Τελευταία Νέα
Διεθνή

Με σφοδρό χτύπημα οι Ρώσοι αποτελείωσαν τις ενεργειακές υποδομές στην Ουκρανία

Με σφοδρό χτύπημα οι Ρώσοι αποτελείωσαν τις ενεργειακές υποδομές στην Ουκρανία
Σύμφωνα με τη Μόσχα το χτύπημα στόχευε τις ενεργειακές εγκαταστάσεις της Ουκρανίας που υποστηρίζουν τη λειτουργία του στρατιωτικού-βιομηχανικού συγκροτήματος
Οι ρωσικές δυνάμεις χτύπησαν με σφοδρότητα τις ενεργειακές εγκαταστάσεις, που ενισχύουν την αμυντική βιομηχανία της Ουκρανίας κατά τη διάρκεια της νύχτας, ανακοίνωσε το ρωσικό υπουργείο Άμυνας το Σάββατο (22/6/2024).
«Σε απάντηση στις προσπάθειες του καθεστώτος του Κιέβου να καταστρέψει ρωσικές ενεργειακές εγκαταστάσεις, οι ρωσικές ένοπλες δυνάμεις κατάφεραν μαζικό πλήγμα με όπλα ακριβείας μεγάλης εμβέλειας από αέρα και θάλασσα, καθώς και με drones», αναφέρει η ανακοίνωση του ρωσικού υπουργείου Άμυνας.
Σύμφωνα με τη Μόσχα το χτύπημα στόχευε τις ενεργειακές εγκαταστάσεις της Ουκρανίας που υποστηρίζουν τη λειτουργία του στρατιωτικού-βιομηχανικού συγκροτήματος, καθώς και τις αποθήκες πυρομαχικών και αεροπορικών όπλων που προμηθεύονται από δυτικές χώρες.
«Οι στόχοι του χτυπήματος έχουν επιτευχθεί. Όλοι οι καθορισμένοι στόχοι έχουν χτυπηθεί», πρόσθεσε το ρωσικό υπουργείο Άμυνας.
Ανέφερε επίσης ότι καταστράφηκε για πρώτη φορά ένα θωρακισμένο όχημα μάχης Senator, καναδικής κατασκευής, που χρησιμοποιούσαν οι ουκρανικές δυνάμεις.
Επιπλέον, στην περιοχή ευθύνης της Ομάδας Μάχης Ανατολή, οι Ουκρανοί έχασαν πάνω από 140 στρατιώτες.

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης