Τελευταία Νέα
Διεθνή

Η Γάζα βρίσκεται σε «υψηλό κίνδυνο» λιμού παρά την αυξημένη βοήθεια από τον Βορρά - Λεηλασία, λαθρεμπόριο και πείνα θερίζουν

Η Γάζα βρίσκεται σε «υψηλό κίνδυνο» λιμού παρά την αυξημένη βοήθεια από τον Βορρά - Λεηλασία, λαθρεμπόριο και πείνα θερίζουν

Ο αριθμός των νεκρών στη Γάζα από την ισραηλινή επίθεση ξεπερνά τους 37.626

Σχετικά Άρθρα

Μια εισροή βοήθειας φαίνεται να έχει αμβλύνει προς το παρόν την κρίση πείνας στη βόρεια Γάζα, αλλά ολόκληρη η περιοχή παραμένει σε «υψηλό κίνδυνο» λιμού μετά την επίθεση του Ισραήλ στη Rafah που προκάλεσε εκτοπισμό και τη διακοπή των επιχειρήσεων βοήθειας στο νότο, σύμφωνα με προσχέδιο έκθεσης.
Η έκθεση της κορυφαίας διεθνούς αρχής για τη σοβαρότητα των κρίσεων πείνας ανέφερε ότι όλοι στη Γάζα αγωνίζονται να βρουν αρκετό φαγητό και ότι περισσότεροι από 495.000 άνθρωποι, ή περισσότερο από το ένα πέμπτο του πληθυσμού των 2,3 εκατομμυρίων, αναμένεται να βιώσουν το υψηλότερο επίπεδο πείνας τους επόμενους μήνες.
Αυτό συμβαίνει παρά τις πολύμηνες πιέσεις των ΗΠΑ στο Ισραήλ να κάνει περισσότερα για να διευκολύνει τις προσπάθειες βοήθειας, την εγκατάσταση μιας προβλήτας κατασκευής 230 εκατομμυρίων δολαρίων.
Τα τελευταία ευρήματα προέρχονται από την Ολοκληρωμένη Ταξινόμηση Φάσης Ασφάλειας Τροφίμων, ή IPC, μια πρωτοβουλία που δημιουργήθηκε για πρώτη φορά το 2004 κατά τη διάρκεια του λιμού στη Σομαλία και περιλαμβάνει τώρα περισσότερες από δώδεκα υπηρεσίες του ΟΗΕ, ομάδες βοήθειας, κυβερνήσεις και άλλους φορείς.

Η Γάζα έχει αποδεκατιστεί

Ο επικεφαλής της υπηρεσίας των Ηνωμένων Εθνών που υποστηρίζει τους Παλαιστίνιους πρόσφυγες προειδοποίησε ότι η κατάρρευση της πολιτικής τάξης στη Γάζα καθώς συνεχίζεται ο βίαιος πόλεμος του Ισραήλ επέτρεψε εκτεταμένες λεηλασίες και λαθρεμπόριο και εμπόδισε την παράδοση βοήθειας.
«Η Γάζα έχει αποδεκατιστεί», είπε ο επικεφαλής της UNRWA, Philippe Lazzarini, στο συμβουλευτικό σώμα της υπηρεσίας.
«Είμαστε μάρτυρες πρωτοφανών αποτυχιών της ανθρωπότητας σε μια περιοχή που σημαδεύτηκε από δεκαετίες βίας», είπε, σύμφωνα με μια γραπτή εκδοχή της ομιλίας του στην εκδήλωση στη Γενεύη, η οποία έλαβε χώρα κεκλεισμένων των θυρών.

Αυξάνονται οι νεκροί

Τουλάχιστον 28 ακόμη Παλαιστίνιοι σκοτώθηκαν σε ισραηλινές επιθέσεις στη Γάζα, ανεβάζοντας τον συνολικό αριθμό των νεκρών σε 37.626 από την περασμένη 7η Οκτωβρίου, δήλωσε το Παλαιστινιακό Υπουργείο Υγείας στον πολιορκημένο θύλακα.
Σε δήλωση του υπουργείου προστίθεται ότι άλλοι 86.098 άνθρωποι έχουν τραυματιστεί από την εισβολή.
«Οι ισραηλινές επιθέσεις σκότωσαν 28 ανθρώπους και τραυμάτισαν άλλους 66 το τελευταίο 24ωρο», αναφέρεται στην ανακοίνωση.
«Πολλοί άνθρωποι εξακολουθούν να είναι παγιδευμένοι κάτω από ερείπια και στους δρόμους καθώς οι διασώστες δεν μπορούν να τους προσεγγίσουν», πρόσθεσε.

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης