Τελευταία Νέα
Διεθνή

Βρετανία – δημοσκόπηση: Συντριπτικό προβάδισμα Εργατικών, 42% έναντι 22% των Εργατικών – Στο 14% ο Farage

Βρετανία – δημοσκόπηση: Συντριπτικό προβάδισμα Εργατικών, 42% έναντι 22% των Εργατικών – Στο 14% ο Farage
Ο «αρχιτέκτονας του Brexit» έκανε το comeback στην πολιτική και έφθασε ήδη σε διψήφια ποσοστά
Σχετικά Άρθρα
Ισχυρό προβάδισμα στους Εργατικούς δίνει μία ακόμη δημοσκόπηση στο Ηνωμένο Βασίλειο, ενόψει των εθνικών εκλογών της 4ης Ιουλίου 2024.
Σύμφωνα με την έρευνα της WeThink (διεξήχθη τις πρώτες τρεις εβδομάδες του Ιουνίου σε δείγμα σχεδόν 19.000 πολιτών), το κόμμα του Keir Starmer συγκεντρώνει ποσοστό 42% στην πρόθεση ψήφου είναι 42%, με τους κυβερνώντες Συντηρητικούς του Rishi Sunak να ακολουθούν σε μεγάλη απόσταση, στο μόλις 22%.
Στην τρίτη θέση ακολουθεί ο «αρχιτέκτονας του Brexit» Nigel Farage, με το κόμμα του, Reform UK, να συγκεντρώνει το 14% των ερωτηθέντων.
Σε όρους κατανομής των εδρών στη Βουλή των Κοινοτήτων, το Εργατικό Κόμμα θα συγκέντρωνε 465 έδρες με αυτό το ποσοστό, με τους «Tories» στις μόλις 76 έδρες -απώλεια 289 βουλευτών σε σύγκριση με τις εκλογές του 2019!
Στον προβλεπόμενο αριθμό βουλευτών ακολουθούν οι Φιλελεύθεροι Δημοκράτες με 52 (11% στην πρόθεση ψήφου) και το Εθνικό Κόμμα Σκωτίας με 29 (3% των ψήφων αλλά συγκεντρωμένο στις περιφέρειες της Σκωτίας), ενώ το Reform UK θα συγκέντρωνε μόλις τρεις από τις αμιγώς μονοεδρικές περιφέρειες της χώρας.

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης