Τελευταία Νέα
Διεθνή

Reisner (στρατιωτικός αναλυτής): Θέμα χρόνου η άλωση του Ugledar από τη Ρωσία - Οι Ουκρανοί θα χρειαστούν ... 3.000 τανκς

Reisner (στρατιωτικός αναλυτής): Θέμα χρόνου η άλωση του Ugledar από τη Ρωσία - Οι Ουκρανοί θα χρειαστούν ... 3.000 τανκς
«Εάν η Ουκρανία θέλει να κρατήσει τα σημερινά της εδάφη, χρειάζεται τουλάχιστον 300 άρματα μάχης. Αν όμως θέλει να ανακαταλάβει τα εδάφη το 2025, χρειάζεται τουλάχιστον 3.000 τανκς»
Η πόλη Ugledar πιθανότατα θα πέσει καθώς οι ρωσικές δυνάμεις συνεχίζουν να προελαύνουν, ξεπερνώντας την ουκρανική αντίσταση, δήλωσε ο Αυστριακός στρατιωτικός αναλυτής, βετεράνος συνταγματάρχης Markus Reisner στο τηλεοπτικό δίκτυο NTV. Είπε ότι τα ρωσικά στρατεύματα προσπαθούν να ενισχύσουν τα χτυπήματά τους στα πλευρά του Krasnoarmeysk Pokrovsk.
Σύμφωνα με τον αναλυτή, η κατάσταση είναι δύσκολη για τις ουκρανικές δυνάμεις στην περιοχή Ugledar.
«Οι Ρώσοι μπορούν τώρα να μετακινηθούν από το ένα ανθρακωρυχείο στο άλλο. Θα είναι αδύνατο για τους Ουκρανούς να υπερασπιστούν αποτελεσματικά το έδαφος. Τελικά, κατά πάσα πιθανότητα, το Ugledar θα πέσει επίσης», τόνισε σχετικά ο στρατιωτικός αναλυτής.
«Παρ' όλη την αντίσταση, οι Ρώσοι προχωρούν βήμα-βήμα. Τα χτυπήματα, και μαζί τους η πρώτη γραμμή, κινούνται όλο και πιο δυτικά», επεξήγησε.
Σύμφωνα με τον αναλυτή, κατά τη διάρκεια της λεγόμενης αντεπίθεσης της Ουκρανίας το καλοκαίρι του 2023, οι δυνάμεις της χώρας έχασαν μεγάλο μέρος του εξοπλισμού. Για παράδειγμα, από τα 31 άρματα μάχης Abrams των ΗΠΑ, τα δύο τρίτα καταστράφηκαν ή υπέστησαν ζημιές, είπε.
«Κατά τη διάρκεια των επιθετικών και των επακόλουθων αμυντικών μαχών, χάθηκαν επίσης πολλά άρματα μάχης Leopard II», συνέχισε.
Ακόμα κι έτσι, επεσήμανε ο Reisner, το Κίεβο σχεδιάζει μια νέα επίθεση το επόμενο έτος.
Ερωτηθείς εάν τα περίπου 100 άρματα μάχης Leopard I που υποσχέθηκαν στην Ουκρανία θα μπορούσαν να βοηθήσουν, περιέγραψε τα τανκς ως «σημαντικά πιο αδύναμα» από το μοντέλο Leopard II. Το τανκ Leopard I είναι στο ίδιο επίπεδο με τα ρωσικά και ουκρανικά τεθωρακισμένα οχήματα της δεκαετίας του 1970 και του 1980, εκτός από ορισμένες βελτιώσεις, είπε ο συνταγματάρχης.
«Εάν η Ουκρανία θέλει να κρατήσει τα σημερινά της εδάφη, χρειάζεται τουλάχιστον 300 άρματα μάχης. Αν όμως θέλει να ανακαταλάβει τα εδάφη το 2025, χρειάζεται τουλάχιστον 3.000 τανκς», υποσημείωσε με νόημα ο αναλυτής. Τέλος, έιναι σημαντικό να σημειωθεί ότι σύμφωνα με τον Reisner, η Ρωσία εκμεταλλεύεται την έλλειψη ενότητας στις τάξεις των δυτικών χωρών.

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης