Τελευταία Νέα
Διεθνή

Πρώτη επιλογή για την προεδρική υποψηφιότητα η Kamala Harris, αν ο «γερο-Biden» εγκαταλείψει την κούρσα

Πρώτη επιλογή για την προεδρική υποψηφιότητα η Kamala Harris, αν ο «γερο-Biden» εγκαταλείψει την κούρσα
Με τον έναν τρόπο ή τον άλλο, οι Δημοκρατικοί έχουν ξεμείνει από επιλογές και οδεύουν προς εκλογική ήττα
Σχετικά Άρθρα
Η αντιπρόεδρος των ΗΠΑ Kamala Harris εμφανίζεται ως η πρώτη επιλογή των Δημοκρατικών για την προεδρική υποψηφιότητα στις εκλογές του Νοεμβρίου 2024, αν τελικά ο Joe Biden εγκαταλείψει την κούρσα, σύμφωνα με πηγές του κόμματος που επικαλείται το Reuters.
Ειδικότερα, στον απόηχο του διασυρμού για τον Αμερικανό πρόεδρο στο debate με τον Donald Trump, το δημοσίευμα του πρακτορείου αναφέρει πως ορισμένοι Δημοκρατικοί με επιρροή έχουν προτείνει εναλλακτικές στον Biden εκτός από τη Harris, συμπεριλαμβανομένων δημοφιλών μελών του υπουργικού συμβουλίου και Δημοκρατικών κυβερνητών όπως ο Gavin Newsom από την Καλιφόρνια, η Gretchen Whitmer από το Μίσιγκαν και ο Josh Shapiro από την Πενσυλβάνια.
«Το να προσπαθείς να παρακάμψεις τη Harris είναι ευχής έργο και θα ήταν σχεδόν αδύνατο», σχολίασαν αυτές οι πηγές, που δεν ήθελαν να κατονομαστούν.
Εάν ήταν ως υποψήφια για την προεδρία, η 59χρονη Harris θα αναλάμβανε τον έλεγχο στα χρήματα που συγκεντρώθηκαν από την εκστρατεία του Biden.
«Έχει την υψηλότερη αναγνώριση ονόματος μεταξύ όλων των εναλλακτικών», ανέφεραν οι πηγές.
Σε πρόσφατη δημοσκόπηση των Reuters/Ipsos, η Harris υστερούσε κατά μία ποσοστιαία μονάδα από τον Donald Trump με 42% προς 43%, διαφορά που ήταν πολύ εντός του περιθωρίου σφάλματος των 3,5 ποσοστιαίων μονάδων της δημοσκόπησης.

«Είναι σχεδόν αδύνατο να κερδίσεις την υποψηφιότητα έναντι της αντιπροέδρου», είπε ο Michael Trujillo, ένας Δημοκρατικός στρατηγός από την Καλιφόρνια που εργάστηκε για την εκστρατεία της Hillary Clinton το 2008 και το 2016.
Σημειώνεται πως η εκπρόσωπος Τύπου του Λευκού Οίκου δήλωσε την Τρίτη 2/7 ότι ο Biden μόλις είχε μια «κακή νύχτα» στο debate και θα συνεχίσει να υποστηρίζει την επανεκλογή του στον αμερικανικό λαό. 
Από την πλευρά τους, οι συνεργάτες της Kamala Harris απέρριψαν κάθε συζήτηση για προεδρική υποψηφιότητα. «Η αντιπρόεδρος ανυπομονεί να υπηρετήσει μια δεύτερη θητεία με τον πρόεδρο Jpoe Biden», ανέφερε μια δήλωση από το γραφείο της.
Η Donna Brazile, πρώην προσωρινή πρόεδρος της Εθνικής Επιτροπής των Δημοκρατικών, η οποία έχει βασικό ρόλο στην επιτροπή στο φετινό Εθνικό Συνέδριο των Δημοκρατικών τον Αύγουστο, είπε ότι το πρόσωπο που μπορεί να παρέμβει αμέσως, εάν ο Biden αποφασίσει να μην είναι υποψήφιος, είναι η Harris.
Μία αγνόηση της υποψηφιότητα μίας μαύρης και γυναίκας αντιπροέδρου θα οδηγούσε σε αντίδραση από τους μαύρους και τις γυναίκες ψηφοφόρους, που είναι το κλειδί για οποιαδήποτε νίκη, ανέφεραν πηγές των Δημοκρατικών.
Ωστόσο, η Harris έχει παρακαμφθεί σε συζητήσεις μετά το debate, επειδή ορισμένοι Δημοκρατικοί με επιρροή δεν πιστεύουν ότι μπορεί να νικήσει τον Trump.
Τρεις Δημοκρατικοί δωρητές, που πίεσαν πρόσφατα να παραμεριστεί ο Biden, δήλωσαν επίσης αυτή την εβδομάδα ότι πιστεύουν ότι θα είναι «αδύνατο» να παρακάμψουν τη Harris. 
«Υπάρχει μια πραγματική συζήτηση στο Δημοκρατικό Κόμμα για την ηγεσία αυτή τη στιγμή, αλλά είναι δίκαιο να το πω, και δεν είμαι ενθουσιασμένος γι' αυτό... θα είναι αδύνατο να αγνοήσω την Kamalla», είπε ένας από τους δωρητές.

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης