Τελευταία Νέα
Διεθνή

Εσπευσμένα η ΕΕ αρχίζει ενταξιακές συνομιλίες με Ουκρανία, Μολδαβία (25/6) πριν αναλάβει την προεδρία η Ουγγαρία

Εσπευσμένα η ΕΕ αρχίζει ενταξιακές συνομιλίες με Ουκρανία, Μολδαβία (25/6) πριν αναλάβει την προεδρία η Ουγγαρία
Οι ενταξιακές συνομιλίες πρόκειται να ξεκινήσουν στο Λουξεμβούργο το απόγευμα της Τρίτης μέσω δύο διακυβερνητικών διασκέψεων που θα πραγματοποιήσει χωριστά η ΕΕ με την Ουκρανία και τη Μολδαβία, γράφει το Politico
Η ΕΕ αρχίζει εσπευσμένα ενταξιακές συνομιλίες με την Ουκρανία και τη Μολδαβία την Τρίτη (25/6/2024), πριν αναλάβει την προεδρία της Ένωσης
«Είμαι ευγνώμων σε όλους στην ομάδα μας που εργάστηκαν σκληρά για να γίνει πραγματικότητα αυτό το ιστορικό βήμα», δήλωσε ο πρόεδρος της Ουκρανίας Volodymyr Zelensky.
«Εκατομμύρια Ουκρανοί, και μάλιστα γενιές του λαού μας, πραγματοποιούν το ευρωπαϊκό τους όνειρο.
Η Ουκρανία επιστρέφει στην Ευρώπη, όπου ανήκει εδώ και αιώνες, ως πλήρες μέλος της ευρωπαϊκής κοινότητας», δήλωσε σε πανηγυρικούς τόνους ο Zelensky.
Η πρόεδρος της Μολδαβίας Maia Sandu είπε ότι «το να γίνουμε μέλος της ΕΕ είναι ο δρόμος προς την ειρήνη, την ευημερία και μια καλύτερη ζωή για όλους τους πολίτες».
Οι ενταξιακές συνομιλίες πρόκειται να ξεκινήσουν στο Λουξεμβούργο το απόγευμα της Τρίτης μέσω δύο διακυβερνητικών διασκέψεων που θα πραγματοποιήσει χωριστά η ΕΕ με την Ουκρανία και τη Μολδαβία, γράφει το Politico.

Ένα... μάταιο ταξίδι

Η έναρξη των διαπραγματεύσεων είναι το επόμενο βήμα σε ένα μακρινό και πιθανότατα μάταιο ταξίδι προς την ένταξη των δύο χωρών ειδικά για την Ουκρανία.
Η Ουκρανία και η γειτονική Μολδαβία υπέβαλαν αίτηση για ένταξη στην ΕΕ το 2022, αφότου ο Ρώσος πρόεδρος Vladimir Putin άρχισε την ειδική στρατιωτική επιχείρηση.
Η απόφαση της Ένωσης να ξεκινήσει συνομιλίες έρχεται δύο εβδομάδες αφότου η ΕΕ ανακοίνωσε ότι και οι δύο χώρες έχουν εκπληρώσει τις απαραίτητες προϋποθέσεις για την έναρξη των διαπραγματεύσεων.
Οι διπλωμάτες της ΕΕ πίεζαν να ξεκινήσουν οι συνομιλίες τον Ιούνιο προτού η Ουγγαρία αναλάβει την εκ περιτροπής προεδρία του Συμβουλίου της ΕΕ την 1η Ιουλίου.

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης