Τελευταία Νέα
Διεθνή

Ivan Havrylyuk (Υπουργείο Άμυνας Ουκρανίας): Θα πρέπει να αναλάβουμε την πρωτοβουλία στο μέτωπο με νέα αντεπίθεση

Ivan Havrylyuk (Υπουργείο Άμυνας Ουκρανίας): Θα πρέπει να αναλάβουμε την πρωτοβουλία στο μέτωπο με νέα αντεπίθεση
Η Ουκρανία αντιμετωπίζει τις προκλήσεις του ανθρώπινου δυναμικού της και ήδη σχηματίζει πολλές νέες ταξιαρχίες, αλλά η ικανότητα της Ουκρανίας να εξοπλίσει αυτές τις ταξιαρχίες θα είναι ο καθοριστικός παράγοντας
Ο Πρώτος Αναπληρωτής Υπουργός Άμυνας της Ουκρανίας, Αντιστράτηγος Ivan Havrylyuk τόνισε ότι η ισχυρή δυτική βοήθεια για την ασφάλεια θα είναι κρίσιμη για την ικανότητα της Ουκρανίας να αμφισβητήσει και να καταλάβει την πρωτοβουλία στο πεδίο της μάχης.
Ο Havrylyuk αμφισβήτησε επίσης την αντίληψη ότι οι ρωσικές δυνάμεις θα είναι σε θέση να διατηρήσουν επ' αόριστον τις συνεχείς προόδους που υποστηρίζουν τη θεωρία της νίκης του Ρώσου Προέδρου Putin για τη νίκη σε έναν πόλεμο φθοράς στην Ουκρανία.
Ο Havrylyuk δημοσίευσε ένα άρθρο με τίτλο «Ποιοι παράγοντες θα επιτρέψουν στην Ουκρανία να πραγματοποιήσει αντεπίθεση» στις 9 Ιουλίου όπου δηλώνει ότι η Ουκρανία πρέπει να αμφισβητήσει την πρωτοβουλία και να διεξάγει αντεπιτιθέμενες επιχειρήσεις προκειμένου να εξουδετερώσει τις προσπάθειες του Κρεμλίνου να παρατείνει τον πόλεμο και να αυξήσει το κόστος για τη Ρωσία.
Δήλωσε ότι η Ουκρανία μπορεί να αμφισβητήσει την πρωτοβουλία εάν η Ουκρανία ενισχύσει τις μάχιμες ταξιαρχίες με προσωπικό, πυρομαχικά και εξοπλισμό και ειδικά στελεχώσει και εξοπλίσει νέες ταξιαρχίες.
Ο Havrylyuk σημείωσε επίσης ότι θα είναι κρίσιμο για την Ουκρανία να δημιουργήσει και να αναπληρώσει με συνέπεια αποθέματα και να εκπαιδεύσει επαρκώς νέο προσωπικό.
Ο Havrylyuk τόνισε ότι η δυτική βοήθεια ασφαλείας θα είναι κρίσιμης σημασίας για τον καθορισμό σε ποια κλίμακα η Ουκρανία μπορεί να επιτύχει τους στόχους της.
Η Ουκρανία αντιμετωπίζει τις προκλήσεις του ανθρώπινου δυναμικού της και ήδη σχηματίζει πολλές νέες ταξιαρχίες, αλλά η ικανότητα της Ουκρανίας να εξοπλίσει αυτές τις ταξιαρχίες θα είναι ο καθοριστικός παράγοντας για το πώς, πότε και σε ποια κλίμακα η Ουκρανία μπορεί να δεσμεύσει νέες ταξιαρχίες για να υποστηρίξει πιθανές αντεπιτιθέμενες επιχειρήσεις.
Οι τρέχουσες αναφορές υποδηλώνουν ότι η Ουκρανία δεν θα είναι σε θέση να εξοπλίσει πλήρως όλες τις νέες ταξιαρχίες.

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης