Τελευταία Νέα
Το Παρασκήνιο της Αγοράς

Λίγο μετά το άνοιγμα του Χ.Α. – Παρά την άνοδο των ξένων αγορών λόγω FED, δυσκολεύεται ξανά

Λίγο μετά το άνοιγμα του Χ.Α. – Παρά την άνοδο των ξένων αγορών λόγω FED, δυσκολεύεται ξανά
Σχετικά Άρθρα
ΑΓΟΡΑ: Με καλή άνοδο και κοντά στα ιστορικά υψηλά οι δείκτες στην Ευρώπη και εμείς πάλι δίνουμε μάχη για να δούμε μία μικρή άνοδο. Ξεκινήσαμε και πάλι επιφυλακτικά και ξεχωρίζει η Eurobank και η Πειραιώς, χωρίς όμως κάποια σπουδαία κίνηση.

FED: Μείωσε τα επιτόκια κατά 50 μονάδες βάσης και έδωσε ώθηση στις αγορές της Ευρώπης και της Ασίας. Στη Wall Street οι επενδυτές ανησύχησαν για ύφεση και έκλεισαν κάτω οι αγορές, αλλά μάλλον σήμερα θα δούμε καλή κίνηση.

FTSE RUSSELL: Αύριο το rebalancing λόγω της αναδιάρθρωσης των δεικτών. Υπενθυμίζεται πως η σημαντικότερη αλλαγή είναι η είσοδος της Cenergy στο δείκτη Large Cap και η έξοδος της Viohalco. Μπαίνει η «κόρη» και βγαίνει η «μαμά». Επίσης στον Mid Cap μπαίνει η Intralot. Θα έχουμε αύξηση τζίρου, αλλά δε νομίζουμε να δούμε τις ροές που έχουμε στις αντίστοιχες κινήσεις του MSCI.

MOTOR OIL: Υποχώρησε χθες έχοντας όμως μία καλή συμπεριφορά και μέρος της πτώσης είχε να κάνει με το γενικότερο κλίμα, το οποίο δεν ήταν καλό. Συνεχίζονται οι αγορές από την εταιρεία. Θα είναι στο επίκεντρο σήμερα. Με ήπια άνοδο ξεκίνησε σήμερα.

ΤΡΑΠΕΖΕΣ: Ανοδικό το ξεκίνημα χωρίς όμως να βλέπουμε καλές εντολές αγορές. ΕΥΡΩΒ και ΠΕΙΡ ξεχωρίζουν, ενώ οι δύο άλλες συστημικές έχουν οριακή άνοδο.

AUTOHELLAS: Με αξιόλογη εντολή πώλησης στα 11,20 ευρώ, που ήταν το χθεσινό κλείσιμο, στην προσυνεδρίαση, αλλά μετά ακυρώθηκε.

ΑΔΜΗΕ: Σήμερα στο Μέγαρο Μαξίμου η κρίσιμη σύσκεψη για το μέλλον της διασύνδεσης Ελλάδας-Κύπρου σε κορυφαίο επίπεδο. Αγκάθια η συμμετοχή της Κύπρου στο μετοχικό κεφάλαιο, την οποία δεν έχει αποφασίσει η Κύπρος, αλλά και ο επιμερισμός του κόστους. Η ελληνική πλευρά έχει κάνει ήδη υποχώρηση στον επιμερισμό του γεωπολιτικού ρίσκου. Η μετοχή παραμένει σε κρίσιμο σημείο διαγραμματικά, το οποίο αν το διασπάσει θα δώσει καλή κίνηση.

ΤΡΑΠΕΖΑ ΑΤΤΙΚΗΣ: Οι απώλειες από την αρχή του έτους μετά το σερί των 6 πτωτικών συνεδριάσεων ανέρχονται στο 60%. Σήμερα ξεκίνησε με οριακή άνοδο και από τα 4,60 ευρώ. Θα επαναλάβουμε πως είναι βασικό θέμα συζήτησης η μετοχή μεταξύ επενδυτών αλλά και στελεχών της αγοράς. Όλοι θέλουν να παίξουν ένα στοίχημα, καθώς το επιχειρηματικό σχήμα που θα δραστηριοποιηθεί εδώ έχει δώσει δείγματα γραφής σε άλλες εταιρείες και έχει μοιράσει μεγάλες υπεραξίες. Το ερώτημα βέβαια που η στήλη δεν έχει απάντηση και την ψάχνει, είναι το κατάλληλο σημείο εισόδου. Ποιο θα μπορούσε να ήταν αυτό; Γράψτε μας στα σχόλια τη δική σας άποψη.

ΤΕΡΝΑ ΕΝΕΡΓΕΙΑΚΗ: Έχει αγορές στις τελευταίες συνεδριάσεις και έπιασε τα 19,51 ευρώ σήμερα στο ξεκίνημα. Έκανε και ένα πακέτο 50 χιλ. τεμαχίων. Κάποιοι μάλλον τοποθετούνται προκειμένου να πάρουν το μικρό κέρδος που θα αφήσει η δημόσια πρόταση. Όταν αυτή γίνει.

INTRALOT: Συνεχίζονται οι αγορές και όπως δείχνουν υπάρχει διάθεση να στηριχθεί η μετοχή. Χθες αγόρασε και πάλι η Intracom. Ναι, η Intracom έχει αγοράσει στις τελευταίες συνεδριάσεις και όχι ο Σωκράτης Κόκκαλης ο οποίος αναφέρεται στις ανακοινώσεις γιατί είναι συνδεόμενο νομικό πρόσωπο. Έχει αγοράσει βέβαια και ο ίδιος πιο παλιά.

Γιώργος Κατικάς
george.katikas@gmail.com
www.bankingnews.gr

Τα αναγραφόμενα στη στήλη είναι για την ενημέρωση των αναγνωστών και δεν πρέπει να θεωρηθούν ως πρόταση για αγορά ή πώληση μετοχών. Οι πληροφορίες συλλέγονται από αξιόπιστες πηγές αλλά δεν υπάρχει εξασφάλιση ότι είναι πλήρεις ή ακριβείς.

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης