Τελευταία Νέα
Διεθνή

Η σπάνια πρώτη έκδοση του «Harry Potter» πωλήθηκε σε δημοπρασία – Μεγάλη μάχη έδωσαν οι λάτρεις της λογοτεχνίας

Η σπάνια πρώτη έκδοση του «Harry Potter» πωλήθηκε σε δημοπρασία – Μεγάλη μάχη έδωσαν οι λάτρεις της λογοτεχνίας
Η δημοπρασία, που πραγματοποιήθηκε σε ένα διάσημο σπίτι στο Εδιμβούργο, συγκέντρωσε πολλούς συμμετέχοντες
Σχετικά Άρθρα

Μια σπάνια πρώτη έκδοση του «Harry Potter and the Philosopher's Stone» πουλήθηκε σε δημοπρασία στο Εδιμβούργο για 45.201 £ (περίπου 53.500 ευρώ).
Αυτό το γεγονός τράβηξε την προσοχή των θαυμαστών της JK Rowling και των σπάνιων συλλεκτών βιβλίων από όλο τον κόσμο.
Το 1997, ο εκδότης Bloomsbury με έδρα το Λονδίνο κυκλοφόρησε το "Harry Potter and the Philosopher's Stone" σε περιορισμένη έκδοση 500 αντιτύπων.
Σήμερα, αυτό το βιβλίο θεωρείται ένα από τα σημαντικότερα λογοτεχνικά έργα του σύγχρονου πολιτισμού και η πρώτη του έκδοση είναι αληθινή σπάνια.
Η αξία του βιβλίου ενισχύεται περαιτέρω από αρκετά τυπογραφικά λάθη, όπως η λέξη «Φιλόσοφος» που γράφεται λάθος ως «Φιλόσοφος» στο εξώφυλλο και η φράση «ένα ραβδί» επαναλαμβάνεται δύο φορές στη σελίδα 53.
Η δημοπρασία, που πραγματοποιήθηκε σε ένα διάσημο σπίτι στο Εδιμβούργο, συγκέντρωσε πολλούς συμμετέχοντες, συμπεριλαμβανομένων μεγάλων συλλεκτών και ιδιωτών που ήθελαν να αποκτήσουν αυτό το μοναδικό τεχνούργημα.
Οι ειδικοί σημειώνουν ότι η υψηλή τιμή αναδεικνύει τη σημασία και την αξία της πρώτης έκδοσης για τους θαυμαστές και τους γνώστες της λογοτεχνίας.
Για πολλούς, αυτό το βιβλίο συμβολίζει την παιδική τους ηλικία και τη νεότητά τους, και η κατοχή μιας πρώτης έκδοσης είναι πηγή μεγάλης υπερηφάνειας.
Η πώληση αυτής της πρώτης έκδοσης του «Harry Potter» επιβεβαιώνει για άλλη μια φορά την πολιτιστική και ιστορική σημασία του, σηματοδοτώντας ένα σημαντικό ορόσημο στον κόσμο της λογοτεχνίας και της συλλογής.

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης