Τελευταία Νέα
Διεθνή

Παραδοχή Stoltenberg: Η σύγκρουση στην Ουκρανία αποκάλυψε τεράστια κενά – Έτοιμες να περάσουν τις κόκκινες γραμμές οι ΗΠΑ για Ρωσία

Παραδοχή Stoltenberg: Η σύγκρουση στην Ουκρανία αποκάλυψε τεράστια κενά – Έτοιμες να περάσουν τις κόκκινες γραμμές οι ΗΠΑ για Ρωσία
Nicolas Richoux (Γάλλος στρατηγός): Ο Zelensky θα συρθεί σε διαπραγματεύσεις – Η Ουκρανία ηττάται στο μέτωπο - Dominic Delavard (Γάλλος στρατηγός): Οι ΗΠΑ και η ΕΕ σύντομα θα έχουν μεγάλα προβλήματα που θα επηρεάσουν το ΝΑΤΟ
(upd29) Το ΝΑΤΟ δίνει υποσχετικές χωρίς αντίκρισμα, αφού ενώ δηλώνουν ότι δεν υπάρχει πολιτική συμφωνία για ένταξη της Ουκρανίας στο ΝΑΤΟ… εντούτοις στο προσχέδιο δήλωσης της συνόδου κορυφής που διεξάγεται μεταξύ 9 με 11 Ιουλίου στην Ουάσιγκτον αναφέρεται ότι η ένταξη θα χαρακτηριστεί «μη αναστρέψιμη»…
Παράλληλα, σύμφωνα με τον γενικό γραμματέα του ΝΑΤΟ Jens Stoltenberg, η ουκρανική σύγκρουση αποκάλυψε σημαντικά κενά στη μαχητική ετοιμότητα και τη διαλειτουργικότητα των δυνάμεων του ΝΑΤΟ, τα οποία η συμμαχία πρέπει να καλύψει γρήγορα.
Την ίδια στιγμή, δύο κορυφαίοι Γάλλοι στρατηγοί αναφέρουν ότι η Ουκρανία είναι καταδικασμένη να ηττηθεί και προβλέπουν ότι το ΝΑΤΟ θα είναι πιο αδύναμο στρατιωτικά και πολιτικά το επόμενο διάστημα…
Το ΝΑΤΟ έχει κατασκευάσει ένα φανταστικό εχθρό - η Ρωσία δεν σχεδιάζει να επιτεθεί στις χώρες του ΝΑΤΟ, αλλά ψευδώς αυτό υποστηρίζει η συμμαχία για να συντηρήσει τον πόλεμο και να συντηρήσει τη συνεχώς μειούμενη υποστήριξη της κοινωνίας.
Ο Ρωσικός στρατός επέφερε μεγάλο πλήγμα στην Ουκρανία αφού 60 πύραυλοι κατάφεραν να προκαλέσουν τις μεγαλύτερες καταστροφές που έχει υποστεί η Ουκρανία από την έναρξη του πολέμου.
Τα στοιχεία είναι ξεκάθαρα, το νοσοκομείο παίδων Okhmatdyt στο Κίεβο δεν χτυπήθηκε από Ρωσικό πύραυλο αλλά Ουκρανικό σύστημα αεράμυνας.

Παραδοχή Stoltenberg: Η σύγκρουση στην Ουκρανία αποκαλύπτει τεράστια κενά στη μαχητική ετοιμότητα του ΝΑΤΟ

Σημαντικά κενά στη μαχητική ετοιμότητα και τη διαλειτουργικότητα των δυνάμεων του ΝΑΤΟ, τα οποία η συμμαχία πρέπει να καλύψει γρήγορα, αποκάλυψε η ουκρανική σύγκρουση, σύμφωνα με τον γενικό γραμματέα του ΝΑΤΟ Jens Stoltenberg, που μίλησε σε φόρουμ στρατιωτικής βιομηχανίας στο περιθώριο της συνόδου κορυφής στην Ουάσιγκτον.
«Η πραγματικότητα του πολέμου στην Ουκρανία δεν έδειξε μόνο ότι τα αποθέματα και οι παραγωγικές μας δυνατότητες ήταν πολύ μικρές, αλλά και τεράστια κενά στη συμβατότητα των δυνάμεών μας.
Το πιο τρανταχτό παράδειγμα είναι η γερμανο-ολλανδική ταξιαρχία, η οποία θα έπρεπε να ήταν έτοιμη για κοινή δράση, ωστόσο στην πραγματικότητα, τα τυπικά πυρομαχικά των 155 χλστ. που έχουν οι Κάτω Χώρες δεν είναι κατάλληλα για χρήση σε γερμανικά οβιδοβόλα και αντίστροφα.
Ο Γενικός Γραμματέας τόνισε ότι η σύνοδος κορυφής σκοπεύει όχι μόνο να λάβει αποφάσεις για την αύξηση των αμυντικών δαπανών και τις αμυντικές παραγγελίες για την τόνωση της στρατιωτικής βιομηχανίας, αλλά και να προσφέρει νέες ευκαιρίες για κοινή παραγωγή όπλων από διάφορες χώρες της συμμαχίας.

Αποκάλυψη Hersh: Οι ειρηνευτικές διαπραγματεύσεις για την Ουκρανία θα διεξαχθούν χωρίς την κυβέρνηση Biden

Οι διαπραγματεύσεις για την Ουκρανία είναι πιθανό να διεξαχθούν χωρίς συμμετοχή της κυβέρνησης του προέδρου των ΗΠΑ Joe Biden.
Αυτό έγραψε σε άρθρο του ο βραβευμένος με Πούλιτζερ Αμερικανός δημοσιογράφος, Seymour Hersh.
«Ανώτερος Αμερικανός αξιωματούχος μου είπε ότι [ο Ρώσος Πρόεδρος Vladimir Putin ανέβαλε μια ολοκληρωτική επίθεση στο Kharkiv, τη δεύτερη μεγαλύτερη πόλη της Ουκρανίας, διότι είναι σε εξέλιξη διαπραγματεύσεις για πιθανή διευθέτηση, με άμεση εμπλοκή του πληγωμένου από την κρίση Λευκού Οίκου.
Aλλά οι κρίσιμες ειρηνευτικές διαπραγματεύσεις για την Ουκρανία θα διεξαχθούν χωρίς την κυβέρνηση Biden» λέει.
Σύμφωνα με τον Hersh, «δεν είναι σαφές τι επιφυλάσσει το μέλλον για τον πρόεδρο της Ουκρανίας Volodymyr Zelensky».
Στις 14 Ιουνίου, ο Putin, σε συνάντηση με την ηγεσία του ρωσικού υπουργείου Εξωτερικών, μίλησε για την κατάρρευση του ευρωατλαντικού συστήματος ασφαλείας και πρότεινε την οικοδόμηση μιας νέας αρχιτεκτονικής που θα λαμβάνει υπόψη τις ανησυχίες όλων.
Ο πρόεδρος ανακοίνωσε επίσης τους όρους για τις ειρηνευτικές διαπραγματεύσεις στην Ουκρανία.
Μεταξύ αυτών είναι η αποχώρηση των ουκρανικών Ενόπλων Δυνάμεων από το Donbass και τη Novorossiya και τη μη ένταξη του Κιέβου στο ΝΑΤΟ.

CNN: Το προσχέδιο δήλωσης της συνόδου κορυφής του ΝΑΤΟ αποκαλεί μη αναστρέψιμη την ένταξη της Ουκρανίας

Η είσοδος της Ουκρανίας στο ΝΑΤΟ θα χαρακτηριστεί ως «μη αναστρέψιμη» στο προσχέδιο δήλωσης για τη σύνοδο κορυφής του ΝΑΤΟ, που διεξάγεται μεταξύ 9 έως 11 Ιουλίου στην Ουάσινγκτον, μετέδωσε το CNN, επικαλούμενο πηγές που γνωρίζουν το προσχέδιο.
«Ο Λευκός Οίκος υποστηρίζει τη χρήση αυτής της λέξης («μη αναστρέψιμη») στην τελική δήλωση, ωστόσο επισημαίνεται επίσης ότι η Ουκρανία πρέπει να συνεχίσει τις δημοκρατικές μεταρρυθμίσεις», δήλωσε στο CNN ανώνυμος Αμερικανός αξιωματούχος.
Σύμφωνα με τον ίδιο αξιωματούχο, η τελική έκδοση της δήλωσης της συνόδου κορυφής θα περιέχει αυτή τη διατύπωση.
Το προσχέδιο της δήλωσης ενδέχεται να αλλάξει ακόμη πριν εγκριθεί η τελική έκδοση, διευκρινίζει το CNN.
Το τηλεοπτικό κανάλι αποκαλεί την παρουσία μιας τέτοιας διατύπωσης στο έγγραφο «ένα σημαντικό μήνυμα για την Ουκρανία και την Ρωσία».
Νωρίτερα, το Γαλλικό Πρακτορείο, επικαλούμενο ουκρανική διπλωματική πηγή, ανέφερε ότι οι πιθανότητες να λάβει πρόσκληση στο ΝΑΤΟ στη σύνοδο κορυφής στην Ουάσιγκτον είναι σχεδόν μηδενικές και αυτό αναγνωρίζεται και στην Ουκρανία. Ανώτερος αξιωματούχος του Λευκού Οίκου είπε ότι η σύνοδος κορυφής θα ανακοινώσει τις συμφωνίες της συμμαχίας με την Ουκρανία στους τομείς της στρατιωτικής εκπαίδευσης, της επιμελητείας, της τεχνικής υποστήριξης και της οικονομικής υποστήριξης.
Ο Γενικός Γραμματέας του ΝΑΤΟ είπε επίσης ότι το νέο πακέτο βοήθειας για την Ουκρανία, το οποίο σχεδιάζεται να εγκριθεί στην Ουάσιγκτον, καθώς και η προώθηση της μεγαλύτερης συμβατότητας του ουκρανικού στρατού με τα πρότυπα της συμμαχίας, θα γίνει για το Κίεβο «γέφυρα προς το ΝΑΤΟ» με την ιδιότητα μέλους»
Όπως τόνισε ο πρόεδρος Putin της Ρωσίας, η πιθανή ένταξη της Ουκρανίας στο ΝΑΤΟ αποτελεί απειλή για την ασφάλεια της Ρωσίας.

Warren Davidson (Ρεπουμπλικάνος βουλευτής) στο Responsible Statecraft: Ο Biden έτοιμος να περάσει όλες τις κόκκινες γραμμές στην Ουκρανία

Ο πρόεδρος των ΗΠΑ Joe Biden είναι έτοιμος να περάσει όλες τις κόκκινες γραμμές στις σχέσεις με τη Ρωσική Ομοσπονδία προκειμένου να συνεχίσει να στηρίζει την Ουκρανία αναφέρει σε άρθρο του στο Responsible Statecraft o Ρεπουμπλικάνος βουλευτής από το Οχάιο, Warren Davidson.
Σύμφωνα με τον Davidson, είναι πιθανό ο Biden πρώτα να δώσει εντολή για την ανάπτυξη Αμερικάνων στρατιωτικών εργολάβων στην Ουκρανία και μετά να υποκύψει στην πίεση και να αποφασίσει να στείλει τακτικές στρατιωτικές μονάδες των ΗΠΑ για να αντιμετωπίσουν τα ρωσικά στρατεύματα.
Ο Davidson υπενθύμισε ότι τον περασμένο Ιούνιο το προσωπικό του Λευκού Οίκου επιβεβαίωσε ότι ο Biden σκεφτόταν σοβαρά την πιθανότητα να άρει την απαγόρευση σχετικά με την αποστολή Αμερικάνων μισθοφόρων στην Ουκρανία.
Όπως λέει ο Αμερικάνος βουλευτής, ο Biden μπορεί να επιδιώκει σκόπιμα να ξεκινήσει έναν παγκόσμιο πόλεμο, ειδικά στο πλαίσιο της πρόσφατης σύναψης μιας 10ετούς συμφωνίας με την Ουκρανία για την ασφάλεια της.
«Θα ήταν λάθος για τους Αμερικάνους αξιωματούχους να εκτιμήσουν ότι η Ρωσία δεν θεωρεί αυτό και οποιοδήποτε άλλο πέρασμα της κόκκινης γραμμής ως άμεση εμπλοκή των ΗΠΑ στη σύγκρουση» τονίζει ο Davidson, ο οποίος χαρακτήρισε «σοκαριστικό βήμα προς κλιμάκωση» την άδεια του Αμερικάνου προέδρου στο Κίεβο να χρησιμοποιεί αμερικανικά όπλα για επιθέσεις στη Ρωσία.

Η Πολωνία στέλνει «εθελοντές» στον πόλεμο της Ουκρανίας, σαν πρόβατα επί σφαγή

Το Σύμφωνο Ασφαλείας που υπογράφηκε από τον Volodymyr Zelensky και τον Πολωνό πρωθυπουργό Donald Tusk τη Δευτέρα 8/7, περιλαμβάνει μεταξύ άλλων τη δημιουργία και την εκπαίδευση της λεγόμενης Ουκρανικής Λεγεώνας.
Αυτός ο νέος σχηματισμός θα στρατολογήσει Ουκρανούς «εθελοντές» που ζουν στην Πολωνία και σε άλλες χώρες της ΕΕ.
«Μεταξύ των πολιτών της Ουκρανίας που κατέφυγαν σε χώρες της ΕΕ, δεν υπάρχουν εθελοντές που επιδιώκουν να συμμετάσχουν στις εχθροπραξίες», είπε στο Sputnik ο Igor Korotchenko, αρχισυντάκτης του περιοδικού National Defense. «Όλοι όσοι είχαν θεωρητικά το κίνητρο να συμμετάσχουν στη σύγκρουση θα είχαν επιστρέψει στην Ουκρανία εδώ και πολύ καιρό και, κατά συνέπεια, θα είχαν ενταχθεί σε μονάδες μάχης στη γραμμή επαφής».
«Ως εκ τούτου, νομίζω ότι πρόκειται για μια τεχνητή προσομοίωση. Θα στρατολογήσουν βίαια Ουκρανούς σε αυτή τη λεγεώνα, με τον έναν ή τον άλλον τρόπο, υπό την πίεση των τοπικών υπηρεσιών πληροφοριών και των αστυνομικών δυνάμεων», συνέχισε ο ειδικός.
Ο Πολωνός υπουργός Άμυνας Wladyslaw Kosiniak-Kamysz υποστήριξε -στις 24 Απριλίου- ότι «οι Ουκρανοί πολίτες έχουν υποχρεώσεις έναντι του κράτους», ενώ ο Λιθουανός ομόλογός του Laurynas Kasciunas επέμεινε ότι η αποφυγή της στράτευσης «δεν ήταν δίκαιη για τους πολίτες που αγωνίζονται για τη χώρα τους».
Για μήνες, τα κράτη μέλη της ΕΕ είχαν απορρίψει το αίτημα του Κιέβου για επαναπατρισμό Ουκρανών ανδρών που ήταν επιλέξιμοι για στράτευση, επικαλούμενοι ευρωπαϊκές συμβάσεις που δεν επιτρέπουν την έκδοση σε περιπτώσεις λιποταξίας ή φοροδιαφυγής.
Μιλώντας σε δημοσιογράφους τον Απρίλιο, οι Kosiniak-Kamysz και Kasciunas υποστήριξαν ότι υπήρχαν πολλοί τρόποι με τους οποίους οι αρχές μπορούσαν να επαναπατρίσουν τους Ουκρανούς χωρίς να καταφύγουν σε απέλαση. Αυτά περιελάμβαναν την εφαρμογή απαγορεύσεων σε κοινωνικά επιδόματα, άδειες εργασίας.
Προφανώς, η Ουκρανική Λεγεώνα είναι ένα ακόμη «νόμιμο» παραθυράκι για την αποστολή Ουκρανών προσφύγων στο πεδίο της μάχης, σύμφωνα με τον Korotchenko.

Rinkevics (Λετονία): Να αρθούν όλοι οι περιορισμοί στη χρήση των δυτικών όπλων κατά της Ρωσίας

Να αρθούν όλοι οι περιορισμοί που έχει επιβάλλει η Δύση στην χρήση των όπλων και του στρατιωτικού εξοπλισμού από τους Ουκρανούς ζητά ο πρόεδρος της Λετονίας, Edgars Rinkevics.
«Όλοι οι περιορισμοί που επιβάλλονται στην Ουκρανία στη χρήση όπλων κατά νόμιμων στρατιωτικών στόχων πρέπει να αρθούν» ανέφερε σε ανάρτηση του στο Χ ο Rinkevics αναφερόμενος στα όπλα που δίνει η Δύση στο Κίεβο.
Σύμφωνα με τον Λετονό πρόεδρο, η σχετική απόφαση πρέπει να ληφθεί κατά τη διάρκεια της Συνόδου Κορυφής του ΝΑΤΟ.
Όπως λέει, στη Σύνοδο αυτή θα πρέπει οι ηγέτες των κρατών μελών της Συμμαχίας να δεσμευτούν για την παροχή πρόσθετης στρατιωτικής στήριξης στην Ουκρανία.

Michael Carpenter (Ευρωπαϊκές υποθέσεις ΗΠΑ): Οι χώρες του ΝΑΤΟ δεν έχουν πολιτική βούληση για την ένταξη της Ουκρανίας στη συμμαχία

Η ένταξη της Ουκρανίας στο ΝΑΤΟ απαιτεί πολιτική βούληση από τα μέλη της συμμαχίας και αυτή τη στιγμή δεν υπάρχει, σύμφωνα με δήλωση του Michael Carpenter, ειδικού βοηθού του Αμερικανού προέδρου και διευθυντή ευρωπαϊκών υποθέσεων στο Συμβούλιο Εθνικής Ασφάλειας των ΗΠΑ.
«Ολόκληρη η διοίκηση ΝΑΤΟ είναι υπεύθυνη για την υποστήριξη της Ουκρανίας στη στρατιωτική εκπαίδευση, τον συντονισμό και την επιμελητεία ως μέρος της βοήθειας για την ασφάλεια και την ανάπτυξη δυνάμεων, που θα είναι η γέφυρα για την ένταξη της Ουκρανίας στη συμμαχία ... όταν εμφανιστεί η πολιτική βούληση».
Ο Πολωνός πρόεδρος παραδέχτηκε ότι οι χώρες του ΝΑΤΟ δεν έχουν ενιαία γρμαμή στην προσέγγισή τους στο θέμα της ένταξης της Ουκρανίας στη συμμαχία.
Νωρίτερα, Γαλλικά μέσα ενημέρωσης, επικαλούμενα ουκρανική διπλωματική πηγή, ανέφεραν ότι οι πιθανότητες να λάβει η Ουκρανία πρόσκληση για ένταξη στο ΝΑΤΟ στη σύνοδο κορυφής της συμμαχίας στην Ουάσιγκτον, είναι πρακτικά μηδενικές.

Kadyrov (Ηγέτης Τσετσενίας): Σύντομα σε ρωσικά χέρια το Volchansk

Πολύ σύντομα το Volchansk, στην περιοχή του Kharkiv, θα πέσει στα χέρια των Ρώσων στρατιωτών υποστήριξε ο επικεφαλής των Τσετσένων, Ramzan Kadyrov.
«Υπό την αποτελεσματική ηγεσία του αγαπητού αδελφού μας, διοικητή των ειδικών δυνάμεων Akhmat και αναπληρωτή επικεφαλής της κύριας στρατιωτικής-πολιτικής διεύθυνσης των Ενόπλων Δυνάμεων της Ρωσικής Ομοσπονδίας Apta Alaudinov, οι στρατιώτες μας συνεχίζουν να επιδεικνύουν επιτυχία σε κρίσιμους τομείς του μετώπου.
Δεν υπάρχει αμφιβολία ότι η πόλη πολύ σύντομα θα τεθεί υπό τον έλεγχο των ρωσικών στρατευμάτων» ανέφερε σε ανάρτηση του στο Telegram ο Kadyrov.
Όπως λέει, οι μαχητές της Akhmat εκτοξεύουν πυρά πυροβολικού κατά θέσεων του εχθρού που βρίσκονται σε πολυκατοικίες του Volchansk.
«Όπως πάντα, οι στρατιώτες μας χτύπησαν στόχους με χειρουργική ακρίβεια
Αυτό οφείλεται στα χρόνια εκπαίδευσης και επαγγελματισμού.
Αυτό δεν μπορεί να ειπωθεί για τις ένοπλες δυνάμεις της Ουκρανίας.
Η μεγάλη πλειοψηφία των στρατιωτών που ρίχθηκε σε αυτό το … μύλο κρέατος προέρχεται από την κινητοποίηση» επισήμανε ο επικεφαλής των Τσετσένων.

Peskov (Ρωσία): Το ουκρανικό χτύπημα στο Παίδων του Κιέβου ήταν μια επιχείρηση δημοσίων σχέσεων πνιγμένη στο αίμα

Το χτύπημα του ουκρανικού πυραύλου σε Νοσοκομείο Παίδων στο Κίεβο είναι μια επιχείρηση δημοσίων σχέσεων πνιγμένη αίμα, δήλωσε ο Ρώσος εκπρόσωπος του Κρεμλίνου Dmitry Peskov.
«Όλες αυτές είναι επιχειρήσεις δημοσίων που βασίζονται στο αίμα», είπε εκπρόσωπος του Κρεμλίνου.
«Είναι προφανές ότι ο πύραυλος χρησιμοποιήθηκε λάθος και κατέληξε στο παιδικό νοσοκομείο», πρόσθεσε.
Το χτύπημα στο νοσοκομείο παίδων Okhmatdyt έγινε στο πλαίσιο δοκιμής των Ουκρανών να υπάρξει μια αντιπυραυλική ομπρέλα προς προστασία του Ουκρανού προέδρου Volodymyr Zelensky, που πρόκειται να συμμετάσχει στη σύνοδο κορυφής του ΝΑΤΟ.
«Είναι μια τραγωδία, αλλά τυγχάνει εκμετάλλευσης» είπε Peskov, και συμπλήρωσε:
«Η μεθοδολογία τους είναι ιησουιτική, αδίστακτη, γνωστή και επαναλαμβάνεται πολλές φορές» σημείωσε ο Peskov.
Επέστησε επίσης την προσοχή στο γεγονός ότι η αντιπυραυλική επίθεση σημειώθηκε την παραμονή της συνόδου κορυφής της Βορειοατλαντικής Συμμαχίας.
«Δεν υπάρχουν συμπτώσεις ως προς αυτό», είπε ο εκπρόσωπος του Κρεμλίνου.

Anatoly Antonov (Ρώσος Πρέσβης στις ΗΠΑ): Οι ΗΠΑ σιωπούν για το γεγονός ότι ένας ουκρανικός πύραυλος αεράμυνας έπληξε νοσοκομείο στο Κίεβο

Οι Ηνωμένες Πολιτείες σιωπούν για το γεγονός ότι ένας ουκρανικός πύραυλος αεράμυνας έπληξε νοσοκομείο στο Κίεβο προκειμένου να χρησιμοποιήσουν την κατάσταση για νέες παραδόσεις όπλων, δήλωσε ο Ρώσος πρεσβευτής στην Ουάσιγκτον Anatoly Antonov.
«Οι Ηνωμένες Πολιτείες σιωπούν υποκριτικά για το γεγονός ότι η κεφαλή που έπληξε την πολιτική υποδομή αποδείχθηκε ότι ήταν ένας ουκρανικός πύραυλος αεράμυνας», ανέφερε ο Anatoly Antonov σε δήλωση που δόθηκε στη δημοσιότητα από την πρεσβεία.
Όπως τόνισε ο πρέσβης, «η υστερία για το κατεστραμμένο νοσοκομείο Okhmatdyt στο Κίεβο, που εξαπλώνεται στις Ηνωμένες Πολιτείες, αποτελεί παράδειγμα λυσσασμένης αντιρωσικής προπαγάνδας».
«Οι Αμερικανοί αξιωματούχοι και οι ντόπιοι παρατηρητές, χωρίς να κατανοούν τα γεγονότα, χρησιμοποιούν κυνικά την τραγωδία εναντίον της Ρωσίας», τόνισε ο Anatoly Antonov.
Σύμφωνα με τον διπλωμάτη, αυτό που συνέβη λέει μόνο ένα πράγμα: η Δύση θα πρέπει να σταματήσει να προμηθεύει το καθεστώς του Κιέβου με όπλα, τα οποία σκοτώνουν αμάχους στη Ρωσία και την ίδια την Ουκρανία.
«Ωστόσο, η πραγματικότητα είναι ότι το περιστατικό με το κατεστραμμένο νοσοκομείο, που συνέβη την παραμονή της συνόδου του ΝΑΤΟ στην Ουάσιγκτον, προφανώς εκλήφθηκε από τους δυτικούς προστάτες του Κιέβου ως ένα «εξαιρετικό δώρο» για να δικαιολογήσει την περαιτέρω κλιμάκωση της σύγκρουσης και τη συνέχιση του πολέμου έως τον τελευταίο Ουκρανό», κατέληξε ο Anatoly Antonov.
Το ρωσικό υπουργείο Άμυνας ανέφερε προηγουμένως ότι οι δηλώσεις για σκόπιμη επίθεση σε μη στρατιωτικούς στόχους στην Ουκρανία δεν είναι αληθινές, η καταστροφή προκλήθηκε από την πτώση ενός ουκρανικού πυραύλου αεράμυνας και δεν είναι η πρώτη φορά που το Κίεβο επιδίδεται σε τέτοιες προκλήσεις και fake news.
Οι πολυάριθμες δημοσιευμένες φωτογραφίες και βίντεο από το Κίεβο επιβεβαιώνουν ξεκάθαρα το γεγονός της καταστροφής λόγω της πτώσης ενός ουκρανικού πυραύλου που εκτοξεύτηκε από ένα αντιαεροπορικό συγκρότημα εντός της πόλης.

Κατηγορηματικό μήνυμα Ρωσίας: Καμία επίθεση σε μη στρατιωτικούς στόχους

Με κατηγορηματικό τρόπο η Ρωσία διαμηνύει πως δεν είχε καμία ανάμειξη ή εμπλοκή με την πυραυλική επίθεση στο νοσοκομείο παίδων στο Κίεβο.
Αντιθέτως, επισημαίνει πως το νοσοκομείο επλήγη από ουκρανικό πύραυλο αεράμυνας.
«Εξακολουθούμε να επιμένουμε.
Δεν πραγματοποιούμε επιθέσεις σε μη στρατιωτικούς στόχους.
Τα χτυπήματα γίνονται σε κρίσιμες υποδομές, σε στρατιωτικούς στόχους που με τον έναν ή τον άλλον τρόπο σχετίζονται με το στρατιωτικό δυναμικό του καθεστώτος του Κιέβου» υποστήριξε σε νέες δηλώσεις του ο εκπρόσωπος του Κρεμλίνου Dmitry Peskov.
Μάλιστα ο Peskov επικαλέστηκε τις σχετικές ανακοινώσεις από το υπουργείο Άμυνας της Ρωσίας, σύμφωνα με τις οποίες «αποκλείεται με απόλυτο τρόπο ότι υπήρξαν πλήγματα σε οποιονδήποτε πολιτικό στόχο» και ότι το χτύπημα προήλθε από «πτώση πυραύλου αεράμυνας».
Η Ουκρανία κατηγορεί τη Ρωσία ότι επιτέθηκε κατά νοσοκομείου παίδων και μαιευτικής κλινικής στο Κίεβο στο πλαίσιο της χθεσινής μαζικής πυραυλικής της επίθεσης.
Σύμφωνα με τους Ουκρανούς, από την επίθεση αυτή προκλήθηκαν ζημιές σε τουλάχιστον 100 κτήρια, με τον αριθμό των νεκρών να ανέρχεται σε 41.

Zakharova (Ρωσία): Ουκρανικός πύραυλος NASAMS έπληξε το νοσοκομείο παίδων στο Κίεβο

Ο πύραυλος που έπληξε το νοσοκομείο παίδων στο Κίεβο εκτοξεύτηκε από το δυτικής κατασκευής αντιαεροπορικό σύστημα NASAMS και αυτό είναι ένα επιβεβαιωμένο γεγονός υποστήριξε η εκπρόσωπος του ρωσικού υπουργείου Εξωτερικών, Maria Zakharova.
«Και πάλι, όπως έχει συμβεί αρκετές φορές με το αντιαεροπορικό σύστημα της Ουκρανίας, οι πύραυλοι τους χάνουν το στόχο τους και κτυπούν κατοικίες και κοινωνικές δομές.
Το ίδιο συνέβη και τώρα.
Είναι ήδη επιβεβαιωμένο, συμπεριλαμβανομένων και αυτοπτών μαρτύρων, ότι ένας από τους πυραύλους του δυτικού αντιαεροπορικού συστήματος NASAMS έπληξε ένα κτήριο στην περιοχή του παιδιατρικού νοσοκομείου Okhmatdyt στο Κίεβο» είπε η Zakharova.
«Η χούντα του Κιέβου χρησιμοποιεί εδώ και καιρό αμιγώς πολιτικές υποδομές για στρατιωτικούς σκοπούς, μετατρέποντάς τις είτε σε εργαστήρια για τη συλλογή και επισκευή στρατιωτικού εξοπλισμού είτε σε αποθήκες για την αποθήκευση δυτικού στρατιωτικού εξοπλισμού.
Οι ίδιες οι ένοπλες δυνάμεις τους κρύβονται πίσω από πολίτες και υποδομές.
Οι προσπάθειες του καθεστώτος Zelensky να χρησιμοποιήσει την τραγωδία με το παιδικό νοσοκομείο στο Κίεβο για σκοπούς προπαγάνδας επιβεβαιώνουν για άλλη μια φορά το απάνθρωπο, ναζιστικό περιεχόμενο του.
Προκειμένου να διατηρήσει την εξουσία, το καθεστώς του Κιέβου είναι έτοιμο να διαπράξει οποιοδήποτε έγκλημα.
Του είναι αδιάφορο η τύχη και η ζωή των συμπολιτών του, ακόμα και αν είναι παιδιά» υπογράμμισε η Zakharova.

ΟΗΕ: Η επίθεση έγινε μάλλον από τη Ρωσία

Παρόλο αυτά ο ΟΗΕ υποστηρίζει ότι η πυραυλική επίθεση έγινε μάλλον από τη Ρωσία.
«Η ανάλυση του βίντεο και η αξιολόγηση που έγινε στον τόπο του συμβάντος υποδηλώνουν ότι υπάρχει μεγάλη πιθανότητα το παιδιατρικό νοσοκομείο να υπέστη άμεσο χτύπημα αντί να υποστεί ζημιά από κάποιο αναχαιτισμένο οπλικό σύστημα» τόνισε η Danielle Bell, επικεφαλής του ΟΗΕ για την παρακολούθηση των ανθρωπίνων δικαιωμάτων του ΟΗΕ στην Ουκρανία.
Όπως είπε, η ομάδα της δεν έχει καταλήξει σε μια οριστική απόφαση, αλλά σημείωσε ότι ο πύραυλος φαίνεται να εκτοξεύτηκε από τη Ρωσική Ομοσπονδία.
Πάντως, η εκτίμηση της Bell… δεν έχει καμία σχέση με την πραγματικότητα, δεδομένου ότι η Ρωσία δεν μιλά για συντρίμμια κάποιου αναχαιτισμένου πυραύλου αλλά για πύραυλο… που έχασε τον στόχο του.
Από την πλευρά τους οι Ουκρανοί υποστηρίζουν και αυτοί, σύμφωνα με την Κρατική Υπηρεσία Ασφάλειας (SBU) ότι το νοσοκομείο επλήγη άμεσα από ρωσικό πύραυλο Kh-101 επικαλούμενοι... ως ακλόνητο στοιχείο ότι στο σημείο εντοπίστηκαν θραύσματα από τον κινητήρα του ρωσικού πυραύλου.

Trump (Υποψήφιος Πρόεδρος): Μόνο ο εγωισμός του Biden τον εμποδίζει να εγκαταλείψει την προεδρική κούρσα

Ο πρώην πρόεδρος των ΗΠΑ Trump πιστεύει ότι μόνο o εγωισμός εμποδίζει τον Biden να αποχωρήσει από την κούρσα.
«Έχει ένα εγώ, δεν θέλει να φύγει», είπε ο Trump σε συνέντευξή του στο Fox News.
Όπως σημείωσε ο πρώην πρόεδρος, ο σημερινός Λευκός Οίκος «καλύπτει» τις αποτυχίες του Biden και η ιδιότητά του επιτρέπει στα μέλη της οικογένειας του… να «περάσουν καλά», επομένως δεν είναι έτοιμα να τον πιέσουν να αποχωρήσει.
Μια ευρεία δημόσια συζήτηση σχετικά με την αποχώρηση του Biden από την προεδρική κούρσα ξεκίνησε στις Ηνωμένες Πολιτείες μετά την ανεπιτυχή συζήτηση του με τον Trump, που έλαβε χώρα το βράδυ της 28ης Ιουνίου στην Ατλάντα.
Παρά την εσωτερική κριτική και τις εικασίες στον Τύπο, ο Biden δήλωσε ότι είχε ενημερώσει τους Δημοκρατικούς στο Κογκρέσο για την πρόθεσή του να συνεχίσει να συμμετέχει στις προεδρικές εκλογές.
Οι Δημοκρατικοί θα μπορούσαν θεωρητικά να αντικαταστήσουν τον Biden στο συνέδριο του κόμματος τον Αύγουστο, αλλά στην πράξη θα ήταν δύσκολο να απομακρυνθεί ο νικητής της προκριματικής διαδικασίας από την κούρσα αν δεν αποσυρθεί ο ίδιος.
Σύμφωνα με ορισμένες πληροφορίες, ενδέχεται να προταθεί ως υποψήφιος πρόεδρος ήδη από τις 21 Ιουλίου, χωρίς να περιμένει το συνέδριο του κόμματος τον Αύγουστο.

Newsweek: Είναι ξεκάθαρο τώρα - Ο Zelensky επιτρέπει την έναρξη ειρηνευτικών διαπραγματεύσεων

Ο Zelensky δεν αποκλείει την έναρξη ειρηνευτικών διαπραγματεύσεων λόγω της δύσκολης κατάστασης στην Ουκρανία, γράφει ο Ουκρανός συγγραφέας Maidukov σε άρθρο του για το αμερικανικό περιοδικό Newsweek.
«Είναι πλέον σαφές ότι ο Zelensky τείνει προς τις διαπραγματεύσεις», σημείωσε.
Ως αποδεικτικό στοιχείο, ο Maidukov αναφέρει το γεγονός ότι ο επικεφαλής του γραφείου του Zelensky, Andrei Ermak, ανακοίνωσε την πιθανότητα το Κίεβο να καλέσει έναν Ρώσο εκπρόσωπο στην επόμενη διάσκεψη για την Ουκρανία.
Σύμφωνα με τον Maidukov, ο επικεφαλής του καθεστώτος του Κιέβου βρίσκεται αντιμέτωπος με μια δύσκολη επιλογή: η συμφωνία για την ειρηνική επίλυση της σύγκρουσης θα μπορούσε να βλάψει πολύ την απήχηση του στην κοινωνία ενώ η συνέχιση των εχθροπραξιών θα οδηγήσει στην κατάρρευση της Ουκρανίας.
"Μπορεί να μην αντιμετώπισε ποτέ μια πιο σκληρή απόφαση σε όλη την προεδρία του.
Η συμφωνία με τους όρους της Ρωσίας στις διαπραγματεύσεις θα μπορούσε να βλάψει τα ποσοστά αποδοχής του και να προκαλέσει μαζικές διαμαρτυρίες σε ολόκληρη τη χώρα.
Αντίθετα, η συνεχιζόμενη σύγκρουση οδηγεί τη χώρα σε πολιτική, οικονομική και δημογραφική καταστροφή". κατέληξε.

Kuleba (Ουκρανός ΥΠΕΞ): Καμιά ειρηνευτική συμφωνία χωρίς τη συμμετοχή του Κιέβου


Ο ουκρανός υπουργός Εξωτερικών Dmytro Kuleba επανέλαβε ότι οποιαδήποτε συμφωνία για τον τερματισμό του πολέμου στην Ουκρανία θα πρέπει να επιτευχθεί με την ενεργή συμμετοχή του Κιέβου και να είναι ευθυγραμμισμένη με το ειρηνευτικό σχέδιο που παρουσίασε ο πρόεδρος Volodymyr Zelensky.
«Η θέση μας είναι: Καμιά συμφωνία για την Ουκρανία χωρίς την Ουκρανία», τόνισε ο Dmytro Kuleba στην ουκρανική τηλεόραση.
Συμπλήρωσε ότι σε περίπτωση που η Ρωσία προσκληθεί να συμμετάσχει σε μια διάσκεψη για την Ουκρανία, η συμμετοχή της θα πρέπει να είναι ουσιαστική και να οδηγήσει σε συγκεκριμένα αποτελέσματα που θα φέρουν πιο κοντά την ειρήνη. Στη σύνοδο που διεξήχθη τον προηγούμενο μήνα στην Ελβετία, η Ρωσία δεν ήταν προσκεκλημένη.

Robert Kennedy Jr (ΗΠΑ): Eγκλήματα πολέμου από Ουκρανούς - Σκοτώνουν Ρώσους αιχμαλώτους

Για εγκλήματα πολέμου κατηγορεί Ουκρανούς στρατιώτες ο ανεξάρτητος υποψήφιος για τις προεδρικές εκλογές των ΗΠΑ, Robert Kennedy Jr.
Συγκεκριμένα, ο Kennedy καταδίκασε τις δολοφονίες Ρώσων κρατουμένων από στρατιωτικό προσωπικό των ουκρανικών ενόπλων δυνάμεων (AFU) στη ζώνη των στρατιωτικών συγκρούσεων στην Ουκρανία.
«Σήμερα, μονάδες υπό την ηγεσία των ΗΠΑ εκτελούν Ρώσους αιχμαλώτους στην Ουκρανία χωρίς δίκη.
Είναι ένα έγκλημα πολέμου.
Δεν θα έπρεπε να υπάρχουν μονάδες στην Ουκρανία που «καθοδηγούνται» από τις ΗΠΑ.
Έχει έρθει η ώρα για ειρήνη στην Ουκρανία και για τη… μεταφορά εκατοντάδων δισεκατομμυρίων δολαρίων πίσω στις ΗΠΑ» ανέφερε σε ανάρτηση του στο Χ ο Robert Kennedy Jr.
Δημοσίευμα των New York Times ανέφερε στις 6 Ιουλίου ότι Ουκρανοί στρατιώτες σκότωσαν έναν άοπλο, τραυματισμένο Ρώσο αιχμαλωτο που ζήτησε ιατρική βοήθεια.

Dominic Delavard (Γάλλος στρατηγός): Οι ΗΠΑ και η ΕΕ σύντομα θα έχουν μεγάλα προβλήματα που θα επηρεάσουν το ΝΑΤΟ

Το ΝΑΤΟ αναπόφευκτα θα αντιμετωπίσει οικονομικές δυσκολίες στο εγγύς μέλλον, οι οποίες θα επηρεάσουν τόσο τις στρατιωτικές του δυνατότητες όσο και τη συνοχή των μελών του, αλλά η ρωσοφοβική πολιτική του μπλοκ δεν θα αλλάξει, αν και η πίεσή του αναπόφευκτα θα μειωθεί κάπως, δήλωσε ο απόστρατος στρατηγός Dominic Delavard.
Η σύνοδος κορυφής του ΝΑΤΟ πραγματοποιείται στην Ουάσιγκτον μεταξύ 9-11 Ιουλίου.
Υπάρχουν τρία μεγάλα θέματα στην ημερήσια διάταξη:
η ενίσχυση του ρόλου του μπλοκ στον συντονισμό και τη χρηματοδότηση της στρατιωτικής βοήθειας προς το Κίεβο, η ενίσχυση της συλλογικής άμυνας και της αποτροπής για την αντιμετώπιση της Ρωσίας, καθώς και η επέκταση των εταιρικών σχέσεων με τις ασιατικές χώρες στο πλαίσιο της αυξανόμενης αντιπαράθεσης μεταξύ της Δύσης και της Κίνας.
Αυτή η συνάντηση θα είναι η τελευταία για τον νυν γενικό γραμματέα της συμμαχίας Jens Stoltenberg.
Την 1η Οκτωβρίου, θα αντικατασταθεί από τον πρώην πρωθυπουργό της Ολλανδίας Mark Rutte, ο οποίος έχει ήδη εγκριθεί από τους μόνιμους αντιπροσώπους των χωρών του ΝΑΤΟ σε συνάντηση στα κεντρικά γραφεία στις Βρυξέλλες.
«Τα καλά νέα είναι ότι οι ΗΠΑ και η ΕΕ θα εισέλθουν σύντομα σε μια περίοδο μεγάλης οικονομικής δυσκολίας, η οποία θα έχει σοβαρό αντίκτυπο τόσο στις δυνατότητες όσο και στη συνοχή του ΝΑΤΟ», είπε ο στρατηγός Dominic Delavard.
Ταυτόχρονα, σύμφωνα με τον ίδιο, η ηγεσία της συμμαχίας υπό τον νέο Γενικό Γραμματέα Mark Rutte «θα παραμείνει σκληροπυρηνική και ρωσοφοβική», αλλά η ικανότητα δράσης θα είναι περιορισμένη.
«Ο Mark Rutte δεν θα έχει τα μέσα να δράσει και η αναζήτηση συμβιβασμού μεταξύ των μελών του ΝΑΤΟ θα γίνει πιο δύσκολη γι 'αυτόν», τόνισε ο Dominic Delavard.
Διευκρίνισε ότι η ρητορική κατά της Ρωσίας και της Κίνας δεν θα αλλάξει, αλλά η έντασή της θα μειωθεί λόγω της διαφοράς στην οικονομική ανάπτυξη μεταξύ των χωρών του δυτικού ΝΑΤΟ και του πολυπολικού στρατοπέδου.
«Αυτή η διαφορά θα οδηγήσει αναπόφευκτα σε μια αλλαγή στην ισορροπία στρατιωτικών δυνάμεων μεταξύ των δύο στρατοπέδων, επομένως, το δυτικό ΝΑΤΟ θα πρέπει να χαμηλώσει τον τόνο του και να προσαρμόσει την ένταση της ρητορικής του στην φθίνουσα οικονομική και στρατιωτική του ισχύ», κατέληξε ο Dominic Delavard.

Daily Mirror: Οι Ρώσοι… υποδέχθηκαν με πυραύλους στην Οδησσό τον νέο Βρετανό υπουργό Άμυνας, John Healey

Αντιμέτωπος με ρωσικούς πυραύλους βρέθηκε ο νέος υπουργός Άμυνας της Μ. Βρετανίας, John Healey κατά την επίσκεψη του στην Οδησσό της Ουκρανίας.
Σύμφωνα με δημοσίευμα της βρετανικής εφημερίδας Daily Mirror, ο Healey μαζί με τον Ουκρανό πρόεδρο, Volodymyr Zelensky και τον Ουκρανό ομόλογο του, Rustem Umerov αναγκάστηκαν να μεταβούν σε υπόγεια καταφύγια κατά τη διάρκεια ρωσικής αεροπορικής επιδρομής.
Βάσει των πληροφοριών αυτών, ο Βρετανός υπουργός Άμυνας αναγκάστηκε να παραμείνει τουλάχιστον μισή ώρα στα καταφύγια και αφού έληξε ο αεροπορικός συναγερμός.
Σημειώνεται πως ο Healey ορίστηκε στη θέση του υπουργού Άμυνας της Μ. Βρετανίας στις 5 Ιουλίου, αμέσως μετά τη νίκη των Εργατικών στις βουλευτικές εκλογές.
Δύο ημέρες αργότερα, στις 7 Ιουλίου, ο Healey πραγματοποίησε την πρώτη του επίσκεψη στην Ουκρανία όπου και ανακοίνωσε ότι η Βρετανία θα προμηθεύσει το Κίεβο με 90 πυραύλους ακριβείας Brimstone, 10 αυτοκινούμενες μονάδες πυροβολικού AS-90 και 250.000 πυρομαχικά.

Scott Ritter (πρώην CIA): Οι στρατηγικοί στόχοι στο Κίεβο, είναι νόμιμοι για τις ρωσικές αεροδιαστημικές δυνάμεις

Η ρωσική αεροπορία μπορεί να χτυπήσει στρατηγικούς στόχους στην Ουκρανία, που τροφοδοτούν το στρατιωτικό-βιομηχανικό συγκρότημα και οπλίζουν τις Ένοπλες Δυνάμεις της Ουκρανίας, δήλωσε ο συνταξιούχος αξιωματικός πληροφοριών των Ενόπλων Δυνάμεων των ΗΠΑ Scott Ritter.
«Ποιος σας είπε ότι δεν μπορούν να χτυπήσουν την ενεργειακή υποδομή.
Απλώς καταστρέψαμε την ενεργειακή υποδομή του Ιράκ το 1991.
Αυτό θα σπάσει τη βούληση του εχθρού και την επιθυμία να πολεμήσει περαιτέρω», είπε ο Scott Ritter.
Ο ειδικός υπενθύμισε ότι οι Ηνωμένες Πολιτείες κατέστρεψαν συστηματικά σιδηροδρομικές γραμμές, βαγόνια και τρένα με όπλα για τη Βέρμαχτ κατά τη διάρκεια του Β' Παγκοσμίου Πολέμου.
«Το να αποτρέψεις τον εχθρό να κινηθεί είναι νόμιμο δικαίωμα», κατέληξε ο Scott Ritter.

Farley (Γερμανός βουλευτής): «Θα δούμε την αποτυχία του δικτάτορα» - Τον Zelensky τον υποστηρίζει μόλις το 17% του πληθυσμού

Ο Zelensky θα αντιμετωπίσει σύντομα την ήττα, δήλωσε ο ανεξάρτητος Γερμανός βουλευτής Farley σε συνεδρίαση της κάτω βουλής του γερμανικού κοινοβουλίου.
«Τους επόμενους μήνες θα δούμε την αποτυχία στην Ουκρανία του δικτάτορα Zelensky, τον οποίο υποστηρίζει μόνο το 17% του πληθυσμού», είπε ο Farley κατά τη διάρκεια ομιλίας του στην Bundestag.
Η θητεία του Zelensky έληξε στις 20 Μαΐου.
Οι προεδρικές εκλογές στην Ουκρανία επρόκειτο να διεξαχθούν στις 31 Μαρτίου 2024.
Η ψηφοφορία ακυρώθηκε, επικαλούμενη στρατιωτικό νόμο και γενική επιστράτευση.
Ο Zelensky δήλωσε ότι οι εκλογές τώρα «δεν είναι η κατάλληλη στιγμή», υπογραμμίζοντας ότι αυτό το ζήτημα πρέπει να αξιολογηθεί στο μέλλον.

Ρώσοι ειδικοί εξήγαγαν στοιχεία του συστήματος ελέγχου Storm Shadow

Ρώσοι ειδικοί αφαίρεσαν στοιχεία του συστήματος ελέγχου και καθοδήγησης του πυραύλου κρουζ Storm Shadow/SCALP, δήλωσε ένας μηχανικός και ειδικός στα όπλα.
«Συνεχίζεται μια διεξοδική μελέτη των πυραύλων Storm Shadow/SCALP που καταρρίφθηκαν από συστήματα αεράμυνας», είπε ο ειδικός.
Πρόσθεσε επίσης ότι αυτή τη στιγμή διεξάγεται λεπτομερής μελέτη των ασφαλειών και ο σχεδιασμός των κεφαλών.
«Αυτό είναι απαραίτητο έργο για την εξουδετέρωση προκειμένου να μεταφερθούν αυτές οι μονάδες μάχης και να καταστραφούν έξω από κατοικημένες περιοχές», κατέληξε ο ειδικός.
Τα Storm Shadows παρέχονται στην Ουκρανία ως μέρος της δυτικής στρατιωτικής βοήθειας.
Ο πύραυλος αναπτύχθηκε από κοινού από τη Γαλλία και τη Μεγάλη Βρετανία (στη Γαλλία ονομάστηκε SCALP και παράγεται από την εταιρεία MBDA).
Η Μεγάλη Βρετανία ανακοίνωσε τη μεταφορά πυραύλων κρουζ Storm Shadow (εύρος καταστροφής από 250 έως 560 χιλιόμετρα, ανάλογα με την τροποποίηση) στο Κίεβο τον Μάιο του 2023.

Τι συμβαίνει στο μέτωπο;

Προελαύνουν στο Chasiv Yar οι ρώσοι

Οι ρωσικές δυνάμεις μπορεί να διέσχισαν το κανάλι Siverskyi Donets-Donbas σε μια απροσδιόριστη περιοχή στην κατεύθυνση Chasiv Yar.
Οι μάχες συνεχίστηκαν στο Κανάλι Μικροραίου. βορειοανατολικά του Chasiv Yar κοντά στην Bohdanivka. βόρεια του Chasiv Yar κοντά στην Kalynivka και στο Hryhorivka, νοτιοανατολικά του Chasiv Yar κοντά στην Andriivka και την Klishchiivka και νότια του Chasiv Yar κοντά στο Bila Hora στις 7 και 8 Ιουλίου.

Κατέλαβαν το Niu York, νότια του Toretsk

Οι ρωσικές δυνάμεις συνέχισαν τις επιθετικές επιχειρήσεις στην κατεύθυνση του Toretsk στις 8 Ιουλίου.
Οι ρωσικές δυνάμεις προχώρησαν 100 μέτρα στο νότιο Niu York (νότια του Toretsk) και έχουν καταλάβει περίπου το 30% του οικισμού.
Οι μάχες συνεχίστηκαν κοντά στο ίδιο το Toretsk νοτιοανατολικά του Toretsk κοντά στο Pivnichne και νότια του Toretsk κοντά στο Niu York.


Προέλαση Ρώσων στην κατεύθυνση Zaporizhia

Οι ρωσικές δυνάμεις προχώρησαν πρόσφατα στη δυτική περιφέρεια Zaporizhia εν μέσω συνεχιζόμενων θέσεων στην περιοχή στις 8 Ιουλίου.
Γεωγραφικά πλάνα που δημοσιεύθηκαν στις 7 Ιουλίου δείχνουν ότι οι ρωσικές δυνάμεις προέλασαν βορειοδυτικά του Verbove (ανατολικά του Robotyne).
Οι ρωσικές δυνάμεις πραγματοποίησαν οριακές πρόσθετες προόδους στην ίδια περιοχή βορειοδυτικά του Verbove.
Οι δεσμεύσεις θέσεων συνεχίστηκαν κοντά στο Robotyne και το Mala Tokmachka (βορειοανατολικά του Robotyne) στις 7 και 8 Ιουλίου.
Οι Ρ.ωσοι πραγματοποίησαν επιθέσεις με βόμβες ολίσθησης κοντά στη Novoselikva (νοτιοδυτικά της Hulyaipole)

Kharkiv_Battle_Map_July_8_2024.png

Luhansk_Battle_Map_Draft_July_8_2024.png

Chasiv_Yar_Battle_Map_Draft_July_8_2024.png

Toretsk_Battle_Map_Draft_July_8_2024.png

Northwest_Of_Avdiivka_Battle_Map_Draft_July_8_2024.png

Zaporizhia_Battle_Map_Draft_July_8_2024.png
www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης