Τελευταία Νέα
Διεθνή

Novak: Η Ρωσία είναι έτοιμη να προμηθεύσει φυσικό αέριο μέσω της Ουκρανίας μετά το 2024

Novak: Η Ρωσία είναι έτοιμη να προμηθεύσει φυσικό αέριο μέσω της Ουκρανίας μετά το 2024
O πρόεδρος της Ουκρανίας Volodymyr Zelensky δήλωσε ότι η Ουκρανία μελετά τη δυνατότητα άντλησης φυσικού αερίου από το Αζερμπαϊτζάν
Η Ρωσία είναι έτοιμη να προμηθεύσει φυσικό αέριο μέσω του εδάφους της Ουκρανίας μετά το 2024, όταν λήγει η αντίστοιχη σύμβαση, ωστόσο το θέμα της επέκτασης των προμηθειών ρωσικού φυσικού αερίου στην ΕΕ μετά το 2024 εξαρτάται κυρίως από την επιθυμία της Ουκρανίας να συνεχίσει τη διαμετακόμιση. Αυτό δήλωσε στους δημοσιογράφους ο αντιπρόεδρος της Ρωσίας Aleksander Novak.
«Είμαστε έτοιμοι να προμηθεύσουμε, αλλά κάποια πράγματα εκφεύγουν των δυνατοτήτων μας», πρόσθεσε ο Novak.
Νωρίτερα, η εφημερίδα Handelsblatt ανέφερε ότι η Ευρωπαϊκή Ένωση εξετάζει το ενδεχόμενο σύναψης νέας σύμβασης προμήθειας φυσικού αερίου με την Gazprom μετά τη λήξη της συμφωνίας για τη διαμετακόμιση καυσίμων μέσω της Ουκρανίας.
Ως μία από τις επιλογές προτείνεται η σύναψη νέας σύμβασης μεταξύ της εταιρείας Gazprom Export και μιας ευρωπαϊκής ενεργειακής εταιρείας, η οποία θα αγοράζει φυσικό αέριο στα ρωσο-ουκρανικά σύνορα, θα το στέλνει στην ΕΕ και θα πληρώνει τον Ουκρανικό Διαχειριστή του Συστήματος Μεταφοράς Αερίου.
Την ίδια στιγμή, ο πρόεδρος της Ουκρανίας Volodymyr Zelensky δήλωσε ότι η Ουκρανία μελετά τη δυνατότητα άντλησης φυσικού αερίου από το Αζερμπαϊτζάν.

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης