Τελευταία Νέα
Διεθνή

Βαρυσήμαντη δήλωση John Kerry (ΗΠΑ): Η Ουκρανία δεν θα μπορέσει να κερδίσει τη σύγκρουση με τη Ρωσία - Έρχεται καταστροφή

Βαρυσήμαντη δήλωση John Kerry (ΗΠΑ): Η Ουκρανία δεν θα μπορέσει να κερδίσει τη σύγκρουση με τη Ρωσία - Έρχεται καταστροφή
Ο John Kerry στην ίδια συνέντευξη τόνισε ότι ο Vladimir Putin θα ισχυροποιηθεί σημαντικά αν επικρατήσει στις βουλευτικές εκλογές του Νοεμβρίου στις ΗΠΑ, ο Donald Trump
Σε μια σημαντική παραδοχή προχώρησε ο πρώην υπουργός Εξωτερικών των ΗΠΑ, John Kerry, σε συνέντευξή που παραχώρησε στη βρετανική εφημερίδα The Time, καθώς δήλωσε ό,τι «η Ουκρανία δεν θα μπορέσει να κερδίσει τη σύγκρουση με τη Ρωσία» ενώ πρότεινε ως λύση την διπλωματική οδό.
«Πιστεύω ό,τι η Ουκρανία θα λύσει αυτή την κατάσταση με κάποιο τρόπο.
Δεν μπορώ να πω ότι θα κερδίσουν.
Δεν νομίζω ό,τι σε κανέναν είναι εγγυημένη η απόλυτη νίκη.
Κατά τη γνώμη μου, θα πρέπει να υπάρξει μια διπλωματική λύση στην οποία κάθε πλευρά θα επικοινωνεί.
Ποια πρέπει να είναι αυτή η διαδικασία, ή θα υπάρξει πάγωμα της σύγκρουσης ή μια καταστροφή, όταν κερδίζει η μία πλευρά.
Αυτές είναι οι μόνες πιθανές επιλογές», δήλωσε χαρακτηριστικά ο πρώην ΥΠΕΞ.
Ο John Kerry στην ίδια συνέντευξη τόνισε ότι ο Vladimir Putin θα ισχυροποιηθεί σημαντικά αν επικρατήσει στις βουλευτικές εκλογές του Νοεμβρίου στις ΗΠΑ, ο Donald Trump.
Επίσης ο John Kerry εξέφρασε την άποψη ό,τι ο πρώην πρόεδρος των ΗΠΑ Trump μπορεί να βλάψει τη φήμη των ΗΠΑ στον κόσμο εάν σταματήσει να παρέχει βοήθεια στην Ουκρανία, αν επιστρέψει στον Λευκό Οίκο μετά τις εκλογές του Νοεμβρίου.
Σύμφωνα με τον πρώην υπουργό Εξωτερικών των ΗΠΑ, μια τέτοια απόφαση μπορεί να προκαλέσει την εμφάνιση νέων απειλών για την ασφάλεια στην Ανατολική Ευρώπη, όπως αναφέρει η ΕΡΤ.

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης