Τελευταία Νέα
Διεθνή

Ivan Havrylyuk (Αν. ΥΠΑΜ Ουκρανίας): Οι Ρώσοι εκτοξεύουν 300.000 βλήματα πυροβολικού κάθε μήνα

Ivan Havrylyuk (Αν. ΥΠΑΜ Ουκρανίας): Οι Ρώσοι εκτοξεύουν 300.000 βλήματα πυροβολικού κάθε μήνα
Με βάση τις πηγές ανοικτού κώδικα της Ολλανδίας οι Ρώσοι έχουν χάσει 2.200 τεθωρακισμένα πάσης φύσεως από την αρχή του πολέμου το 2022, νούμερο που επιβεβαιώνεται... οι Ουκρανοί προφανώς και λένε ψέματα για τις Ρωσικές απώλειες. 
Σχετικά Άρθρα
Ο Πρώτος Αναπληρωτής Υπουργός Άμυνας της Ουκρανίας, Αντιστράτηγος Ivan Havrylyuk, δήλωσε σε συνέντευξη στην ουκρανική εφημερίδα Ukrinform που δημοσιεύθηκε στις 23 Αυγούστου ότι ο ουκρανικός στρατός κατάφερε να προκαλέσει μεγάλες απώλειες στον Ρωσικό στρατό.
Ο Havrylyuk δήλωσε ότι οι ουκρανικές δυνάμεις έχουν καταστρέψει πάνω από 8.500 ρωσικά τεθωρακισμένα πάσης φύσεως, 17.000 συστήματα πυροβολικού, 1.000 συστήματα αεράμυνας, περίπου 370 αεροσκάφη και 2.500 πυραύλους κρουζ από την έναρξη της πλήρους κλίμακας εισβολής της Ρωσίας τον Φεβρουάριο του 2022.
Ωστόσο, καμία πηγή ανοικτού κώδικα δεν επιβεβαιώνει αυτά τα στοιχεία και προφανώς αποτελούν κλασσική Ουκρανική προπαγάνδα διανθισμένη με πολλά ψέματα.

Π.χ. με βάση τις πηγές ανοικτού κώδικα της Ολλανδίας οι Ρώσοι έχουν χάσει 2.200 τεθωρακισμένα πάσης φύσεως από την αρχή του πολέμου το 2022, νούμερο που επιβεβαιώνεται... οι Ουκρανοί προφανώς και λένε ψέματα για τις Ρωσικές απώλειες. 

Ο Havrylyuk δήλωσε ότι οι ρωσικές δυνάμεις εκτοξεύουν περίπου 300.000 βλήματα πυροβολικού σε όλο το θέατρο κάθε μήνα κατά μέσο όρο συντρίβοντας τις ουκρανικές δυνάμεις με το μεγάλο πλεονέκτημα πυροβολικού της Ρωσίας.
Ο Havrylyuk δήλωσε ότι πιο ακριβή (και αποτελεσματικά) δυτικά συστήματα πυροβολικού μπορούν να αντισταθμίσουν αυτά τα πλεονεκτήματα, εφόσον οι ρωσικές δυνάμεις δεν έχουν πλεονέκτημα πυροβολικού μεγαλύτερο από τρία προς ένα.
Ο Havrylyuk δήλωσε ότι τα πλήγματα ακριβείας μεγάλης εμβέλειας στη Ρωσία θα επέτρεπαν στην Ουκρανία να αποτρέψει τη Ρωσία από τη μεταφορά μεγαλύτερων ποσοτήτων πυρομαχικών και εξοπλισμού στην πρώτη γραμμή και ότι τα πλήγματα εναντίον στρατιωτικών βάσεων, οπλοστασίων και υλικοτεχνικών διαδρομών εντός της Ρωσίας θα υποβάθμιζε σε μεγάλο βαθμό τα πλεονεκτήματα του ρωσικού πυροβολικού.

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης