Τελευταία Νέα
Διεθνή

NYT: Δεκάδες χιλιάδες Ουκρανοί κρύβονται για να μη σταλούν στον αιματηρό πόλεμο χαρακωμάτων με τη Ρωσία

NYT: Δεκάδες χιλιάδες Ουκρανοί κρύβονται για να μη σταλούν στον αιματηρό πόλεμο χαρακωμάτων με τη Ρωσία
Σύμφωνα με την αμερικανική εφημερίδα, το Κίεβο στέλνει στρατεύματα στο μέτωπο χωρίς «επαρκή εκπαίδευση» στο μέτωπο για να αναπληρώσουν τις απώλειες
Δεκάδες χιλιάδες Ουκρανοί κρύβονται καθώς αποφεύγουν τη στράτευση από φόβο μήπως σκοτωθούν στη σύγκρουση με τη Ρωσία που περιλαμβάνει «αιματηρό πόλεμο χαρακωμάτων», αναφέρουν οι New York Times.
Αν και δεν είναι σαφές πόσοι άνδρες κρύβονται από τις αρχές, σε μεγάλες πόλεις όπως το Κίεβο και το Lviv, ομάδες μέσων κοινωνικής δικτύωσης που ειδοποιούν τα μέλη για αποσπάσματα επιστράτευσης, κάνουν λόγο για δεκάδες χιλιάδες ανθρώπους, έγραψε η εφημερίδα.
Οι Ουκρανοί φοβούνται ότι θα σκοτωθούν στη σύγκρουση με τη Ρωσία, σημειώνουν οι NYT.
Σύμφωνα με την εφημερίδα, το Κίεβο στέλνει στρατεύματα στο μέτωπο χωρίς «επαρκή εκπαίδευση» στο μέτωπο για να αναπληρώσουν τις απώλειες.
Στρατιωτικοί αναλυτές συμφωνούν ότι η έλλειψη επαρκούς εκπαίδευσης δυσκολεύει το Κίεβο να διατηρήσει τις γραμμές του, υποστηρίζει η εφημερίδα.
Η Ουκρανία ανακοίνωσε γενική επιστράτευση τον Φεβρουάριο του 2022, την οποία έχει παρατείνει περιοδικά έκτοτε, με τις αρχές της χώρας να κάνουν ό,τι μπορούν για να αποτρέψουν τους άνδρες σε ηλικία στράτευσης να αποφύγουν το στρατό, συμπεριλαμβανομένης της απαγόρευσης σε άνδρες κατοίκους Ουκρανίας να εγκαταλείψουν τη χώρα.
Στις 18 Μαΐου, τέθηκε σε ισχύ ένας νόμος που ενισχύει τους κανόνες επιστράτευσης στην Ουκρανία, επιτρέποντας σε εκατοντάδες χιλιάδες ακόμη Ουκρανούς να κληθούν στον στρατό.

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης