Τελευταία Νέα
Διεθνή

Η Ρουμανία εκλιπαρεί το ΝΑΤΟ να λάβει μέτρα κατά της Ρωσίας για παραβιάσεις εναέριου χώρου – Αρνητική η απάντηση της Συμμαχίας

Η Ρουμανία εκλιπαρεί το ΝΑΤΟ να λάβει μέτρα κατά της Ρωσίας για παραβιάσεις εναέριου χώρου – Αρνητική η απάντηση της Συμμαχίας

Το ΝΑΤΟ λέει ότι δεν έχει στοιχεία για σκόπιμη ρωσική επίθεση στη Συμμαχία

Η Ρουμανία κάλεσε το ΝΑΤΟ να αναλάβει δράση για την εισβολή ρωσικών μη επανδρωμένων αεροσκαφών Shahed στον εναέριο χώρο της συμμαχίας.
Ο Ρουμάνος υπουργός Άμυνας δήλωσε ότι το ΝΑΤΟ θα πρέπει να λάβει «ισχυρά, συντονισμένα» μέτρα ως απάντηση σε τέτοια περιστατικά όταν ρωσικοί πύραυλοι ή μη επανδρωμένα αεροσκάφη που εκτοξεύονται κατά της Ουκρανίας εισέρχονται στον εναέριο χώρο της συμμαχίας.
«Τα εννέα κράτη του Βουκουρεστίου ανησυχούν βαθιά για τις επαναλαμβανόμενες εισβολές ρωσικών μη επανδρωμένων αεροσκαφών και πυραύλων στον εναέριο χώρο του ΝΑΤΟ στην Πολωνία, τη Ρουμανία, τη Λετονία και την κλιμάκωση της έντασης στην ανατολική πλευρά του ΝΑΤΟ», τόνισε ο υπουργός.

455118450_891681942775238_5142394667717829050_n.jpg

Το Bucharest Nine, που ιδρύθηκε το 2015, περιλαμβάνει τη Βουλγαρία, την Τσεχική Δημοκρατία, την Εσθονία, την Ουγγαρία, τη Λετονία, τη Λιθουανία, την Πολωνία, τη Ρουμανία και τη Σλοβακία.
Ο υπουργός Tilvar πρόσθεσε ότι είναι απαραίτητο «να εισαχθεί ένα περιστροφικό μοντέλο αεράμυνας και ολοκληρωμένης αντιπυραυλικής άμυνας το συντομότερο δυνατό».…
Οι υπουργοί Άμυνας της ανατολικής πτέρυγας του ΝΑΤΟ συναντήθηκαν στο Βουκουρέστι στις 18 Σεπτεμβρίου.
Ο αναπληρωτής υπουργός Άμυνας της Πολωνίας Paweł Zalewski δήλωσε ότι σε μια συνάντηση των υπουργών Άμυνας του ΝΑΤΟ τον Οκτώβριο, θα πρέπει να εξεταστεί το θέμα της κατάρριψης drones που εισέρχονται στον συμμαχικό εναέριο χώρο.

Polish_20230904_112100785-2.jpg

«Έχουμε επιβεβαιώσει υβριδικές επιθέσεις σε συμμάχους, καθώς και τη συμμετοχή της Λευκορωσίας στις ενέργειες της Ρωσίας», είπε ο Zalewski.
Τα ρωσικά drones Shahed έχουν πετάξει επανειλημμένα στον εναέριο χώρο της Ρουμανίας και συνετρίβη εκεί.
Εξαιτίας αυτών των περιστατικών, η ρουμανική Πολεμική Αεροπορία αναγκάστηκε να σηκώσει τα μαχητικά αεροσκάφη της για να παρακολουθήσει την κατάσταση στον αέρα.
Ωστόσο, το ΝΑΤΟ λέει ότι δεν έχει στοιχεία για σκόπιμη ρωσική επίθεση στη Συμμαχία.

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης