Τελευταία Νέα
Το Παρασκήνιο της Αγοράς

Μετά το κλείσιμο του Χ.Α. – Μερική αφύπνιση αγοραστών την τελευταία ώρα – Οι μετοχές που συζητήθηκαν

Μετά το κλείσιμο του Χ.Α. – Μερική αφύπνιση αγοραστών την τελευταία ώρα – Οι μετοχές που συζητήθηκαν
Σχετικά Άρθρα
ΑΓΟΡΑ: Να κάνει νέο ιστορικό υψηλό ο DAX και εμείς να κινδυνεύουμε να γράψουμε απώλειες. Ιστορικά υψηλά και για τους δείκτες στη Wall Street. Πάλι καλά που ξύπνησε η αγορά την τελευταία ώρα και με επιλεκτικές κινήσεις κινηθήκαμε υψηλότερα και τελικά κλείσαμε στο υψηλό ημέρας και με άνοδο 0,63%. Ξεχώρισε η ΔΕΗ και ο ΟΤΕ από τα βαριά χαρτιά. Από το σύνολο των μετοχών ξεχώρισαν Αττικής και Intralot. Είχαμε και μερικές ακόμα που είχαν καλή κίνηση.

ΤΡΑΠΕΖΑ ΑΤΤΙΚΗΣ: Αυτή ξεχώρισε σήμερα, καθώς μετά από έξι συνεχόμενες πτωτικές συνεδριάσεις, σήμερα έβγαλε δυνατή αντίδραση. Κάποιοι θεωρούν την τρέχουσα τιμή μαζί με την αύξηση κεφαλαίου που θα γίνει πως βγάζει χαμηλή αποτίμηση και η σύγκριση με την Optima Bank για παράδειγμα την αδικεί. Σημειώνουμε πάντως και την περιορισμένη διασπορά. Στα 5,22 ευρώ και στο +13,97% με όγκο 61 χιλ. τεμάχια.

INTRALOT: Και αυτή ξεχώρισε, καθώς από τη μία η Intracom αγοράζει μετοχές και τη στηρίζει και από την άλλη αύριο μπαίνει στους δείκτες FTSE Russell και αναμένει εισροές. Κάποιες ξεκίνησαν από σήμερα. Στα 1,1660 ευρώ και στο +3,19% με όγκο 1,4 εκατ. τεμάχια.

ΤΡΑΠΕΖΕΣ: Αδύναμος κρίκος και ειδικά η Εθνική. Σε μία τέτοια μέρα όπου στο εξωτερικό γινόταν πάρτι, εμείς είχαμε χαμηλή απόδοση κυρίως λόγω των τραπεζών. Πενιχρό το επενδυτικό ενδιαφέρον και νομίζουμε πως αδικείται η ΕΤΕ η οποία έκλεισε με μικρές απώλειες 0,49%. Στις τελικές δημοπρασίες έστειλαν την Alpha Bank στο υψηλό ημέρας και στα 1,5920 ευρώ (+1,50%) όπως και τη Eurobank η οποία έκλεισε στα 1,9920 ευρώ και στο +1,12%.

ΟΤΕ: Πολύ καλή κίνηση σήμερα και έγραψε νέο υψηλό 18 μηνών. Στα 15,40 ευρώ και στο +1,65%.

VIOHALCO: Σήμερα δημοσιεύει αποτελέσματα, αλλά ο Σεπτέμβρης δεν ήταν ο μήνας της. Αν και τον Αύγουστο είδαμε κίνηση προς τα 6 ευρώ, διολίσθησε και έφτασε στα 5,50 ευρώ. Σήμερα έβγαλε μία καλή αντίδραση η οποία όμως στο τέλος περιορίστηκε.

ΔΕΗ: Αρκετά πίσω έχει μείνει και η συγκεκριμένη, η οποία είναι εκ των αγαπημένων μετοχών των ξένων. Στα 11,62 ευρώ και στο +3,11%.

ΜΥΤΙΛΗΝΑΙΟΣ: Άλλη μία μετοχή που στις τελικές δημοπρασίες την έκλεισαν στο υψηλό ημέρας.

LAMDA: Δυνατή κίνηση σήμερα και έκλεισε το χάσμα που είχε αφήσει η μεγάλη πτώση του Αυγούστου. Ίσως το discount που έχει να είναι υπερβολικό για την πορεία που βλέπουμε στο Ελληνικό σε ό,τι αφορά πωλήσεις ακινήτων και οικοπέδων. Σημειώνουμε πως πριν λίγες συνεδριάσεις είχε επιβεβαιώσει ξανά τη γνωστή στήριξη και είχε πατήσει στον εκθετικό των 200 ημερών. Στα 7,49 ευρώ και στο +3,31%.

PERFORMANCE: Επανήλθε πάνω από τα 7 ευρώ και συγκεκριμένα έκλεισε στα 7,09 ευρώ και στο +6,94%. Η αποτίμηση οριακά κάτω από 100 εκατ. ευρώ.

ΑΔΜΗΕ: Με μικρά βήματα προσπαθούμε να φτάσουμε στο στόχο που είναι η συμφωνία με την Κύπρου. Από τη συνάντηση στο Μαξίμου φαίνεται πως υπήρξε συμφωνία για τη συμμετοχή της Κύπρου στο μετοχικό κεφάλαιο, αλλά παραμένουμε ακόμα μακριά από το στόχο. Στάση αναμονής στη μετοχή, συνεχίζονται οι μεγάλοι όγκοι και δεν έχει γίνει ακόμα η διάσπαση.

Γιώργος Κατικάς
george.katikas@gmail.com
www.bankingnews.gr

Τα αναγραφόμενα στη στήλη είναι για την ενημέρωση των αναγνωστών και δεν πρέπει να θεωρηθούν ως πρόταση για αγορά ή πώληση μετοχών. Οι πληροφορίες συλλέγονται από αξιόπιστες πηγές αλλά δεν υπάρχει εξασφάλιση ότι είναι πλήρεις ή ακριβείς.

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης