Τελευταία Νέα
Διεθνή

Ρωσία: «Πολλοί Μολδαβοί επιθυμούν στενότερους δεσμούς με τη Μόσχα» - Βέλη κατά της ηγεσίας

Ρωσία: «Πολλοί Μολδαβοί επιθυμούν στενότερους δεσμούς με τη Μόσχα» - Βέλη κατά της ηγεσίας
Η ενδεχόμενη ένταξη της Μολδαβίας στην ΕΕ αποτελεί ζήτημα κυριαρχίας
Η ενδεχόμενη ένταξη της Μολδαβίας στην ΕΕ αποτελεί ζήτημα κυριαρχίας για την πρώην σοβιετική δημοκρατία, τόνισε το Κρεμλίνο, αλλά υποστήριξε ότι υπάρχουν πολλοί Μολδαβοί που επιθυμούν επίσης στενούς δεσμούς με τη Ρωσία.
Το Reuters αναφέρει ότι ο εκπρόσωπος του Κρεμλίνου Dmitry Peskov σχολίασε μετά την υπογραφή από τη Μολδαβή πρόεδρο Maia Sandu - η οποία προσπαθεί να απεγκλωβίσει τη χώρα της από την τροχιά της Μόσχας - διατάγματος για την έναρξη των ενταξιακών συνομιλιών με το μπλοκ, οι οποίες επισήμως πρόκειται να ξεκινήσουν στις 25 Ιουνίου.
«Δεν είναι μια γρήγορη διαδικασία, είναι ένα κυρίαρχο θέμα για κάθε κράτος, συμπεριλαμβανομένης της Μολδαβίας», δήλωσε ο Peskov όταν ρωτήθηκε από δημοσιογράφους για το θέμα.

Βολές κατά της Μολδαβίας

Σημείωσε ωστόσο ότι η Μολδαβία έχει ταυτόχρονα ευκαιρίες να αναπτυχθεί προς άλλες κατευθύνσεις και κατηγόρησε την πολιτική ηγεσία της χώρας ότι εσφαλμένα αποκλείει τέτοιες επιλογές.
«Γνωρίζουμε ότι πολλοί άνθρωποι σε αυτή τη χώρα πιστεύουν ότι πρέπει να αναπτυχθεί προς όλες τις κατευθύνσεις και ότι τα μελλοντικά συμφέροντα της χώρας δεν μπορούν να συνδεθούν μόνο με την Ευρωπαϊκή Ένωση, αλλά και με τέτοιες πολλά υποσχόμενες αγορές όπως η Ρωσική Ομοσπονδία, καθώς και με τις διαδικασίες ολοκλήρωσης στο έδαφος της πρώην Σοβιετικής Ένωσης», δήλωσε ο Peskov.
Η Μολδαβία, μια από τις φτωχότερες χώρες της Ευρώπης, έχει μια ρουμανόφωνη πλειοψηφία και μια σημαντική ρωσόφωνη μειονότητα και η πολιτική της ταλαντεύεται μεταξύ φιλοδυτικών και φιλορωσικών κομμάτων εδώ και δεκαετίες, σχολιάζει ο Guardian.

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης