Τελευταία Νέα
Διεθνή

Η σουηδική εταιρεία σπάει τη σιωπή της: Από τι κάηκε τελικά το υπεραυτοκίνητο των 3 εκατομμυρίων στην Αττική Οδό

Η σουηδική εταιρεία σπάει τη σιωπή της: Από τι κάηκε τελικά το υπεραυτοκίνητο των 3 εκατομμυρίων στην Αττική Οδό
Η Koenigsegg προχωράει πλέον σε ενδελεχείς ελέγχους στο υδραυλικό κύκλωμα του αυτοκινήτου, ενώ ταυτόχρονα αναπτύσσει και ένα λογισμικό το οποίο θα είναι ικανό να εντοπίζει τυχόν διαρροές να ελαχιστοποιείται η πιθανότητα πυρκαγιάς
Τις πρώτες απαντήσεις σχετικά με τα αίτια της πυρκαγιάς που προκάλεσε την ολοκληρωτική καταστροφή ενός αυτοκινήτου αξίας 3 εκατομμυρίων ευρώ έδωσε η Koenigsegg, κατασκευάστρια εταιρεία του εξωτικού supercar.
Πριν από περίπου μία εβδομάδα, οι εικόνες και τα video ενός εξωτικού αυτοκινήτου να φλέγεται κατά μήκος της Αττικής Οδού, λίγα χιλιόμετρα μακριά από το κέντρο της Αθήνας, έκαναν τον γύρο του πλανήτη, προκαλώντας το εύλογο ενδιαφέρον της αυτοκινητικής κοινότητας.
Μέσα σε λίγα δευτερόλεπτα ένα τετράτροχο αξίας 3 εκατομμυρίων ευρώ έγινε στάχτη, χωρίς να μπορεί κανείς να δώσει μια λογική εξήγηση για το τι μπορεί να προκάλεσε την ολοκληρωτική καταστροφή ενός ολοκαίνουργιο Koenigsegg Jesko.
Ο Σουηδός κατασκευαστής, γνωστός για τις εξωτικές δημιουργίες του, εξέφρασε από την πρώτη στιγμή την πρόθεσή του να ρίξει φως στις συνθήκες κάτω από τις οποίες το hypercar των 1.800 ίππων τυλίχθηκε στις φλόγες και καταστράφηκε ολοσχερώς.
Αρχικώς εξέδωσε ανακοίνωση με την οποία προέτρεπε τους ιδιοκτήτες του αυτοκινήτου να μην τα κυκλοφορούν, ενώ μέσα σε λίγα 24ωρα οι Σουηδοί κατάφεραν να ξετυλίξουν το κουβάρι της καταστροφικής πυρκαγιάς.
Με δημοσίευση στα κοινωνικά δίκτυα, η Koenigsegg έκανε γνωστό ότι η πυρκαγιά στο Jesko προκλήθηκε από διαρροή υδραυλικών υγρών.
Η σουηδική αυτοκινητοβιομηχανία κατέληξε σε αυτό το συμπέρασμα, μετά τη διαπίστωση ότι το δοχείο καυσίμου, ο κινητήρας και το κιβώτιο ταχυτήτων ήταν επί της ουσίας άθικτα.
Koenigsegg
Αντιθέτως, εντοπίστηκαν αλλοιώσεις στις σωληνώσεις υψηλής πίεσης του υδραυλικού κυκλώματος, ενώ κηλίδες στην άσφαλτο, λίγο πριν την ακινητοποίηση του αυτοκινήτου στο σημείο που καταστράφηκε ολοσχερώς, ενισχύουν το σενάριο που θέλουν την πυρκαγιά να προκλήθηκε από διαρροή υδραυλικών υγρών.
Η Koenigsegg προχωράει πλέον σε ενδελεχείς ελέγχους στο υδραυλικό κύκλωμα του αυτοκινήτου, ενώ ταυτόχρονα αναπτύσσει και ένα λογισμικό το οποίο θα είναι ικανό να εντοπίζει τυχόν διαρροές να ελαχιστοποιείται η πιθανότητα πυρκαγιάς.
supercar_0.jpg

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης