Τελευταία Νέα
Διεθνή

Ηττάται και κινδυνολογεί – Macron: (Γάλλος Πρόεδρος): Υπάρχει πιθανότητα εμφυλίου πολέμου στη Γαλλία

Ηττάται και κινδυνολογεί – Macron: (Γάλλος Πρόεδρος): Υπάρχει πιθανότητα εμφυλίου πολέμου στη Γαλλία
Κατά τον Macron η ακροδεξιά διαιρεί τους ανθρώπους, φέρνοντας έτσι τον εμφύλιο πιο κοντά
Σχετικά Άρθρα
Τα προγράμματα των ακροδεξιών και ακροαριστερών πολιτικών, που σχηματίστηκαν πριν από τις εκλογές για τη γαλλική Εθνοσυνέλευση, θα μπορούσαν να οδηγήσουν σε εμφύλιο πόλεμο την Γαλλία, δήλωσε ο πρόεδρος της χώρας E. Macron.
«Τα προγράμματα των «δύο άκρων» οδηγούν σε εμφύλιο πόλεμο».
Έτσι, ο Macron περιέγραψε τη θέση του κόμματος της Εθνικής Συσπείρωσης, με επικεφαλής την Le Pen.
Κατά τον Macron η ακροδεξιά διαιρεί τους ανθρώπους, φέρνοντας έτσι τον εμφύλιο πιο κοντά.
Με τη σειρά του, η Αριστερά του Jean-Luc Mélenchon προτείνει μια ορισμένη μορφή επιλεκτικού κοινοτισμού, που θα μπορούσε επίσης να οδηγήσει σε εμφύλιο πόλεμο, καθώς αυτό το σύστημα βασίζεται στη διαίρεση των ανθρώπων αποκλειστικά σύμφωνα με τη θρησκευτική ή κοινοτική τους πεποίθηση, κατέληξε ο πρόεδρος.
Ο Macron πιστεύει ότι και τα δύο μέρη ανταποκρίνονται στα πραγματικά προβλήματα των ανθρώπων, αλλά ταυτόχρονα φέρνουν πιο κοντά την εσωτερική αντιπαράθεση.
Ο πρώην πρωθυπουργός της Γαλλίας, ηγέτης του κεντρώου κόμματος Ορίζοντες, που αποτελεί μέρος του προεδρικού συνασπισμού στο κοινοβούλιο, δήλωσε νωρίτερα ότι με τη διάλυση του κοινοβουλίου, ο Macron «σκότωσε την προεδρική πλειοψηφία».
Κατά τη γνώμη του, ο Macron, ο οποίος μετά τις προεδρικές εκλογές του 2022 δεν κατάφερε να συγκεντρώσει την απόλυτη πλειοψηφία στις εκλογές, θα λάβει ακόμη λιγότερες έδρες μετά τις νέες εκλογές.
Ο ίδιος ο Macron έχει επανειλημμένα δηλώσει ότι δεν θα εγκαταλείψει την προεδρία «ανεξάρτητα από το αποτέλεσμα των εκλογών».

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης