Τελευταία Νέα
Διεθνή

Scholz (Καγκελάριος Γερμανίας): Είναι καιρός να πραγματοποιηθεί επιτέλους κατάπαυση του πυρός στη Γάζα

Scholz (Καγκελάριος Γερμανίας): Είναι καιρός να πραγματοποιηθεί επιτέλους κατάπαυση του πυρός στη Γάζα
«Βρισκόμαστε σε στενή επαφή με τους διεθνείς εταίρους μας για να αποτρέψουμε μια περαιτέρω κλιμάκωση της σύγκρουσης», είπε ο καγκελάριος Scholz
Ο καγκελάριος της Γερμανίας, Olaf Scholz, επανέλαβε τις εκκλήσεις για κατάπαυση του πυρός στη Γάζα ενόψει της πρώτης επετείου του πολέμου του Ισραήλ στην περιοχή, ο οποίος ξέσπασε μετά τις επιθέσεις της 7ης Οκτωβρίου υπό την ηγεσία της Hamas.
«Δυστυχώς, σε αυτή την πρώτη επέτειο της τρομοκρατικής επίθεσης της Hamas στο Ισραήλ, η ειρήνη ή ακόμη και η συμφιλίωση στη Μέση Ανατολή μοιάζουν πιο μακρινές από ποτέ», δήλωσε ο Scholz σε βιντεοσκοπημένο μήνυμα.
Η γερμανική κυβέρνηση «συνεχίζει να υποστηρίζει επίμονα την κατάπαυση του πυρός, η οποία πρέπει τώρα επιτέλους να πραγματοποιηθεί», πρόσθεσε.
«Βρισκόμαστε σε στενή επαφή με τους διεθνείς εταίρους μας για να αποτρέψουμε μια περαιτέρω κλιμάκωση της σύγκρουσης», είπε ο Scholz.
Ο ίδιος προειδοποίησε για την αύξηση του αντιεβραϊκού αισθήματος στη Γερμανία, η οποία από τον περασμένο Οκτώβριο είναι ένας από τους πιο ανεπιφύλακτους υποστηρικτές του Ισραήλ στην Ευρώπη, όπως αναφέρει ο Guardian.
«Δεν θα δεχθούμε ποτέ τον αντισημιτισμό και το τυφλό μίσος για το Ισραήλ.
Ο εβραϊκός λαός εδώ στη Γερμανία έχει την πλήρη αλληλεγγύη του κράτους μας», πρόσθεσε.

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης