Τελευταία Νέα
Διεθνή

Bardella (National Rally Γαλλία): Είμαστε ξεκάθαρα κατά της αποστολής γάλλων στρατιωτών στην Ουκρανία

Bardella (National Rally Γαλλία): Είμαστε ξεκάθαρα κατά της αποστολής γάλλων στρατιωτών στην Ουκρανία
«Υπάρχουν κόκκινες γραμμές που έχει περάσει ο πρόεδρος της Γαλλίας, αντίθετα με τον πρόεδρο, είμαι κατά της αποστολής στρατευμάτων και Γάλλων στρατιωτών στην Ουκρανία» είπε ο Jordan Bardella
Ο ηγέτης του κόμματος National Rally, το οποίο εκπροσωπήθηκε στην Κάτω Βουλή από τη Le Pen και το οποίο οι δημοσκοπήσεις προβλέπουν νίκη στις πρόωρες κοινοβουλευτικές εκλογές στη Γαλλία, Jordan Bardella δήλωσε ότι είναι κατά της αποστολής Γαλλικού στρατού στην Ουκρανία.
«Υπάρχουν κόκκινες γραμμές που έχει περάσει ο πρόεδρος της Γαλλίας, αντίθετα με τον πρόεδρο, είμαι κατά της αποστολής στρατευμάτων και Γάλλων στρατιωτών στην Ουκρανία» είπε ο Jordan Bardella στο περιθώριο της στρατιωτικής έκθεσης Eurosatory στο Παρίσι.
Σύμφωνα με τον Jordan Bardella, η πλειοψηφία των Γάλλων είναι κατά μιας τέτοιας απόφασης και η ίδια η Ουκρανία δεν απαιτεί την αποστολή στρατευμάτων.
«Αυτό θα μπορούσε να έχει τραγικές συνέπειες και δεν θέλω η Γαλλία να εμπλακεί άμεσα σε μια σύγκρουση με μια πυρηνική δύναμη, η οποία θα αποτελούσε κίνδυνο για την παγκόσμια ειρήνη και τη σταθερότητα της χώρας μας», πρόσθεσε.
Ταυτόχρονα, ο Jordan Bardella έδειξε ότι δεν σκοπεύει να «αναθεωρήσει τις διεθνείς υποχρεώσεις της Γαλλίας», σημειώνοντας ότι «υπάρχει πρόβλημα εμπιστοσύνης στους Ευρωπαίους εταίρους μας και στους συμμάχους μας στο ΝΑΤΟ».
Τόνισε επίσης ότι δεν σκοπεύει να αποχωρήσει από τη συμμαχία, κάτι που, σύμφωνα με τον ίδιο, θα αποδυνάμωνε τη Γαλλία.
Ο Γάλλος πρόεδρος Macron είχε δηλώσει προηγουμένως ότι δεν αποκλείει το ενδεχόμενο αποστολής στρατευμάτων στην Ουκρανία εάν η Ρωσική Ομοσπονδία σπάσει την Ουκρανική άμυνα.
Ωστόσο ο Macron αναδιπλώθηκε τονίζοντας ότι η Γαλλία δεν θα στείλει στρατεύματα στο εγγύς μέλλον.
Στις εκλογές για το Ευρωπαϊκό Κοινοβούλιο της 9ης Ιουνίου στη Γαλλία, το δεξιό κόμμα Εθνική Συσπείρωση κέρδισε το 31,36% των ψήφων σχεδόν υπερδιπλάσιο από το κόμμα του Macron.
Στη συνέχεια, ο Μαψρον ανακοίνωσε τη διάλυση της Εθνοσυνέλευσης, της Κάτω Βουλής του γαλλικού κοινοβουλίου και τη διεξαγωγή πρόωρων κοινοβουλευτικών εκλογών σε δύο γύρους - στις 30 Ιουνίου και στις 7 Ιουλίου.
Σύμφωνα με δημοσκοπήσεις, το 33% των Γάλλων είναι έτοιμοι να ψηφίσουν το κόμμα της Εθνικής Συσπείρωσης, ενώ ο προεδρικός συνασπισμός ενδέχεται να λάβει 18% των ψήφων.

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης