αυξανόμενο ανταγωνισμό από εταιρείες όπως η Microsoft
Σχετικά Άρθρα

Η Amazon, ο μεγαλύτερος πάροχος υπηρεσιών cloud computing και αποθήκευσης δεδομένων στον κόσμο, ανακοίνωσε την πρόθεσή της να επενδύσει επιπλέον 10 δισεκατομμύρια ευρώ στην υποδομή cloud και στο δίκτυο logistics της στη Γερμανία, καθώς ο τεχνολογικός γίγαντας επεκτείνει το δίκτυο των κέντρων δεδομένων του παγκοσμίως, αναφέρει το Bloomberg.
Τα νέα σχέδια περιλαμβάνουν 8,8 δισεκατομμύρια ευρώ για την κατασκευή και τη συντήρηση της υποδομής cloud για τις υπηρεσίες Web της Amazon (AWS) στην περιοχή της Φρανκφούρτης έως το 2026, ανέφερε η εταιρεία σε δήλωση την Τετάρτη (19/6/2024).
Αυτή η δέσμευση προστίθεται στα σχέδια της εταιρείας να δαπανήσει 7,8 δισεκατομμύρια ευρώ έως το 2040 για τη δημιουργία μιας κυρίαρχης επιχείρησης cloud στη χώρα.
Αν και η ανακοίνωση ήταν μέρος μιας συνάντησης μεταξύ του διευθύνοντος συμβούλου της Amazon Andy Jassy και του γερμανού καγκελαρίου Olaf Scholz, η Amazon είχε ήδη αναλάβει αρκετές παρόμοιες δεσμεύσεις παγκοσμίως φέτος.
Τον περασμένο μήνα, η Amazon δήλωσε επίσης ότι θα επενδύσει 15,7 δισεκατομμύρια ευρώ στην Ισπανία έως το 2033 και 1,2 δισεκατομμύρια ευρώ σε υποδομές και υπολογιστές στη Γαλλία.
Αυτό προστίθεται σε έργα στο Μεξικό, τις ΗΠΑ, τη Σαουδική Αραβία και τη Σιγκαπούρη.

Αυξανόμενος αναταγωνισμός

Η AWS αντιμετωπίζει αυξανόμενο ανταγωνισμό από εταιρείες όπως η Microsoft, η οποία πραγματοποιεί επίσης τη δική της παγκόσμια επέκταση καθώς ο κλάδος ανταγωνίζεται για να αυξήσει τις ικανότητες επεξεργασίας και αποθήκευσης δεδομένων για να καλύψει τις μεγαλύτερες ανάγκες υπολογιστών που οφείλονται στην έκρηξη των εφαρμογών τεχνητής νοημοσύνης.
Οι ευρωπαϊκές ρυθμιστικές αρχές πιέζουν συνεχώς τις εταιρείες cloud να διατηρήσουν τα δεδομένα τους εντός του μπλοκ για την αντιμετώπιση ζητημάτων απορρήτου και ασφάλειας.
Η ανακοίνωση της Amazon τον Μάιο αφορούσε τις δαπάνες για τη δημιουργία ενός ευρωπαϊκού κυρίαρχου cloud, το οποίο θα ελέγχεται αποκλειστικά από άτομα εντός της Ευρωπαϊκής Ένωσης.

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης