Τελευταία Νέα
Διεθνή

Αμερικανική τρέλα - Ο Biden επιμένει εμμονικά: Επιστολή προς Δημοκρατικούς: «Δεν αποχωρώ! - Θα νικήσω τον Trump - Τέλος το δράμα»

Αμερικανική τρέλα - Ο Biden επιμένει εμμονικά: Επιστολή προς Δημοκρατικούς: «Δεν αποχωρώ! - Θα νικήσω τον Trump - Τέλος το δράμα»
Ο 81χρονος πρόεδρος επιτέθηκε στον Τύπο και επέμεινε ότι οι ψηφοφόροι του Δημοκρατικού Κόμματος τον θέλουν ως υποψήφιό τους
Σχετικά Άρθρα
Βαθιά διχασμένοι από την υποψηφιότητα του προέδρου Joe Biden, οι Δημοκρατικοί επιστρέφουν στην Ουάσιγκτον σε μια κομβική στιγμή - την πιο κρίσιμη πριν τις προεδρικές εκλογές Νοεμβρίου-  καθώς είναι στα χέρια τους να αποφασίσουν εάν θα συνεχίσουν να εργάζονται για την προεκλογική εκστρατεία του εξασθενημένου τους προέδρου ή αν θα αλλάξουν τον αρχηγό του κόμματος, κρίνοντας ταυτόχρονα έτσι και το δικό τους πολιτικό μέλλον.
Το άγχος βρίσκεται στα ύψη καθώς κορυφαίοι Δημοκρατικοί βουλευτές προσχωρούν στο κύμα εκκλήσεων προς τον Biden για να αποχωρήσει από την πολιτική σκηνή, ιδίως μετά τη θλιβερή επίδοσή του στο debate με τον Donald Trump και την προκλητική απάντησή του μετά τον σάλο.
Την ίδια στιγμή, ορισμένοι από τους πιο ένθερμους υποστηρικτές του νυν προέδρου επιμένουν ότι δεν υπάρχει καλύτερος υποψήφιος για να κερδίσει τον Ρεπουμπλικανό Donald Trump, στις πιο σημαντικές εκλογές της ζωής τους σύμφωνα με το Associated Press.
Την ίδια ώρα, σε μία κίνηση υπεράσπισης του αλλά και απελπισίας... ο Αμερικανός πρόεδρος Joe Biden έστειλε μήνυμα στους Δημοκρατικούς που απαιτούν να εγκαταλείψει την κούρσα, με επιστολή του.
Ο 81χρονος πρόεδρος επιτέθηκε στον Τύπο και επέμεινε ότι οι ψηφοφόροι του Δημοκρατικού Κόμματος τον θέλουν ως υποψήφιό τους, παρά το γεγονός ότι οι δημοσκοπήσεις του λένε το αντίθετο.
Στην επιστολή του προς τους Δημοκρατικούς του Κογκρέσου, είπε: «Είμαι σταθερά δεσμευμένος να παραμείνω σε αυτόν τον αγώνα, να τρέξω αυτόν τον αγώνα μέχρι τέλους και να νικήσω τον  Donald Trump».

Ενώ προσθέτει ότι ο ίδιος δε θα έμπαινε ξανά στην κούρσα διαδοχής εάν δεν ήταν σίγουρος ότι μπορεί να τα καταφέρει και να νικήσει τον αντίπαλό του.
Επικαλείται μάλιστα τη νομιμοποίηση που του έχουν δώσει οι Δημοκρατικοί ψηφοφόροι και καταλήγει. Έχουμε 119 μέρες τις εκλογές και να νικήσουμε τον Trump», καταλήγει στην επιστολή του.




EPISTOLI1.webpEPISTOLI2.webp

Σύμφωνα με το Nbcnews ο Biden αναμένεται να προσεγγίσει περισσότερους Δημοκρατικούς βουλευτές αυτή την εβδομάδα μετά το «διάλειμμα» της 4ης Ιουλίου, για να τους καθησυχάσει για τις... ανησυχίες τους...
Μεταξύ άλλων, μίλησε την περασμένη εβδομάδα με μερικούς από τους στενότερους συμμάχους του: τον ηγέτη της πλειοψηφίας της Γερουσίας Chuck Schumer και τον αρχηγό της μειονότητας της Βουλής των Αντιπροσώπων Hakeem Jeffries, αμφότεροι από τη Νέα Υόρκη, ενώ συζητήσεις είχε και με την Nancy Pelosi από την Καλιφόρνια αλλά και τον James E. Clyburn της Νότιας Καρολίνας.

Ο χρόνος τρέχει εναντίον του Biden...
 
Ο χρόνος δεν είναι πάντως με το μέρος των Δημοκρατικών, σχεδόν ένα μήνα πριν από το Εθνικό Συνέδριο τους και μόλις μια εβδομάδα πριν οι Ρεπουμπλικάνοι συγκεντρωθούν στο Μιλγουόκι για να παρουσιάσουν τον Trump ως επίσημο υποψήφιο τους.
Πολλοί Δημοκρατικοί υποστηρίζουν ότι η προσοχή τους επικοινωνιακά, θα πρέπει να επικεντρωθεί στην καταδίκη του πρώην προέδρου για κακούργημα στην υπόθεση του «hush money» και σε άλλες εκκρεμείς ομοσπονδιακές κατηγορίες περί «ανατροπής των εκλογικών αποτελεσμάτων του 2020».
Την ίδια ώρα, η πρώτη κυρία θα παραστεί σε προεκλογικές εκδηλώσεις στη Βόρεια Καρολίνα, τη Φλόριντα και τη Τζόρτζια - όλες τις πολιτείες που η εκστρατεία επανεκλογής του Biden εξακολουθεί να προσβλέπει σε νίκη τον Νοέμβριο του 2024.

 

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης