Τελευταία Νέα
Διεθνή

Οι Ρώσοι με 14 χτυπήματα ακριβείας εξαφάνισαν στρατιωτικά αεροδρόμια και μισθοφόρους στην Ουκρανία

Οι Ρώσοι με 14 χτυπήματα ακριβείας εξαφάνισαν στρατιωτικά αεροδρόμια και μισθοφόρους στην Ουκρανία
Βαριές απώλειες μετρούν οι Ουκρανοί στις μάχες με τους Ρώσους στο Kharkiv 
Οι ρωσικές δυνάμεις κατάφεραν 14 χτυπήματα ακριβείας εναντίον ουκρανικών στρατιωτικών αεροδρομίων και θέσεων μισθοφόρων την περασμένη εβδομάδα στην ειδική στρατιωτική επιχείρηση στην Ουκρανία, ανακοίνωσε την Παρασκευή (21/6/2024) το ρωσικό υπουργείο Άμυνας.
«Στις 15-21 Ιουνίου του 2024, οι ρωσικές ένοπλες δυνάμεις πραγματοποίησαν 14 συνδυασμένες επιθέσεις με όπλα ακριβείας και drones από αέρα και από γη, χτυπώντας αποθήκες στρατιωτικού εξοπλισμού, υποδομές στρατιωτικών αεροδρομίων, ηλεκτρικούς υποσταθμούς, στρατιωτικές και βιομηχανικές επιχειρήσεις και χώρους προετοιμασίας ναυτικών μη επανδρωμένων αεροσκαφών», ανέφερε σε ανακοίνωσή του το ρωσικό υπουργείο Άμυνας.
«Χτύπησαν επίσης χώρους προσωρινής ανάπτυξης εθνικιστικών σχηματισμών και ξένων μισθοφόρων», ανέφερε.

Μεγάλες απώλειες για τους Ουκρανούς στο Kharkiv

Εν τω μεταξύ η βόρεια ομάδα μάχης της Ρωσίας απέκρουσε 17 ουκρανικές αντεπιθέσεις στην περιοχή του Kharkiv μέσα στην εβδομάδα.
Οι Ουκρανοί είχαν 1.980 απώλειες στις μάχες με τους Ρώσους στην περιοχή του Kharkiv.
«Κατά τη διάρκεια της εβδομάδας, οι μονάδες της ομάδας μάχης Βορράς βελτίωσαν τις θέσεις τους στο μπροστινό άκρο και προκάλεσαν απώλειες στο ανθρώπινο δυναμικό και τον εξοπλισμό δύο σχηματισμών του ουκρανικού στρατού, μιας ταξιαρχίας πεζικού και δύο ταξιαρχιών εδαφικής άμυνας.
Επιπλέον, απέκρουσαν 17 αντεπιθέσεις από ομάδες επίθεσης του εχθρού» είπε το υπουργείο.
Οι απώλειες του ουκρανικού στρατού στην κατεύθυνση του Kharkiv την περασμένη εβδομάδα ανήλθαν σε 1.980 άτομα προσωπικό, 4 άρματα μάχης, 2 τεθωρακισμένα οχήματα μάχης, μεταξύ των οποίων ένα Stryker, 20 οχήματα και έναν εκτοξευτή πολλαπλών ρουκετών HIMARS αμερικανικής κατασκευής.

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης